Şimdi Ara

Civic aracıma 1.6 vtec motoru swaplamak istiyorum ama ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
5.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ellerinizden öper 94 model bir eg kasa civic'im var, 1.5 ex araç. Ancak vtec yapmak istiyorum B16 kodlu olan vti motor sanırım EK kasalarda kullanılan motor.

Bu motorun piyasası nedir ? Sağlamını kaça alırız işçilik hariç ?

Alalı 1 hafta oluyor, Maşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 26 Nisan 2014; 22:57:03 >

• Motor fiyati hakkinda bilgisi olan varsa lutfen yazsin arkadaslar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

Motor fiyati hakkinda bilgisi olan varsa lutfen yazsin arkadaslar...
    hacim değiştiremezsiniz araçta en azından benim bildiğim bu.

1.5 ise gene 1.5 takmak zorundasınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

hacim değiştiremezsiniz araçta en azından benim bildiğim bu.

1.5 ise gene 1.5 takmak zorundasınız.

Alıntıları Göster
    Valla o işler tam bir muamma. Yapamazsın diyenler var. Çatır çatır motoru takıp yürüyenler de var.
  • Hocam motoru ruhsata isletebiliyoruz proje cizdirdikten sonra o kolay, aslinda kendi motorunu sohc vtec yapabilirim ama bir yerden patlak vermesinden korkuyorum o yuzden komple istedim dohc vtec olarak. Vallahi hocam bu araca k20 bile koyan var onemli olan duzgun bir yapan yer bulmak.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 26 Nisan 2014; 2:32:35 >
  • quote:

Hocam motoru ruhsata isletebiliyoruz proje cizdirdikten sonra o kolay, aslinda kendi motorunu sohc vtec yapabilirim ama bir yerden patlak vermesinden korkuyorum o yuzden komple istedim dohc vtec olarak. Vallahi hocam bu araca k20 bile koyan var onemli olan duzgun bir yapan yer bulmak.:)
    Bız zamanında crx e b16 takmıştık elektrık sıstemı şanzıman motor dahıl 5 bın tl ye almıştık mantıklı makul fıyatıda bu sevıyelerde olması lazım. Hadı sende aldın dıyelım 7-8 e daha ustu bence abartı. Ancak swapta meşakatli iştir sabır gerektırır tabı bu işler birazda paraya bakar. İşletme konusuna gelırsen çok rahat işletirsin. İşletmek istersen daha detaylı bilgiler için alttaki linki incele.

http://www.techturkey.com/forum/genel/65129-swap-yapilmadaki-yasal-produru-bilen_-6.html

• quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

Bız zamanında crx e b16 takmıştık elektrık sıstemı şanzıman motor dahıl 5 bın tl ye almıştık mantıklı makul fıyatıda bu sevıyelerde olması lazım. Hadı sende aldın dıyelım 7-8 e daha ustu bence abartı. Ancak swapta meşakatli iştir sabır gerektırır tabı bu işler birazda paraya bakar. İşletme konusuna gelırsen çok rahat işletirsin. İşletmek istersen daha detaylı bilgiler için alttaki linki incele.

http://www.techturkey.com/forum/genel/65129-swap-yapilmadaki-yasal-produru-bilen_-6.html

7-8 e patlasa aracın piyasası 13-17 arası değilmi zaten vti lar 20-30 arası direk vti almak daha mantıklı değilmi

• quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

quote:

7-8 e patlasa aracın piyasası 13-17 arası değilmi zaten vti lar 20-30 arası direk vti almak daha mantıklı değilmi

Alıntıları Göster
    @HondatugraL
    Hocam 6 falan iyiydide 7 8 biraz zorlar beni ya, nerelere sorabilirim bu motoru, telefonla ulaşabileceğim yerler var mıdır bu tür işlerle uğraşan ? Yoksa çıkmacı vs. gibi yerlerimi dolaşıcaz.

