Şimdi Ara

citroen berlingo 160 km yi gecmiyor neden acaba? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de çok kızıyorum yeni nesil turbo dizel ticari araç kullanıcılarına. Normal kullananlara lafım yok ama Ankarada gördüğüm özellikle or-an, konya ve eskişehir yolu civarında çok çok hızlı gidiyorlar. Sürekli araçları sıkıştırıp sağdan soldan geçiyorlar. Yapmayın arkadaşlar, anladık arabalarınız hızlı gidiyor ama başkalarını da tehlikeye atıyorsunuz.
  • daha ne yapacak zaten ya 160 km neyine yetmiyor. Ticari araçların hepsine 100 km sınırlayıcısı koymak lazım bence.
  • bizim kango 1.9d de aynı 160 ı geçiyo ama uğraşmadım 140 la falan gidiyorum tabi ses felaket bolu ankara arasında tabi
  • Tabi arkadaşı sorduğuna da pişman etmemek lazım ama bir gerçeği unutmamamız lazım. Bu araçlar aerodinamik olarak sürate uygun olmayan yüksek araçlardır. Yük olmadığında rahatlıkla salınıma girerler, yük olduğunda da ağırlık transferi problemi ortaya çıkar. Yani her durumda çok sakat arabalar. Bu arabalara elektronik devir kesici konulması gerekir ve bence 130 km.yi aşmamalılar. Tabi bunu yapamazlar çünkü herkes verdiği parasıyla en iyisini en hızlısını almak peşindedir.
  • zaten çevreyi düşünmekten önce insan kendini düşünmeli. bu tip araçlar arkası kendinden çok yük taşısın diye yapılıyor. bu yüzden arka süspansiyonu sert ve çok havada ayrıca arkaya düşen yük dağılımı da çok çok az.

yani arkası boşta. arkada hiç bir yük olmadığı zaman 90 la bile çok sakat gidiyorlar. daha geçen yaz ankara esenboğa havalimanına giderken önümüzden bir doblo virajı alamayıp uçtu resmen.

100 le giderken önünüzde de bu tip araçlardan varsa bakın. en ufak sağ solda arka tekerler geziniyor, ya da havalanıyor.

boyuttan dolayı sağlam, güven verici, oturaklı görünse de öyle değiller.

zaten bu araçların şehirlerarası hız sınırı 80, otoyolda da 90 sanırım. en çok radar yiyenler bunların sahipleri, otomobil sananlar var

• 160 km/h

Kurban bayramının 1.günü Şaşmaz oto sanayide rampa yukarı 26metre fren izi sonuç hatalı olan sola sinyali vermiş dönmek için sola yanaşmış aynadan arkadan gelen kangoo yu görmeyen arkadaşımın.

Nasıl görsün adam o arabayı rampa yukarı 26 metre fren izi içinde çoluk çocukla nasıl bir hızla geliyordu ki acaba.

O kangoo şöförüne de raporda oynama yapan polis e de

Bu araçlar ticari araç ama malesef amacı dışında kullanalar var.
  • ticari araçla 60 ı geçmeyecen

• arkadaşlar bazen de aşırı şekilde bartıyoruz gibime geliyor bu olayı
    ticari araçla 60 km/h'yi geçmeyeceksin falan filan...
    yok artık daha neler
    hiç trafiğe çıkmasın daha ii madem
    tamam 180-190 km/h gerçekten çok fazla süratler
    ama araba o sürati yapıyorsa(onu yapan mühendis düşünmüştür muhakkak) o sürate göre diğer gereken işleri de yapmışlardır

lütfen kızmayın alınmayın ama bu böyle
    gerçekten çok abartılıyor bu durum
    nerdeyse artık ticariler yola çıkmasın diyecekler...

o zaman sitemimizi en baştan firmalara yapalaım böyle güçlü motorlu ticarileri getirmesinler/üretmesinler

ör: vw geçen sene transporter'ın 2.5 tdi 174 hp'lik modelini getirdi ülkemize
    bunu alan adam bu kadar para verip bu kadar güçlü bir araba alıyorsa tabi ki basacak
    hangi birimiz basmayız o kadar güçlü bir araba altımızda olsa....

o yüzden en başta firmalara(aslında ağırlık kişide bitiyor) uyarı yapmak lazım
    yoksa adamlar o kadar güçlü arabaları satarsa bu kadar hız muhabbeti,kaza muhabbeti geçtim-geçemedim muhabbeti tabiki de olacaktır

bunları söylediğim için kızmayın/alınmayın...

