Şimdi Ara

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
10
Favori
470.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muhtemelen nedeni fakir veya zengin karışımdır. Yeni ve özenli bir kalibrasyon yapılırsa sorun çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

Muhtemelen nedeni fakir veya zengin karışımdır. Yeni ve özenli bir kalibrasyon yapılırsa sorun çözülür.

teşekkür ederim cevabın için.kalibrasyon derken ayar oluyor herhalde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 80honda253

Aynen öyle, eğer benzinli sistemin ECU'sunda bir sorun yoksa, sadece LPG ECU'suna özenli bir ayar yapılırsa sorun çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

quote:

Aynen öyle, eğer benzinli sistemin ECU'sunda bir sorun yoksa, sadece LPG ECU'suna özenli bir ayar yapılırsa sorun çözülür.

lpg markasının yetkili servisine gittim hocam lpg takılan hemen her araba arıza lambası yakar dert etme diyor.bende biliyorum arıza lambası yandıgında dert olmadıgını lpg den kaynaklı ise ama arıza lambası yanrken eger gerçekten bir arıza varsa ve ben onu fartedemezsem diye sönmesini istiyorum birde göze hoş durmuyor arıza lambasının yanık olması.bugün yine söndü kendi kendine bakalım ne zaman yine yanacak

• honda 2000 1.4is.
    brc taktırdık yeni.
    24 litre ile 256 km yapabildik ankara şehir içi. 9.4 lt / 100 km yapıyor ki bana fazla geldi.
    benzindeyken 7.5 lt /100km yakıyordu şehir içi.
  • EVET, benzin tüketiminize göre en fazla 100km'de 9lt LPG tüketimeniz beklenir.
    Benzine göre EN FAZLA +%20 kadar LPG tüketimi normal kabul edilir.
    Naçizane tavsiyem; zamanı geldiyse motor yağı (CASTROL Magnetec 10w-40), yağ filtesi
    AMA özellikle HAVA FİLTESİ ve BUJİLERİ (BOSCH'un LPG'li araçlar için özel Double Platinum bujileriyle) değiştirmeniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 28 Ekim 2009; 7:37:14 >
  • motor yağı uyduruk marka bişeydi henüz 3bin kilometre oldu değiştireli.
    hava filtresi ve bujilerde 5-6bin kilometre önce değişmişti.
    ama japon yan sanayi olanlardan.
    bir de gazı 1.30 luk milangazdan aldım onun da etkisi olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: faraklit
    bir de gazı 1.30 luk milangazdan aldım onun da etkisi olabilir mi?

EĞER Milangaz satan yer hileye başvurmuyorsa, 1,30TL veya Milangaz olmasının olumsuz etkisi olacağını sanMAM.
    Milangaz en çok tercih edilen otogaz markalarından biridir. Yine de İPRAGAZ veya SHELL otogazı da bir deneyin.

quote:

Orijinalden alıntı: faraklit
    motor yağı uyduruk marka bişeydi henüz 3bin kilometre oldu değiştireli.
    hava filtresi ve bujilerde 5-6bin kilometre önce değişmişti.
    ama japon yan sanayi olanlardan.

2000-3000km sonra motor yağını CASTROL Magnetec 10W-40 ile,
    bujileri LPG için daha verimli olduğu söylenen BOSCH Double Platin bujilerle ( T I K L A Y I N ! )
    değiştirmenizi öneririm.

• @braveheart11 öneriniz için teşekkürler, dikkate alacağım.
  • Rica ederim. Önerilerimin yararlı olacağını umuyorum.
  • Başlıkta yakıt ile ilgili farklı tartışmaların açılması sevindirici. LPG kullanıcılarıın tecrübelerini birbirleri ile paylaşmalarını faydalı buluyorum. özellikle aynı motor aynı marka aynı sistem tecrübeleri olunca daha kaliteli paylaşım olduğu düşüncesindeyim.

yeni yakıt değerleri:

Ankara // Milangaz // 1,35TL // 37,5 litre // 50,63 TL // 477 km // Km'de 0,106 TL // Km'de 0,078 Litre // Şi %45 + Şa %55

kazasız sürüşler
  • 2009 honda civic otm vites aracıma lpg taktırmayı düşünüyoruym .
    Otm. civic için en uygun lpg markası nedir ?
    ARIZA IŞIĞINI YAKMAYAN, PERRFORMANS KAYBI YARATMAYAN EN GÜVENLİ VE EN TASARRUFLU LPG KİTİ/MARKASI HANGİSİDİR ?
    Fiyat önemli değil. Tavsiyelerinizi ve tecrübeleriniz bekliyorum. Paylaşımınız için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhand09 -- 5 Kasım 2009; 1:00:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhand09