@calamityeas
    Hocam 14bin tl'ydi benim araç 13bin tl'ye kapattık, bu kasa küçüklüğümden beri hayalimdi, bunu satıp vti da alınabilir ama bu kasanın verdiği heyecanı ve sportifliği nedense onda bulamıyorum... 5-6bin tlyi geçmese çok iyi olacak zaten uzunca bir süre satmayı düşünmem. Üstündeki 1.5 motor pek iş yapmıyor maalesef, sadece görüntü için alınabilir bu kasanın 1.5 ex'i.

• quote:

@HondatugraL
    Hocam 6 falan iyiydide 7 8 biraz zorlar beni ya, nerelere sorabilirim bu motoru, telefonla ulaşabileceğim yerler var mıdır bu tür işlerle uğraşan ? Yoksa çıkmacı vs. gibi yerlerimi dolaşıcaz.

@calamityeas
    Hocam 14bin tl'ydi benim araç 13bin tl'ye kapattık, bu kasa küçüklüğümden beri hayalimdi, bunu satıp vti da alınabilir ama bu kasanın verdiği heyecanı ve sportifliği nedense onda bulamıyorum... 5-6bin tlyi geçmese çok iyi olacak zaten uzunca bir süre satmayı düşünmem. Üstündeki 1.5 motor pek iş yapmıyor maalesef, sadece görüntü için alınabilir bu kasanın 1.5 ex'i.
    @calamityeas Vtı alırsan herkesın altında olan bir civic e binmiş olursun ayrıca vti kasası si lara göre daha ağırdır. Vtı motorunun si ile vti da vereceği performans değeride bu oranda değişecek ve si da daha başarılı olacaktır. Ayrıca vtı, kendı yapmış ve uğraşmış oldugun swaplı bir araca binmiş olmanın verdiği hazzıda asla vermeeycektir. Kaldı ki vti pıyasası hak ettıgı paralarda değil herkesın burnu havada araç satıyor okadar paraları vtı a gomeceğine si a swap yapmak daha mantıklı. En azından projede gıden paraya acımazsın.

@Just4ForMe sahibindende bi b18c motor satan eleman vardı ona sorabılırsınız b16 motoru. Yada hurdacılarda dolaşabilir veya vermiş oldugum lınktekı sıteye uye olup konu açarak sorabılırsınız. Zaten swap yapacaksanız vermiş olduugum lınktekı sıteden daha ıyısını TR ülke sınırları içerisinde bulamazsınız.

• quote:

@calamityeas Vtı alırsan herkesın altında olan bir civic e binmiş olursun ayrıca vti kasası si lara göre daha ağırdır. Vtı motorunun si ile vti da vereceği performans değeride bu oranda değişecek ve si da daha başarılı olacaktır. Ayrıca vtı, kendı yapmış ve uğraşmış oldugun swaplı bir araca binmiş olmanın verdiği hazzıda asla vermeeycektir. Kaldı ki vti pıyasası hak ettıgı paralarda değil herkesın burnu havada araç satıyor okadar paraları vtı a gomeceğine si a swap yapmak daha mantıklı. En azından projede gıden paraya acımazsın.

@Just4ForMe sahibindende bi b18c motor satan eleman vardı ona sorabılırsınız b16 motoru. Yada hurdacılarda dolaşabilir veya vermiş oldugum lınktekı sıteye uye olup konu açarak sorabılırsınız. Zaten swap yapacaksanız vermiş olduugum lınktekı sıteden daha ıyısını TR ülke sınırları içerisinde bulamazsınız.
    Hayırlı olsun umarım istediğiniz gibi olur araç.

Kazasız belasız güzel duruyor.Jant vs. ile oynayacak mısınız?Ya da daha güzel bir body kit olabilir?

Belki alçalta bilirsiniz?

Ya da hiç bir şey, ile oynamayıp aracın spoilerını da sökün seapten sonra şaka makinesi olur

• quote:

İlk yorumunuza sonuna kadar katılıyorum, farklı bir araç olmalı. O yüzden bu kasaya düşünüyorum hem günlük kullanım hem spor kullanım için... Şu an araştırıyorum olmazsa arar sorarım fiyat hakkında bilgi toplarım bakalım hocam. Bu şekilde hem bir vti'ye 25bin tl vermekten kurtulurum daha ucuza geliyor bana... Teşekkür ederim yorumunuz için.

quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Kazasız belasız güzel duruyor.Jant vs. ile oynayacak mısınız?Ya da daha güzel bir body kit olabilir?

