Şimdi Ara

Citroen Bx 15 kullanıcıları (182. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
3.999
Cevap
17
Favori
337.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: avsah

değerli yumuf (timur) hocam, yazılarını takip ediyorum, anlaşılıyorki bu araçların kompedanı olmuşsun. ve formda kayıtlı olan arkadaşların çocuğunun ihtiyacına bilgin sayesinde ışık tutuyorsun, ben şunu bilmek istiyorum çorum da ikamet ediyor olduğumdan ve eminim ki bx vede cx araçlarını hayatlarında hiç görmemiş ustalarla çalışmak zorunda kalacağım için bu araçlara binmem benim için hayalmi, araba işinden hiç anlamayan biri olrak çok mu cefa çekerim, zaho30 adlı üyemizi yazdığı gibi ilk günden ''yoksa arabayı benzin döküp yakacagım veya hırdacıya satacagım:(((( '' gibi durumlaramı düşerim, değerli görüşlerini bekliyorum teşekkür ediyorum,

AVŞAH KARDEŞİM...
    BEN SENİN NEYE NE KADAR DAYANABİLECEĞİNİ BİLEMEM Kİ.....
    BEN KENDİM İÇİN KONUŞUYORUM..SEN BURDAN NE ALIRSAN AL...
    BU GÜN BU ARABALARIN SIFIRINI ÇIKARMIŞ OLSUNLAR..HEMEN ALIRIM VE EN AZ ÜÇ SENEDE BİR SIFIRINA BİNERİM...
    BENDE DAHA ÖNCEDEN 86 MODEL ORJİNAL İTALYAN DOĞAN VARDI...KIRMIZI ÇİL ÇİL ...BİR KAZA YAPTIM...KAPUT GIRTLAĞIMDA BİTTİ...HER SENE KAPORTACIYA ARABAYI VERİRDİM.BİR SENE ŞASESİ...BİR SENE KAPI SACI...BİR SENE TAVANI....
    BENİM ARABAM 6 SENEDİR BENDE ALDIĞIMDAN BERİ SAĞ ÖN ÇAMURLUKTA UFAK BİR ÇÜRÜK VAR...HALA O ÇÜRÜK DURUYOR....
    MOTOR DESEN GEÇENLERDE KOMPARASYONU ÖLÇTÜRDÜM...SIFIR ARABADA 10 BAR ÇIKIYOR YANMA ODASI BASINCI...20 SENELİK ARABA OLMASINA RAĞMEN 9 BAR ÇIKIYOR...2007 PARTNER YADA 2005 SAXO DA 5-7 BAR ARASI DEĞİŞİYOR VE DEVAMLI SANAYİDE MOTOR YAPTIRAN İNSANLAR GÖRÜYORUM...BİLDİĞİM KADARIYLA ANKARA SİZE YAKIN...BİR PROBLEM OLMUŞ OLSA BİLE GEL ANKARAYA ORADA İYİ USTALAR VAR FORUMU TAKİP EDERSEN GÖRÜRSÜN...BAKTIN HOŞUNA GİTMEDİ..GEL 350 KM.DAHA İZMİTE MİSAFİRİM OL ....ÇÖZERİZ EVELALLAH..PROBLEMLERİ...
    SANA ANCAK ŞU DUAYI EDERİM...
    KARDEŞİM ALLAH SENİ DOĞRU İNSANLARLA KARŞILAŞTIRSIN...,
    BENİM CX HAKKINDA BİLGİM YOK HİDROLİK SİSTEMLERİ UFAK TEFEK FARKLILIKLARDAN İBARET ...ONLARDA GÜZEL ARABA KİM NEYİ ANASININ KARNINDA ÖĞRENMİŞKİ....
    TECRÜBE HAYATTA YENİLEN KAZIKLARIN BİLEŞKESİDİR...
    SEN GÖNLÜNDEN NE GEÇİYORSA ONU AL...BURADA BU KADAR İNSANLAR VAR...HER TÜRLÜ PROBLEMİNDE BİZLER BURADAYIZ...

