Şimdi Ara

civic hybrid sahipleri (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
15.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • batarya garantisini bilmiyorum fakat örü 50 yıl
  • YA KARDEŞİM NERDEN UYDURUYOSUNUZ 6.8 LİTRE DİYE ARAÇ 4.5 LİTRE YAKIT TÜKETİYOR.
  • bu jant olayına kafam takıldı arkadaşlar babamda almayı düşünüyor hybridi ancak biz mugen parçaları full donanım almak istiyoruz ama jant değişmiyorsa işler değişir :(

ama bişiler buldum

civic hybrid sahipleri

civic hybrid sahipleri

civic hybrid sahipleri

civic hybrid sahipleri

civic hybrid sahipleri

bunlar yapılmışlar nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama mugenden bile getirtirim eğer takılırsa :)

civic hybrid sahipleri

buda orjinali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan12532 -- 17 Ocak 2008; 0:21:40 >

• yokmu bu jant ile ilgili tam bi bilgisi olan arkadaşlar değişirmi değişmezmi?
    değişmez demelerinin sebebi yakıtın artması o kadar sorun değil ama jantla temasta olan birşey varsa bilemem alıpta jant taktıran varsa yardımıc olabilirmi? :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasan12532

yokmu bu jant ile ilgili tam bi bilgisi olan arkadaşlar değişirmi değişmezmi?
    değişmez demelerinin sebebi yakıtın artması o kadar sorun değil ama jantla temasta olan birşey varsa bilemem alıpta jant taktıran varsa yardımıc olabilirmi? :(

merhaba ,2 ay önce babama park hondadan 2008 1,6 elegance civic aldık. showroomda babam arabanın özelliklerini öğrenirken bende hibrid le bi test sürüşü yapayım dedim. gerçekten kalkışı, frenlemesi, yoltutuşu çok güzel. tabi hemen jantları dikkatimi çekti ve hemen sordum bunnar değişmiyomu diye görevli değişiyo dedi, peki niye böyle bişey yapma ihtiyacı duymuşlar dedim, 1.si manyetik sisteme uygunluğu falan gibi bişeyler dedi 2.si de farkedilebilirlik dedi. yani trafikte görünce aaa bak civic hibrid diyecekmiş insanlar, yanındakide hibrid de nooliii diyecek vs.... hatta babamda sormuştu bana. neyse ordaki satış temsilcisi hibrid aksesuarlarını tanıtırken 15" ve 16" jant seçenekleri var demişti. sahiden internet sayfasından girdim baktım var yani

• teşekkürler bende öğrendim 16 ''jant fiyatı opsiyonel olarak sunuluyor tanesi 445 ytl die öğrendim jant ,xenon far vb.. herşey araca takılıyormuş yani aracın jantlarıyla ilgili motorun hiçbir baplantısı olmadığınıda öğrendim saddece yakıt ekonomisi verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürler
  • 10 Gün önce Honda Hybrid aldım,tabii reklamına güvenerek.Ancak şu an için hayal kırıklığı yaşıyorum.
    araç eski Honda Civic kadar yakıt yakıyor.1 Depo ile 600 km yapıyor(normal kullanımla).Söylendiği gibi kalkışta,duruşta ve 50 km hız altında elektrikli motor çalışmıyor.Çalıştığını yalnızca yokuş yukarı çıkarken gaza yüklendiğimde görüyorum.Diğer yönlerden iyi bir araba,ancak ben bu aracı az yakıyor diye aldım.!1000 km yapınca servis test uygulayacak.O zaman da birşey değişmezse durumu kabullenmeye niyetim yok.Diğer Hybrid sahipleri izlenimlerini yazarlarsa sevinirim.Dayanışma içinde olmamız yararlı olur.
  • hybrid te durum nasıl olur bilmiyorum ancak (aslında biliyorum.)
    aynı araçta bende bir arkadaşta daha var.
    premium manuel.
    bende yakıt tüketim miktarını görünce şaşırıyor.
    şuan 6.0-6,3 lt görünce kendisinde 8,0-9,0 görünce geçen gün 100km testine tabi tutuldu.
    servis in verdiği cevap aynen özetle şu oldu.
    tüketim miktarı " tamamen kullanıcı şeklinden kaynaklanmasından dolayı testinde araç normal tüketimdeğerlerinde yakıt tüketmektedir." gibisinden bir ifade vardı.
    yani servis te aynı aracı 100 km testine tabi tuttuğunda (hızını 95- ve 105 arası değişik hızlarda denemişler.)
    araç. normal değerde yakıt tükettiği gözlemlenmiş .

bu durum 100 km testinde bu hızlar için hybrid içinde aynı olacaktır kanaatindeyim.
    (çünkü bu hızlarda zaten direk benzinli esas motor devrededir?)

bilginize sunarım.
    saygılarımla...

quote:

Orjinalden alıntı: ergür

10 Gün önce Honda Hybrid aldım,tabii reklamına güvenerek.Ancak şu an için hayal kırıklığı yaşıyorum.
    araç eski Honda Civic kadar yakıt yakıyor.1 Depo ile 600 km yapıyor(normal kullanımla).Söylendiği gibi kalkışta,duruşta ve 50 km hız altında elektrikli motor çalışmıyor.Çalıştığını yalnızca yokuş yukarı çıkarken gaza yüklendiğimde görüyorum.Diğer yönlerden iyi bir araba,ancak ben bu aracı az yakıyor diye aldım.!1000 km yapınca servis test uygulayacak.O zaman da birşey değişmezse durumu kabullenmeye niyetim yok.Diğer Hybrid sahipleri izlenimlerini yazarlarsa sevinirim.Dayanışma içinde olmamız yararlı olur.