Ya da hiç bir şey, ile oynamayıp aracın spoilerını da sökün seapten sonra şaka makinesi olur

Jant olarak karpuz jant yapıp arkalara camber ile açı vermeyi düşünüyorum, body kit düşünmüyorum bu şekilde sade haliyle hoşuma gidiyor hocam, spoileri aslında ben çok yakıştırıyorum neden sökmemi istediniz ? Stok görünüm için mi ? İyi dilekleriniz için teşekkürler, 3 tane daha fotoğraf ekledim.
    Şu an alçak görünmesede, aslında baya alçak tümseklerden çarpraz geçmek şart, yayları çok yumuşak. Yayları biraz bastırıp daha da alçaltmayı düşünüyorum, belki daha çok sürtebilir diyeceksiniz ama esneme azaldığı için eskisi gibi sürtmeyecek, konfor gidecek ama, konfor aramıyorum ben zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 26 Nisan 2014; 23:03:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Alıntıları Göster
    Allah başka dert vermesin. Ben aldığım arabaların sıkıntısından mp3 bile dolduramıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

Allah başka dert vermesin. Ben aldığım arabaların sıkıntısından mp3 bile dolduramıyorum

Allah razı olsun hocam bende çok çektim bu aracı alana kadar türlü türlü araç geçti elimden sonunda temiz bir tane bulunca kaptım. Umarım hayalim gerçek olur da sıkıntısız halledebilirim bu işi. Size de kolay gelsin hocam arabayla uğraşmak güzelde, kronik olunca sıkıntısı kafa yedirtiyor insana.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

Allah razı olsun hocam bende çok çektim bu aracı alana kadar türlü türlü araç geçti elimden sonunda temiz bir tane bulunca kaptım. Umarım hayalim gerçek olur da sıkıntısız halledebilirim bu işi. Size de kolay gelsin hocam arabayla uğraşmak güzelde, kronik olunca sıkıntısı kafa yedirtiyor insana.

Alıntıları Göster
    Rica ederim Hondacı Hondacıya yardım eder

• quote:

Hocam yolda giderken hondacılar bana selam veriyor kornayla selektörle ilk defa yaşıyorum bu duyguyu çok hoş bir şey.
  • quote:

quote:

Hocam yolda giderken hondacılar bana selam veriyor kornayla selektörle ilk defa yaşıyorum bu duyguyu çok hoş bir şey.

Alıntıları Göster
    Si neden düşünmedin aynı kasa doch motor.. Canlı makina hayırlı olsun yinede..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Si neden düşünmedin aynı kasa doch motor.. Canlı makina hayırlı olsun yinede..

Alıntıları Göster
    Çok çıtır duruyor hocam hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin inşallah..
  • quote:

quote:

Fotolardan kasa güzel görünüyor iyi toplanmış.

Swap işine gelince; ağızdan çıktığı gibi hiç kolay bir iş değil?

Öncelikle bütçeni söyle olur yada olmaz diyelim.

• Si dusundum ancak ne bileyim kismet bunayimis.:)
    İyi dilekleriniz icin tesekkur ederim arkadaslar eksik olmayin.:)
    Swap icin ayirdigim butce 5-6 bin tl hocam ne diyorsunuz olur mu ?
  • quote:

Si dusundum ancak ne bileyim kismet bunayimis.:)
    İyi dilekleriniz icin tesekkur ederim arkadaslar eksik olmayin.:)
    Swap icin ayirdigim butce 5-6 bin tl hocam ne diyorsunuz olur mu ?

Yok olmaz kardeşim ortalama 15bin yer.

Sen şimdilik filtre egzoz headers İle başla.

Daha sonra gaz kelebeği emme manifoldu port polish gibi işlemlere geçersin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.