Şimdi Ara

Citroen Bx 15 kullanıcıları (192. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.999
Cevap
17
Favori
337.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o farin hemen arkasinda lhm (yag) tanki we pompasi wardir buyuk ihtimal lhm tankindan olabilir tam nerden kacirdgni kontrol sansin warsa yardmci olabilirm
  • Teşekkür ederim. Sağol. Allah razı olsun sizden. Allah'a emanet olun.
  • arkadaşlar forumda bx ini satan varmı acaba? temiz bir bx arıyorum bilginize.
  • Ankara'da sahibimden com.'dan satılan bx'ler var uzun zamandır takip ediyorum. Fiyat bile indirmişler.
    1994 model var orda önceleri 9.000 istiyordu. Dizel. Turbo İnterkol. Şimdi 6250 istiyor.
    İstanbul'da var, İzmir'de var. Onlara bakabilirsin.
  • bx tge 15 exentrik mili arıyorum çıkmada olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...SpeciaL...

arkadaşlar forumda bx ini satan varmı acaba? temiz bir bx arıyorum bilginize.

Hasan arkadaşımızın arabası satılık. Sahibimden.com'da 1990 model 19GTE benzinli. Enjeksiyonlu. Derince/Kocaeli.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-hastasina-1-9-gti-64660835/detay
    Sendeki xantiayı sattın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZNGN 61 -- 16 Şubat 2012; 9:22:44 >
  • Selam arkadaşlar 91model BX15 TGE Hidrolik direksiyon mudur ? Bilginiz varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZNGN 61

İyi günler. Aşağıda resmini verdiğim bx'in büyük farının altı resimde göründüğü gibi yağ akıtmış. Nereden olabilir acaba. Ben arabayı yolda park halinde gördüm.. İlerde aracın şoförünü görürsem sizin sayenizde ona bir yardımımız dokunur. O yüzden soruyorum.

Yukarda resmini verdiğim bx kaç model ollabilir. aşağıda direksiyonun resmi var. Arka pagaj kapağında solda, BX 1.9 D; solda CİTROEN^ yazıyor.
    İşte Direksiyonun ve düğmelerin resmi:

• değerli bx dostları çerkezköyden bx kullanıcısı arkadaşımıza karbiretör lazımmış bende var o beni aradığında ben karbiretörü bulamamıştım fakat karbiretörü buldum fakat arkadaşımızın iletişim bilgileri bende yoktur sizlerde var ise lütfen bilgi verin arkadaşımızın işini çözelim 0,542,2136656 yusuf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asbaskan -- 20 Şubat 2012; 17:29:04 >
  • Değerli BX sürücüleri. Gününüz mübarek olsun. Aşağıda linkini verdiğim BX hakkında bilgisi olan veya tanıyan var mı? Daha önceden de satılığa çıkmıştı.
    http://www.araba.com/3775286/Citroen-BX

Bir de şunu sorayım. Trabzon'da gördüğüm BX stop halinde iken çökmemişt. Oysa okuduğum kadarıyla stop ettikten bir müddet sonra çöker, çalıştırınca kalkar diye biliyorum. Yanlış mıyım?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim Allah'a emanet olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZNGN 61 -- 7 Mart 2012; 8:47:00 >
  • ßu aracın sahibiyle daha önce görüşmüştüm teşekkür ederim. Bu arada evet xantiayı sattım
  • Tüm BX kullanıcılarına Adanadan selamlar

Değerli dostlar. Kısmetse kısa bir süre sonrasında bir BX sahibi olarak aranıza katılmak istiyorum. Bugün Akşam istanbula beğendiğim 3 araç arasında seçim yapmak ve kısmetse sahibi olmak için geliyorum. Araç alımı konusunda bana en azından mekaniğinden anlayan arkadaşlar, yardımcı olursa çok sevinirim. Yarın (pazar) günü üçü ile de ayrı ayrı görüşeceğim. Kararımı sanırım pazar günü veririm. Araçları internetten buldum. Ancak oto pazarında da seçeneğimin olacağı kanısındayım. Aracı alır almaz direkt Adana'ya getireceğim. O yüzden özelikle 1000km yola dayanacak bir araç almak istiyorum. bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar olursa çok sevinirim. Saygılarımla....Tel:5377817761