• Emre Hancı'ya aynen katılıyorum. Accord EX'e Ankara şehir içinde ben LPG'de 20 YKR yaktırırken, dayım 16 YKR yaktırıyor. Bana imkansız geliyor ama, 89 yılından beri otm. vites kullandığı için bu işin profesörü olmuş.
    NOT: 16 YKR, selektör yemeksizin tutturulan bir rakamdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: müco77

Emre Hancı'ya aynen katılıyorum. Accord EX'e Ankara şehir içinde ben LPG'de 20 YKR yaktırırken, dayım 16 YKR yaktırıyor. Bana imkansız geliyor ama, 89 yılından beri otm. vites kullandığı için bu işin profesörü olmuş.
    NOT: 16 YKR, selektör yemeksizin tutturulan bir rakamdır.

• Bana göre, bu jantı bu kadar kapalı yapmalarının sebebi arkasındaki elektrik motorunu korumak olabilir. Örnek resimlerdeki gibi her tarafı açık jant takarsan TEKERİNE ÇOMAK SOKAN hainler çıkabilir.
  • o jantlarda yakıt ekonomisine katkısı olsun diye öyle dizayn edilmiş, bence değiştirilmemeli
  • bu hybid'e birde LPG kiti takarsak ne kadar ekonumik olur acaba : ))
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba, siteye yeni üye oldum ve bilgilerinizden faydalanmayı ve bilgilerimle faydalı olabilmeyi amaçladım. İlk honda hybridlerden birini biz aldık sanırım Türkiye'ye gelen 7. arabaymış. Yukarıda birçok sarfiyat bilgisi verilmiş fakat birbiriyle uyumsuz. Öncelikle şunu söylemek istiyorum araba Civic modelinin en full modeli, konfor sessiz sürüş, yol tutuşu olarak çok iyi. Dışı zevk meselesidir bişey demem, fakat koltuğu alçak ve ön konsol çok uzun olduğu için görüş mesafesi uzun boylu olmama rağmen bana yetersiz geliyor, arabanın sağ ve sol ön köşelerini göremiyorum, hatta dikkatsiz bir anımda acele ederken otoparkın demirlerine sağ kapıyı sürttüm, fakat dikkatli bir şöför aynı hatayı yapmaz. Ve hepinizin merak ettiği sarfiyat konusuna geliyorum. Hybrid alan bir insan ve bu aracın 1.4 olduğunu biliyor kabuluyle agresif kullanmaz ve kullanmamalı arkadaşlar. Acil durumlarda tabii gazlarsınız ama 1.4 arabaya bu parayı veriyorsanız performans meraklısı olmadığınız yorumunu yapıyorum. Şehir içi normal bir kullanımda sarfiyat aralığı 5.7 - 6.2 litredir. Altına düşmek veya üstüne çıkmak için sürüş tarzında büyük değişikliklere gitmek gerekir. Ben aracın düşük hızlarda sadece elektrik morotuyla gittiğine inanmıyorum öyle olsaydı çok daha az yakardı ve pil seviyesi de dur kalk trafiklerde biterdi fakat oynamıyor yerinden, ben de benzinle kalkış yaptığı yorumunu yapıyorum. Fakat durağan trafikte frene basınca motorun durması ve trafik hareket ettiğinde ayağınızı frenden kaldırdığınızda motorun tekrar çalışması süper bir teknoloji ve ekonomi etkeni. Süper ekonomi yapacağım diyen arkadaşlara bu aracın dizellerden daha ekonomik olmadığını hatırlatmayı ve ben Hybrid alacağım diyen arkadaşlara da tabii ki alabilirsin demeyi borç bilirim.

• -1

quote:

Orjinalden alıntı: yakamoz54

bu hybid'e birde LPG kiti takarsak ne kadar ekonumik olur acaba : ))
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrehanci

-1

quote:

Orjinalden alıntı: yakamoz54

bu hybid'e birde LPG kiti takarsak ne kadar ekonumik olur acaba : ))

: ))

olmazmı bence çokta güzel olur
  • Konuyu hortlatmis olacağım ama her konuda merak ettigim ne olursa olsun ilk baktığım yer bu forum ve tekrar hortlatiyorum:)

Arkadaslar bu aracı kullanan arkadaslardan tekrar bir yorum ve tavsiye değerlendirmesi bekliyorum. Kafam çok karışmış durumda ve bu aracı almak icin bahane arıyorum. Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezersunar

Konuyu hortlatmis olacağım ama her konuda merak ettigim ne olursa olsun ilk baktığım yer bu forum ve tekrar hortlatiyorum:)

Arkadaslar bu aracı kullanan arkadaslardan tekrar bir yorum ve tavsiye değerlendirmesi bekliyorum. Kafam çok karışmış durumda ve bu aracı almak icin bahane arıyorum. Saygılar.

İstanbul trafiğinde iseniz veya benzin parası sorun değil diyorsanız alın. Fakat ben benzinimi koyar paşalar gibi giderim diyorsanız yine Civic HB alın.
  • Zaten benzin parasi problem oldugu icin Hybrid alayim diyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezersunar

Zaten benzin parasi problem oldugu icin Hybrid alayim diyorum..

O zaman Hybrid iyi bir seçim. Civic HB 1.8 ler çok sağlam gidiyorlar fakat bunuda belirteyim. Ha Hybrid i geçecek araba sayısıda minimum seviyelerde sakın yanlış anlamayın kötülemiyorum. Bir BMW Audi seviyesinde araç.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.