2009 honda civic otm vites aracıma lpg taktırmayı düşünüyoruym .
    ARIZA IŞIĞINI YAKMAYAN, PERRFORMANS KAYBI YARATMAYAN EN GÜVENLİ VE EN TASARRUFLU LPG KİTİ/MARKASI HANGİSİDİR ?
    Fiyat önemli değil. Tavsiyelerinizi ve tecrübeleriniz bekliyorum. Paylaşımınız için teşekkürler...

kendi aracıma geçen hafta brc sequential 24 my07 kit taktırdım. 2A mühensislik Mocan otogaz'da.
    ordaki mühendis arıza lambasının yanmasının normal birşey olmadığını, eğer arıza lambası yanarsa mutlaka oraya gitmemi söylediler. şimdilik arıza lambası yanmadı.
    performans kaybı bir miktar oluyor, zaten bu işi performans için değil ekonomi için yapıyoruz.
    fiyat olarak peşin 1400, ya da 1500 10 taksit.
    ruhsata işletme işletme işlemleri de topmal 200 tl.
    depo 45 lt, ancak 38 lt civarı alıyor. şimdi tamamı şehir içi 300 km yaptım, daha da depo bitmedi. hadi hayırlısı.
    burada işçilikleri çok başarılı, pipo sistemi ile uyguluyorlar, manifolt delinmiyor.

• ben de lovato var. ilk başta çok memnundum. doğrusu yakıttan ve performanstan hala memnunum ancak rutin bakımlarında benzinden gaza geçiş ayarını tam yapamadılar (resmen bozdular). Damla otogaz (Türkiye distribütörü) kaç defa gitmeme rağmen düzeltemediler. yaz aylarında belli belirsiz bir titreme ile geçiyordu. şimdi havalar soğudu titreme ciddi olarak hissediliyor. honda - lovato iyi uyum sağlıyor ancak usta çok önemli bir faktör. Damla otogaza kaç defa gitmeme rağmen problemi çözemediler. şimdi bu işten anlayan iyi bir usta arıyorum. BRC özellikle 2A güvencesiyle oldukça yaygın ağa sahip. onda da arıza ışığı yanıyor (ustasına göre). bir de Teleflex diye 1000euro'luk bir sistem var. birkaç tane accord'a gördüm adamlar çok memnundu. 3-4 yıl olmuş sorunsuz çalışıyor demişti.

yeni yakıt değerleri:

Ankara // Milangaz // 1,35TL // 36,5 litre // 48,63 TL // 435 km // Km'de 0,111 TL // Km'de 0,083 Litre // Şi %50 + Şa %50

kazasız sürüşler

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhand09

2009 honda civic otm vites aracıma lpg taktırmayı düşünüyoruym .

2008 civic düz vites var bende atiker marka lpg taktırdım çok memnunumçbu aralar arıza lambası kendi kendine yanıyor bir gün veya 2 gün sonra sönüyor.ama bir sorun teşkil etmedi şimdiye kadar allaha şükürler.13 bin km oldu hala biniyorum.işini iyi yapan montajda sorun olmayan bir ustaya gidin marka model çok farketmez taktırın.brc olabilir ama yaşadıgım şehirde ve ilçeleride dahil olmak üzere yetkili servisi yok o nedenle atiker taktırdım.iyiki taktırmışım diyorum.

• yeni yakıt bilgilerim. 2008 civic düz vites. 27,5 litre güvenal gaz, 350 km yol yapıldı,yüzde 10 ş.iç-yüzde 90 ş.dışı sakin kullanım. bu sefer daha önceki degerleri elde edemedim.havalar sogudu ondan galiba.4 gün kullanılan gaz ve sabah akşam soguk motor çalışması.
  • Merak ettiğim bir konu var, şimdi biz 2009 civice lgp taktırsak o zaman garanti dışı kalmıyor mu araç?
  • quote:

...2008 civic düz vites. 27,5 litre güvenal gaz, 350 km yol yapıldı,yüzde 10 ş.iç-yüzde 90 ş.dışı sakin kullanım. bu sefer daha önceki degerleri elde edemedim...

2004 Civic düz vites, otogaz 1,73TL, 50TL'lik 28,9 litre ile 375-385km katediyorum. %30 ş.içi %70ş.dışı sakin kullanmla.
    BENCE değerleriniz gayet normal.
  • teleflex var 45bin oldu sorun yok 2 kere arıza ışığı yandı ilkinde tekrar programladık, ikinci zaten kendiliğinden söndü. Genelde kışın soğukta yanıyor. Bu sene şimdilik yanmadı bakalım. ortalama 9 litre filan yakıyor otomatik civicte.
  • yeni yakıt değerleri:

Ankara // Milangaz // 1,46TL // 30,5 litre // 44,53 TL // 435 km // Km'de 0,114 TL // Km'de 0,078 Litre // Şi %45 + Şa %55

kazasız sürüşler
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.