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakmg -- 10 Mart 2012; 13:11:56 >
  • tolgakmg kardeşim bx ler öyle anlaşılmaz bir araba değillerdir onu sende değerlendirebilirsin aracın çalışır konumdayken hidrolik sistemler yani firen tutuyorsa amartisör ayarları istediğin yüksekliğe ayarlanabiliyorsa akarı kokarı yoksa gerisi senin hesabına kalmış birşeydir
    zaten kimse aracı arızalı iken satmaz mutlaka yaptırır satarki değerini bulsun ama araç arızalı ise onun değeride düşüktür zaten bunu sende anlarsın
    alacağın aracın tüm donanımları çalışıyor ise korkmadan istediğin yere gidebilirsin forumu takip ettikçe sende göreceksin türkiyenin her yerinde bx dostları var sana her konuda yardımcı olurlar
    simdiden hayırlı olması dileğiyle hoşça kal
  • Arkadaşlar merhabalar....Şu an İstanbuldayım. Bu mesajı duyan birisi olur ve cevap verirse (mümkünse Tel ile....) çok sevinirim.

Öncelikle şunu belirteyim...bugün iki ayrı BX ile test sürüşü yapma imkanım oldu ve inanın bunca yolu bu araba için geldiğime gerçekten deydi...Zira kullanım olarak gerek frenleme olarak çok özel bir araç seçtiğimi anladım...

2 araç arasında kararsız kaldım. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Birincisi yürüyeni ve motoru sessiz. Kasası orjinaldi. Motor 300.000km civarında. Motor ve iç kısmı yanlız yağ içindeydi. Kasası orjinal . ama boyası soluk ve çiziklerle dolu. Döşemeleri idare eder. Ancak freni çok garip geldi. Zira taş gibi bir freni vardı. dozlama yapamadım. Ha...tutuşu güzeldi. ama fren pedalı çok sertti. Ayrıca araç fren yaparken el freni lambası ve stop diye bir lamba yanıyordu. Aracın yükseklik ayarını kontrol ettiğimde ise en üst konumda aracın el freni ve stop lambasının sürekli yandığını, en aşağı konumda ise hiç yanmadığını farkettim. bu ve frenin sert oluşu eksik yağın olmasından mı kaynaklanmaktadır?

diğeri aslında çok daha temiz durumda. elbette ufak tefek sıkıntıları vardı. ama benim daha hoşuma gitti. Hatta pazarlık etmeden alıyordum ki....aracı test ettiğimde debriyajının ciddi manada kaçırdığını farkettim. Öyle ki 2. ve 3. viteslerde giderken düşük hızlarda bile ilerlerseniz dahi gaza yüklendiğinizde araç otomatik vitesli bir araç gibi gidiyordu. Aracın debriyajının yeni olduğunu ve sürek kişide bu durumu farketmediğini söyledi. Ben kaçırdığı konusunda beyanda bulundum ve değiştirilmesi veya ayarlanması durumunda pazarlığın bitirilerek aracı satışını alacağımı söyledim. Şimdi; aracın debriyaj balatası değişimi kaça mal olur? eğer adam masrafı yüksek bulursa aracı kaçırmamak için (motor ve yürüyen aksamı kasa ve döşemeleri temiz bir araç) anlaşma yoluna gideceğim. bu nedenle bana bu konuda yarın yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

birde bu aracın stop lambası far ayna gibi aksesuarlarını istanbulda nerede bulurum? conta tamir takımı biri lastik oring v.s. alıp gitmek istiyorum. yine adres belirtirseniz sevinirim.

Saygılarımla...