• öncelikle teşşekkür ederim, ilgilenip cevap yazdığın için, sen ve formdaki diğer arkadaşların destekleri sayesinde araştırmalarıma devam edecem, inşallah gönül rahatlıyla binebileceğim bir **** olur benimde( gerçi şuan da var 1992 ax, bx den bahsediyorum) , aslında işin aslı ekonomiye dayanıyor, ne insanlar var ne saçmalıklara milyarlar dağıtıyorlar, kolay kazanmıyoruz, bizde 6-7 binları geçmeyen zevklerimiz için aylarca yıllarca kendimizi dizginlemek zorunda kalıyoruz, hayırlı olsun, sizleri özellikle seni takipe devam edecem, tekrar çok teşşekkür ediyorum, bilgine sağlık..
  • değerli BX dostları aramıza yeni katılan arkadaşlar öncelikle hoş geldiniz bu sayfa bilgi .samimiyet ve dostluk paylasım sayfası bu sayfada kimse yanlış bilgi vermez
    herkes kendi bilgisi dahilinde bildiklerini paylaşır ama şunu yürekten söylemek istiyorum inanın bu sayfa insanda bağımlılık yapıyor alim allah ben BXimi satalı nerdeyse
    2 yıl oluyor ama hala bu sayfada bazı konuların içine giriyorum çünki bende zamanında çok uğraştım banada fu forumda çok kişli yardımcı oldu
    arkadaşlar öncelikle şunu bilmemeiz lazımbizim araca verdiğimiz 3-5 bin lira arası bu gün bu paraya ancak ikinci el motorsiklet alınabilirken sen . ben otomobil almışız
    çok paramaı değil ama diğer insanlardan otomobillerden ne farkın var bir kaçını sıralayabilirim
    1 dünyada ne şartlarda hangi hızda kullanırsan kullan devrilemiyen tak araba BX dir ( o kadar garantiki eğer devirirsen fabrikası sana sıfırını hediye ediyor )
    2 bilinmiyen bir yönüde bu araçlar suda yani denizde .ırmakta .barajda kullanılıyor ( tabi orjinal taban tapaları ve sağlam kapı fitillerin duruyorsa )
    3 idda ediyorum heçbek olarak en kullanışlı otmobil git bu gün sıfır bir heçbek al direkten ölü görüş BX in 5 katı fazla
    4 her yol şartlarına göre sürüş yükseklik ayarı ( yok benim araziye giremez altı vurur yok asvalta gidemez çok yüksek diye bir dert yoktur )
    5 herkes sıfır araba alıyor afilli olsun diye helezonlarını kestiriyor kar tipi tanpon taktırıyor oysa sen BX sahibi olarak bunu bir manivele hareketinle saniyede yapıyorsun
    6 sürat meselesine gelince bir çok arabadan üstün maşallah ne yapsanda yakışıyor daha ne istiyelim
    hekese lütüf olmaz bu saydıklarım yalnızca BX kulananlar için geçerlidir onun için elinizdekinin kıymetini bilin kıymetini bilenlerde yardımcı olun

• değerli üstadlar , bir kaç konuda bilginize ihtiyacım var,
    - bx ler dizel benzinli tercihimiz hangi yönde olmalıdır( parça temini, bakım masrafı, motor ömrü açısından)
    - birkaç ilanda otomatik araçlar var bu şanjumanların arıza durumunda parca temini ve masraf durumu
    - tge trs gtı gibi sınıflarda öne çıkan tercih sebebi sayılacak özlleikler
    - satılık ilanlarında bildiğiniz, tafsiye edebileceğiniz, bx ler varmıdır?
    sayenizde kafamda bir bx şekillediricim teşekkür ederim.
  • KİMSLER YOK SANIRIM
  • müzik burger kardeşim sen serdar ustaya bi yanaş o senin işini halleder ben çağırdım bahçede bütün problemlerini giderdi<konjektörü çıkmasıyla değişti.benim renlerde sikiyırdu çıkma merkezle değişti merkez lastiğini yeni istettik aksaraydan kargoyla.süspansiyon ayarları bozuktu demirin öndeki takıldığı kanca aşınmıştı tamiri ayarını yaptı mikseri söktü karbüratörü deldirdi gazı direk verdi<ön sağ far ayar ayağı kırıkmış değişti.arka siferleri değişti cikması ile kazandaki yağın eksik olduğunu gösterge panosuma ileten elektirik kablosunu iptak etmişlermiş yağ tamamen bitiyor ama arıza vermiyordu .ön balatalar bitikmiş aksaraydan onlerıda isteti takımı 35 lira sıfır bana maliyeti 780 lira civarında bu saydıklarımın hepsi bütün malzemeler +işçilik adama aldığı para kat kat helel olsun benim araba bi başka oldu bu saatten sonraarka siferler değişince tek elle arabanın arkasını 40 cm sallayabiliyorsun ci acayip oldu sende telefonu var yardımcı olsun gerçi şu an eskişehirden bi araba getirdi onla uğraşıyor ama seni pas geçmez seni sordum hatırladı tanıyor ben başka tamirci aramam iyiki telefonunu vermişin allah razı olsun bu saydıklarımı ben kabaca 1500 üzerinde çıkar diyordum arabam pamuk gibi oldu kasislerde transıt geç hissetmiyorsun bile acayip arabaymış b x ler şimdi ver elini karabük safranboluya. hay herkezin bayramını şimdiden kutlarım allaha emanet olun sağlıcakla kalın.<<<<

