Şimdi Ara

Civic 2000 Otm. 1.4 ies Rampada Hararet YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim problemim aslında ilk arabam olduğu için... Arabayı resmen kakalamışlar... LPG li...

İlk aldığımdan itibaren 2 defa farklı yerlerden su hortumu patladı... Ardından araç her durduğunda hararet yükseliyordu... Ardından sorunun conta yanması olduğu tespit edildi...
    Termostat değişti... Radyatörde sorun yok... Kapak 1.1 bar... Su eksiltmiyor... Yağ yakma yok... Devirdaim pompası sağlam... Müşirler sağlam... Tıkanma yok... Bunada para bayarak devam ettik...

Ancak sorunum şu anda uzun RAMPALARda (Antalyadan Afyona giderken dağları aşarken) araç bayılıyor hararette yükseliyor :vaww ... Otomatik olduğundan deviri kendi düşüyor ve düşük viteslerde kendi gidiyor.... Dahada düşüp 3 ve 2 gibi viteslere devir 4000 lere geliyor bağırdıkçada hararet saatide tatlı tatlı artıyor... Otomatik olduğundan saçmalama yapıyor... deviri bir alt viteste yükseltip vitesi artırıyor... Tabi rampa devam ettiğinden tekrar düşüyo... Bende tam gazla düşürüp dengelemeye çalışıyorum... Bende kaloriferi sıcağa alıp içeri tam aktarıyorum(Kamyoncu dayının tavsiyesi)...
    Hararet normale geliyor... Bu durum Benzine geçince değişmiyor... Ustamın dediği Sekmanlar şişmiş deforme olmuş yada krank yatakları deformeden dolayı sürtünme fazla... 3000 tl ye silindirler sekmanlar yataklar değişecek diyor....
    Aracımda ne yağ yakma var nede düz ve normal rampalarda hararet yapmıyor...

Ustam diyo böle kullan... Tecrübelerinizi bekliyorum... NE YAPMALIYIM... :| (Bide D3 e Düşürmek aracı rampalarda düşük viteslerde tutunmasını sağlar mı)

• Soğutma sistemine birdaha bakılmalı. Conta degistimi ?birde arac durdugunda hararet yukseliyorsa termostat kapalidir acmiyordur fan calismiyordur bu ikisine birdaha baktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upliftingsky -- 3 Ekim 2015; 7:34:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.