• Simdi efendi efendi basmak baska. Serserilik soytarilik yapmak baska. Benim kastettigim trafikte ki serserilikti.
  • lastikler good year.

ama hız meselesine gelince aracı yeni aldım ve yapabilecegi hızı bi görmek istedim.
    sonucta bişeleri elde etmek için o cesareti göstermek gerekir. biselerden taviz vermek gerekir ki.
    daha baska bişeylerede sahip ola billsesin. bence. tamam hız iyi degildir ama.
    bu yazdıgım soruya abartılarla cevap veren arkadasların da yaptıkları bence iyi degildir.
    neyse fikirleriniz için tesekkürler.

attractivegipsy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi papatya27 -- 11 Mayıs 2007; 14:33:44 >
  • ticari araçla 160 km çok tehlikeli daha yavaş............
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottocu

ticari araçla 160 km çok tehlikeli daha yavaş............

nesi tehlikeli otobanda partner binek gibi arac...bircok binekten daha oturaklidir hem...
  • kşiden kşiye ticari aracın yavas veya hızlı kullanılması degişir bu kişiseldir. sordugum sadece bu süratı gecmiyo meselesiydi farklı farklı yorumlar gördüm.
    tesekkürler asma abrtılar biraz konuyu saptırmıs gibi geldi bana.

bişe daha sorayım.
    sebebini bilen arkadaslar.
    ya yaklasık 2 km kadar bir rampa. arac 90 süratini gecmiyor buda normalmidir yine citroen berlingo 1.9D 2004 modeli. acaba aractamı bi sorun var yoksa üretimimi böle. yanımdan baska bi berlingo gecip gidiyor ben gidemiyorum. catlıcak gibi oluyorum. altındaki arabanın bastıgında gitmemesi ne kadar kötüdür benim için anlatamam.....
    tesekkürler

bu sırada bi arkadas lastiklerin markasını sormustu GOODYEAR...

www.nizip.com
    GAZİANTEP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi papatya27 -- 26 Mayıs 2007; 13:36:43 >

• 71 ps arabadan daha ne bekliyorsun
  • 1,9 D' de TURBO olmadığı için bu hız gayet normal. Ancak vites dişlilerininde büyük rolü var.Çünkü beygir gücü düşük,silidir hacmi ve torku yüksek olduğu için düşük devirlerde çabuk kalksın diye bu tarz araçlarda vites oranları küçüktür. Buda azami hızı keser. Eğer azami hız esnke tutulsaydı o zaman bu da kalkışlara yansırdı..
  • 160 ı geçip ne yapacaksın kardeş çok merak ettim.

hız merakın varsa spor otomobil alda pistlerde göster kendini.
  • hız benim için tutku degil spor arabalarla aram yoktur.
    benimki sadece bindigim aracta gördügüm bi sorunmu sorusuydu.
    galiba cevabımı da aldım.
    tesekkürler
    hızdan yana degilim ama ben hızlanamazken baska bir berlingo beni gecince şüpheye düştüm acaba neden diye.
    soru bu?

tesekkürler arkadaslar

www.eksenbilgisayar.com
    gaziantep acs bilgisayar
  • quote:

ticari araçla 60 ı geçmeyecen

60 ile 160 arası yok mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: papatya27

hız benim için tutku degil spor arabalarla aram yoktur.
    benimki sadece bindigim aracta gördügüm bi sorunmu sorusuydu.
    galiba cevabımı da aldım.
    tesekkürler
    hızdan yana degilim ama ben hızlanamazken baska bir berlingo beni gecince şüpheye düştüm acaba neden diye.
    soru bu?

tesekkürler arkadaslar

www.eksenbilgisayar.com
    gaziantep acs bilgisayar

seni geçen berlingolar muhtemelen HDİ olanlar

• quote:

Orjinalden alıntı: commonwealth

quote:

ticari araçla 60 ı geçmeyecen

60 ile 160 arası yok mu?

hocam 60 kmde cok az yav

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.