• Herkese merhabalar ,

Uzun zamandır ds'ler üzerine araştırma yapıyorum tabi ds'lere incelerken bx leri ve xm leride inceleme fırsatım oldu başlıgınızı bir çogunu okudum.

öncelikle donanım olarak bxlerde ne vardır ( standart )

abs ?
    klima ?
    4 cam otomatik ?

Yakıt konusu benim için çok önemli günlük çok yol yapıyorum bütçemi zorlamaması lazım .Lpg de ve benzinde ne kadar yakar ?

Bx alırken nelere dikkat etmem lazım bayagı bir okudum anladıkları aktarayım ..

yağ kaçagı olup olmadıgına bakmam lazım .

cırtlama sesini dinlemem lazım 10-15 sanıyede bir çırtlaması lazım galiba ....

yağ pompası ve fren ana merkezinin düzenli çalışıp çalışmadına bakmam lazım.

Siperlerin görevini yerine getirip getirmediğine bakmam lazım ...

Ama benim için en önemlisi yakıtı beni aydınlatırsanız sevinirim.

• değerli donanım haber forum üyeleri biliyorsunuz mübaraek zamazan ayınıda hayırlısı ile eda ettik önümüzde uzun bir tatil var yaklaşık 9 gün bu süre zarfında mutlaka küskünler barışacak küçükler büyüklerini ziyaret edecekler büyüklerde küçüklerini hoşgörü ile karşılayacalardır temennim bu tatil süresini aileniz ve sevdilerinizle mutlu ve sağlıklı bir bayram geçirmeniz herkesin bayramı şimdiden kutlu olsun
  • asbaşkanım ;http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sanruflu-bakmadan-gecme-48517597/detay/

bu aracı araştıryorum,iyi gibi duruyor; ilanda normal 15 tge yazıyor ama , sanırım bu millesime, görüşlerini alabilirmiyim, dizaydan başka motor ve süspansıyon oralark tge lerden fark

ı yok sanırım, wolf hocadada millisime vardı galiba?
  • ZNGN61 Foruma yeni katılan ve bx sahibi olmak isteyenlerin haklı tereddütlerin çok iyi anlıyorum. Çünkü ben de aynı duygular içerisindeyim. Herkesin bildiği gibi bu araçlar en çok İstanbul ve Ankara'da var. Arabayı aldıktan sonra ikametimiz olan şehire güvenli bir şekilde götürmek mesele. İnsan düşünmeden edemiyor.... Giderken hidrolik sistemde ariza çıktı. Tekerler kaportaya yapıştı. Ne olacak? Düşünün ben Trabzon'dayım. Bana en yakın araba 900 kilometre mesafede. Beni düşündüren bu.
    Bu duygular içerisinde forumda bulunan okuyan, yazan, bx kullanan arkadaşların Mübarek Ramazan bayramlarını en içten dileklerimle kutlar, tekrar nasibini Allah'tan niyaz ederim. Allah'a emanet olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 888153818 -- 26 Ağustos 2011; 10:30:40 >
  • herkesin kadir gecesi mübarek olsun
  • Kadir geceniz mübarek olsun
  • arkadaşlar...geceniz mubarek olsun....
    Bu gece pompa denemesi yaparken araba kalkmaz oldu..havasını aldım.ne yaptımsa başaramadım..kollektördeki siferi bu akşam yeni taktım..pompa süper basıyor.yağ süper tazyikle geliyor.ama araba kalkmıyor.daha önce böyle sorun yaşayan dönüş yapsın lütfen..gün içinde de kollektörü sökeceğim...
  • arkadaşlar merhaba...şu an osmanelide dağda keçi çobanlığı yaparken yazıyorum...bizim problemimiz..pompayı preslerken aradaki oringi kestirmişiz...pompa basmaya giremediği için sızıntıda yapmamıştı..sadece yağ basarken havada emiyordu...neyse tamir edip taktık...osmanelİne gelirken mekecede frene basınca alarm lambası yandı...ben gene pompa kaçırıyor diye baktım...yağ emiş hortumunu şeffaf taktımdı..baktım içi birden hava ile dolmuş..havayı aldım gene yola devam ettim...şimdilik bir problem yok..arabanın inip kalkması maşallah iyi ..problem olunca yazmaya devam...bayram sonrası sifer işine eğileceğim....hepinize iyi bayramlar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: yumuf

