Şimdi Ara

çizgi romanlara başlayacağım acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar çizgi roman alıp hiç okumadım anca filmlerden internetten falan bakıyorum tabi güncel değil. özellikle ingilizce almak istiyorum türkçede sıkıntı oluyor bu yüzden ingilizce alıcam bulamadım dememek için. şimdi ben amerikan çizgi romanlarını istiyorum size sayayım siz bana yardım edin. hangi karakterleri okumak istediğimi yazayım bari benim için önemli olanları siz daha iyi bilirsiniz diye düşünüyorum :)

batman
    wolverine
    joker
    watchmen
    sandman
    grendel
    constantine
    spawn

bunlar haricinde şunları buldum

from hell(alan moore)
    neonomicon(alon moore)
    preacher

bunları istiyorum okumak istiyorum. hepsini bir anda alamam fakat bir planlama yapıyorum. bunları okumam için bana hangilerini önerirsiniz. yani mesela batman için ilk olarak neyi almalıyım wolverine için ilk hangisi gibi. umarım derdimi anlatabildim. bilgili arkadaş varsa özelden yardım isteyebilirim. kadıköyde oturuyorum o bakımdan problem olmaz -temin etmek açısından-

• yardım edecek birileri yok mu
  • Şimdi Batman ile eskilerden ve yenilerden okuduklarım arasında önemli gördüklerimi ve klasikleri sıralayayım:

Batman: Year One (Ana serinin 4 sayılık hikaye dizisi olan bu hikaye Batman'in kökenini yani başlangıç hikayesini modern zamanlara günceller ama yakında yeni bir köken hikayesi çıkacak Zero Year, ama bunu okumanı tavsiye ederim Batman Begins'in temel aldığı hikayedir.)

Batman: The Long Halloween (Batman'in yine ilk yılları, 12 sayılık özel seri, Gotham'ın o karanlık havası olsun, Batman'in çeşitli villain'ları olsun, ters-köşeler olsun hep bu hikayede var, ayrıca The Dark Knight filminin konu yapısı olarak temel aldığı hikaye de budur.)

Batman: The Dark Knight Returns (Frank Miller'ın yazdığı bu 4 sayılık özel grafik roman da klasikler arasındadır. Kısaca söylemek gerekirse Batman'in bitiş hikayesidir. Yani gelecekte Bruce Batman'liği vs. bırakmış fakat artan suç oranı yüzünden tekrar geri dönmeye karar verir, fakat epey yaşlanmıştır artık vs. bu tarz şeyler çok sağlamdır, Bruce'un iç konuşmaları olsun, böyle post-apokaliptik bir havası var. The Dark Knight Rises'ın temel aldığı hikayedir.)

Batman: Dark Victory (Long Halloween'in devamıdır, Long Halloween'den sonra pek etkili gelmeyebilir herkese ama ben şahsen Jeph Loeb'in tarzını sevdiğim için en az Long Halloween kadar keyifle okudum ve beğendim.)

Batman: The Killing Joke (Alan Moore yazmıştır. Tek sayılık grafik romandır. Joker'i en iyi anlatan hikayelerden biridir. Yine The Dark Knight filminde bu hikayeden öğeler bolca vardır.

Batman: Birth Of The Demon (3 sayılı özel grafik roman, Batman'in dünyadaki ekolojik dengeyi sağlamak için herşeyin mübah olduğunu savunan ve "Suikastçiler Birliği" denen büyük bir organizasyonun lideri olan Ra's al Ghul merkezli bir hikayedir. Hatta sonuncu sayısı komple Ra's'in kökenini anlatır. Çizgi roman dünyasında ve Batman evreninde en sevdiğim süper-kötü olduğu için ben çok keyif aldım, hikaye güzeldir, çizimler de öyle. Tavsiye ederim.)

Batman: Hush (12 sayılık story arc, yine Jeph Loeb yazmıştır, Jim Lee çizmiştir. Eh, bu ikisini duyunca bu hikayeyi okumamak büyük kayıp ve ayıp olur. Gerçekten sağlam hikaye, müthiş çizimler, bolca karakter, ters-köşeler vs. saymakla bitmez, her çizgi roman okuruna ve özellikle Batman fanına şiddetle tavsiye ederim.)

Biraz yenilere geçelim:

Batman: The Court of Owls, Night of the Owls, City of Owls

(Bu aslında Batman ve yardımcılarının serilerinde vuku bulan bir crossover'dır, Yeni 52'nin ilk Batman hikayesidir ve önemli bir olaydır. Birincisi olan Court of Owls olaya giriş hikayesidir Batman 1-7 sayılarını içerir. Night of the Owls kesişme hilkayesidir, bu hikayede işte Nightwing, Batgirl, Red Robin, Robin vs. bir gecede Baykuşlar Divanı'yla mücadele ediyor, fazla ayrıntı vermeyeyim. Detektiflik öğeleri olsun, yine karanlık hava ve Greg Capullo'nun ilginç bir tarza sahip müthiş çizimleri çok iyidir. Scott Snyder yazıyor ve epey sürprizler bekliyor bu hikayeyi okuyanları...)

Batman: Death of the Family

(Bu da crossover, ama bunda, Night of the Owls'dakinin aksine kesişmeler tek bir gecede değil de zamana yayılarak oluyor, yani aslında hem Batman'in bir story arc'ı hem de komple crossover. Joker'in geri dönüşü ve sonrasında olan olaylar. Şahsi fikrim hikayenin başlangıcı ve gelişme kısmı beni çok heyecanlandırmıştı zira aylık okuyordum ve güzeldi ama finali bana pek yeterli gelmedi. Gerçi asıl olaylar sonrasında oldu ama yine de her Batman-severin okuması iyi olur.)

Batman: The Dark Knight (2011)

Batman'in yeni 52'deki serilerinden biri, daha çok psikolojik ve korku öğeleri üzerine kurulu. Korkuluk, Deli Şapkacı filan var, benim şahsen hoşuma gidiyor çünkü villain'ların hikayelerini yeniden güncelleyerek anlatıyor. Çizimler çok iyi. Kısaca Volume'ları yazayım.

Knight Terrors: Giriş niteliğinde, birçok villain var, merkezde biri yok, yeni 52 olduğun içün şöyle bir giriş amaçlı.

Cycle of Violence: Korkuluk merkezli hikaye ve flashbackler ile hikayesi anlatılıyor. Eski olanlardan biraz farklı bir şekilde tabi.

Volume 3: Daha adı konmadı çünkü şu an devam eden hikaye dizisi bu, Deli Şapkacı odaklı, yine onun nasıl bu hale geldiğini, çocukluğunu filan anlatıyor, ben zevkle okuyorum çünkü güzel oluyor böyle villain'ların geçmişini, motivasyonlarını, takıntılarını öğrenmek. Psikolojik öğeler ağırlıkta yine.

...Daha ekleyeceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dru-Zod -- 11 Nisan 2013; 20:47:55 >

• teşekkürler. diğerleri için de yorum bekliyorum dostlar.
  • DC 1.5 sene önce falan tüm evreni sıfırladı sırf senin gibi yeni başlamak isteyenler için The New 52 serilerityle DC den istediğine başlayabilirsin.

Ayrıca AltEvren sitesinin güzel bi yazısı var yeni başlamak isteyenler için:

http://www.altevren.net/attachments/article/139/Comics%20Alemine%20Giri%C5%9F%20Rehberi.pdf
  • Takip.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    e- kitap için yardım
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.