Şimdi Ara

Civic ama hangisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Küçük şehirde kısa mesafe kullanınılacaksa dizel dpf işine bulaşmayın. 200 km lik uzun yollar olmasa rs alın derdim ki kışın küçük yerde lpg'ye geçene kadar yolun yarısı biter. Sizin durumunuzda tasarrufsa eco yakıtı umrumda değil birazda keyif diyorsanız 1.5 derim. Test etmeden almayın. Yalıtım özürlü olduğu da doğrudur dikkate alın. 3 yıllık 2018 eco kullanıcısıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Passenger kullanıcısına yanıt

Hocam uzun yol yakıt tüketiminiz nasıl? 100-130 aralığında ne gibi bir tüketim elde ediyorsunuz? Henüz tam karar veremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sirrüs

Hocam uzun yol yakıt tüketiminiz nasıl? 100-130 aralığında ne gibi bir tüketim elde ediyorsunuz? Henüz tam karar veremedim.

Hocam o aralıkta 5.6 litre tükettim kışın 700 km ortalaması :D

Videoya da almıştım atarım olmazsa. 6'yı geçmez öyle deyim sabit hızlarda.

• ben şahsen civic almazdım ama alacak isem sedan türkiyede daha çok seviliyor hb ise daha kaliteli ...

• Arkadaşlarlar yıllardır bu forumdayım ilk kez sizlere araba danıştım ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Civic HB alarak konuyu sonlandırdım. Pandemi, kur krizleri, çip krizleri derken hem araç bulmakta zorlandım hem de fiyatların matrahın çok üstünde kaldı. Çoğu marka ve bayinin kendilerini anlamsız yere bir şey sanmaları da cabası oldu. Bu koşullarda Honda markası özellikle Civic Eco mantıklı geldi ama hiç aklımda yokken HB olanı çok beğendik. Bir takım eksiklikleri var ama göz yumulacak özellikler olduğunu düşünüyorum. (Şerit takip sistemleri, deri koltuk) Belki bir adaptif olmasını isterdim.

Gönlümüzde Peugeot 2008 GT-Line vardı ama dizelin anlamsız 400k fiyatı, benzinlinin zor bulunması ve rapora nadiren girmesi, fiyat olarak muaf halinin Civic HB’den 30 bin tl pahalı olması ve 2008 forumlarından insanların yaşadığı anlamsız sorunlar ile Civic’e kaymış bulunduk. Belki Allure dizel tercih edilebilinirdi.

@erensatar sizin öneriniz ne olurdu?
    @passenger umarım bende o civarlarda gezinebilirim.

• Hayırlı olsun. Tam Civic HB önerecekken, Civic HB tercih ettiğinizi gördüm ve mutlu oldum.

Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi sadece uzun yolda kullanılacak bir araç için LPG tercih etmek mantıksız olurdu.

Ben bir yılı aşkın süredir HB Sport + kullanıyorum. Şehir içi (İstanbul tabi) 7.5lt/100km ortalamayla geziyorum. Şehir dışı ise 6.0-6.5lt/100km. Ben anlık 4.1lt/100km gördüm ama bu kıstas olamaz tabi. Bir de bu değerler sürüş anlayışına göre değişir. Ayrıca tecrübelerime göre yol bilgisayarı biraz daha az gösteriyor tüketimi sanki.

Soğuk ve ruhsuz CVT şanzıman dışında ben genel olarak memnunum. 1.5lt Turbo motor gayet canlı ve atik. Fakat CVT törpülüyor işte. Umarım siz de memnun kalırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sirrüs

Arkadaşlarlar yıllardır bu forumdayım ilk kez sizlere araba danıştım ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Civic HB alarak konuyu sonlandırdım. Pandemi, kur krizleri, çip krizleri derken hem araç bulmakta zorlandım hem de fiyatların matrahın çok üstünde kaldı. Çoğu marka ve bayinin kendilerini anlamsız yere bir şey sanmaları da cabası oldu. Bu koşullarda Honda markası özellikle Civic Eco mantıklı geldi ama hiç aklımda yokken HB olanı çok beğendik. Bir takım eksiklikleri var ama göz yumulacak özellikler olduğunu düşünüyorum. (Şerit takip sistemleri, deri koltuk) Belki bir adaptif olmasını isterdim.

Gönlümüzde Peugeot 2008 GT-Line vardı ama dizelin anlamsız 400k fiyatı, benzinlinin zor bulunması ve rapora nadiren girmesi, fiyat olarak muaf halinin Civic HB’den 30 bin tl pahalı olması ve 2008 forumlarından insanların yaşadığı anlamsız sorunlar ile Civic’e kaymış bulunduk. Belki Allure dizel tercih edilebilinirdi.

@erensatar sizin öneriniz ne olurdu?
    @passenger umarım bende o civarlarda gezinebilirim.
    Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim 👌 cvt şanzıman ve yalıtım hariç çok büyük bir eksisi yok tekrardan hayırlı olsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Aracınız hayırlı olsun CVT şanzımandaki kesintisiz hızlanma nedeniyle çoğu kişi iyi hızlanamadığını veya motor gücünün törpülendiğini zannetse bile test videolarında görülebileceği üzere manuel vitesli versiyonu ile aşağı yukarı benzer performansı veriyor.

İlk başta yadırgansa bile kesintisiz hızlanmaya alışınca çok keyifli oluyor. Allah kaza bela vermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 7 Nisan 2021; 23:6:16 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.