• Yukardaki arkadaşa yardımcı olacak bx sürücüsü yok mu? Telefonla bilgiye ihtiyacı var sadece. Önceki gün mesaj atmış, bu gün saat 9'a kadar arayan olmamış. Doğrusu üzülmemek elde değil. Bu sitenin varlığının ana sebebi bence bu yardımlaşma anlayışıdır.
    Buranın kapısını sürekli açık tutalım. "İnsanların hayırlısı, onlara yarımcı olandır." hadis-i
    şerifinin sırrına erişelim. Allah'a emanet olun.
  • İyi akşamlar...
    Öncelikle teşekkür ediyorum ilginize @ZNGN61. dostane yaklaşımın için. Yarın itibari ile aracı satın alıyorum kısmetse. Zira debriyaj sorunu hala devam ediyor. ancak araçtırmalarımda sanırım ayar vidasının düşme noktasına kadar gelmesinden dolayı kaçırma yaptığını tespit ettim (dün kontrollerimde aracın debriyaj telini tutan civataının neredeyse sonda kadar (açılış yönünde) geldiğini farketmiştim. biraç araca bakarak bunu yorum yürüttüm. zira eğer sonra, yani sıkma yöünde olmuş olsaydı debriyaj bitik diyecektim. Araç sahibi de bende aracı kontrol ettiremedik. Ama sorun olmayacağı kanısındayım.
    Yarın itibari ile aracı bir ustaya gösterip (bir sıkıntısı var mı diye) sonrasında yola çıkacağım.
    bu arada Adana'da hurda bir (ama oldukça iyi bir durumda) BX aracı da 1.000 liraya satın aldım. İhtiyacım olacak tüm parçaları söküp depolayacağım. motoru çalışır ve sinyal ve arka cam dışında sağlam durumda. Kaprortası üçürük v.s. değil.

İlgi gösteren tüm dostlara teşekkürler.

• Ben de teşekkür ederim. Sağ ol. Hayırlı olsun. Alllah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin.
    Çok bereketli günler geçirdiniz. Bizlere de dua edin. Gönlünde bx almak olanlara özellikle. Allah'a emanet olun.
  • Formun bu sayfasının açıldığı günlerden beri hem takipçisi hemde katılımcısıyım,Bx kullanmak,kullanırken problemleriye uğraşmak ,çözümler üretip bulmak,harika duygular.Bu araçların ayrıca tiryakilik yaptığı da bir gerçek,problemleri olan arkadaşlarımın formun tamamını okudukları zaman aydınlanacaklarına garanti verebilirim.Bu araçları yeni kullanan arkadaşlarımın şu an yaşadıklarını bizler daha önce yaşadık ve bu formda yazışarak bir çoğunu hallettik.ben yıllarca bx kullandıktan sonra birkaç yıldır xm kullanıyorum.Ama bx deki maceralarımın hiçbirini unutamıyorum.Köyümdeki Depomu karıştırırken 2 çift orjinal bx jantı ve kül tablası,para gözü,bir kaç parça anahtar gibi aksesuarlar olduğunu gördüm.Ankarada bir devlet dairesinde çalışıyorum, ziyaretime bx le gelen ilk arkadaşıma bunları hediye edeceğim.En derin sevgilerimle Allaha emanet olunuz....
  • Bu ilgili davranışınızdan dolayı teşekkür ederim. Geçtiğimiz hafta içerisinde az yukarda açıklamaları bulunan " togakmg" arkadaşımız BX sahibi oldu. Bahsettiğiniz malzemelere onun sahip olmasını isterim. Umarım yazınızı okur, geçerken de Ankara'ya uğrar ve sizinle de tanışır. Hayırlısı. Artık bu yazınızdan dolayı onlar sizde emanet. Kim bilir isteyen de çıkabilir. Belli olmaz.
    Sağlıcakla kalın. Allah'a emanet olun.
  • Aşağıda verdiğim linkte bx'lerin arka süspansiyonları için "firar" yazıyor. Önler hidropnömatik arkalar firar diye yazıyor. Xm ve xantiyaya baktım onların her ikisinin de hidropnömatik. Bx araçlarındaki bu firar süspansiyen sistemi acaba körük mü? Aydınlatan olursa sevinirim.

LİNK :
    -----------------------------------------------
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showSubModel&modeli_id=1699

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZNGN 61 -- 16 Mart 2012; 11:16:58 >
  • 
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.