arkadaşlar merhaba...şu an osmanelide dağda keçi çobanlığı yaparken yazıyorum...bizim problemimiz..pompayı preslerken aradaki oringi kestirmişiz...pompa basmaya giremediği için sızıntıda yapmamıştı..sadece yağ basarken havada emiyordu...neyse tamir edip taktık...osmanelİne gelirken mekecede frene basınca alarm lambası yandı...ben gene pompa kaçırıyor diye baktım...yağ emiş hortumunu şeffaf taktımdı..baktım içi birden hava ile dolmuş..havayı aldım gene yola devam ettim...şimdilik bir problem yok..arabanın inip kalkması maşallah iyi ..problem olunca yazmaya devam...bayram sonrası sifer işine eğileceğim....hepinize iyi bayramlar....

yumuf hocam pompanın maliyeti ne kadar caba sana yollamayı düşünüyorum hem yağ sızdırıyor hemde içinde bilya tıkırtısı var sanki :)

• bronz yatak ve pullar...oringler toplam işlemesi dahil 100 tl civarına mal oluyor...bronz pahalı ve özel 12 sertlikte bu piyasada kolay bulunmaz...
  • Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum. Üyelik öncesi epeyce sayfa okudum. Emeği geçen, katkı sağlayan herkese teşekkürler.

Okuduklarımın ışığında iki önerim olacak. Herkesin aklına yatarsa uygulayalım.

1. Hepimiz imza kısmına yaşadığımız il, ilçe ve aracımızın yılı ve modelini yazalım.

Bunun şöyle faydaları olur diye düşünüyorum.

- Bir arkadaşımız aracını satılığa çıkardığında aracın yerini sormaya gerek kalmadan biliriz.

- Yine bir arkadaşımız elindeki bir parçayı satarken parçanın yerini biliriz.

- Aynı şehirdeki aynı ilçedeki arkadaşlarla bir araya gelip tanışma, birbirimizden yardım alma kolaylaşır.

- Bir ustanın veya bir parça satan bir dükkanın adı verildiğinde, hangi ilde olduğunu sormaya gerek kalmadan biliriz.

- Aynı yıl ve model araç sahipleri, araçlarının yıla ve modele bağlı özelliklerini birbirine danışıp karşılaştırmalar yapabilir, v.s.

2. Hepimiz bazen sıklıkla bazen de nadiren uzun yol yapıyoruz. Yolda karşılaşılacak arızalara tedbir amaçlı herkes bulunduğu şehirdeki citroen ustasını ve iletişim bilgilerini yazsın. Bir liste oluşturalım. Yeni bilgiler geldikçe listeyi güncelleştirelim.

Örneğin İstanbul'dan yola çıkan bir arkadaşımızın aracı Balıkesir'de arıza yaparsa oradaki ustanın iletişim bilgileri elinin altında hazır olsun. Belki kendi ustası kadar iyi bir usta olmayabilir ama en azından yola devam edebilecek geçici hizmeti almış olur. Daha da önemlisi, Citroen'i bilmeyen bir ustaya mecbur kalıp aracının zarar görmesini engeller.

Önerilere daha başka katkılar da yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Herkese iyi bayramlar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Citroen BX -- 28 Ağustos 2011; 5:49:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yumuf

bronz yatak ve pullar...oringler toplam işlemesi dahil 100 tl civarına mal oluyor...bronz pahalı ve özel 12 sertlikte bu piyasada kolay bulunmaz...

Yumuf kardeşim ellerine sağlık, epey emek harcamışsın. Anladığım kadarıyla cırtlamayı tamemen kesmişsin doğru mu?
  • evet arkadaşım...

3 adet pompa değiştirdim.birtanesinde rulman değiştirdim..diğerlerinde ısıya mukavim gresle yağlayıp taktım..rulmanların sesi kesildi...önerilerin gayet olumlu..ben şu aralar mobil giriyorum..lokal olunca dediğini uygulamaya başlayabilirim...aramıza hoş geldin....pompa ile ilgili video çektim..facebookta paylaşacağım...herkes kendi pompasını tamir edebilecek pozisyona gelebilir...
  • herkesin ramazan bayramı mübarek olsun
  • 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.