Şimdi Ara

Classic - Plus + TRZ200 ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
6.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sontur

Kombim balkonda. odalarda termostatik vana var ama kombi devamlı çalışıyor hiç kapanmıyor. bana çok yakar gibi geldi , o yüzden taktırmak istemiştim. Kablolu da mı taktırmayın dıyorsunuz ?

balkondaysa taktır fakat cihazın dewamlı çalışması evinin büyük veya yalıtımsız olduğunu söylüyor
  • quote:

Kombim balkonda. odalarda termostatik vana var ama kombi devamlı çalışıyor hiç kapanmıyor. bana çok yakar gibi geldi , o yüzden taktırmak istemiştim. Kablolu da mı taktırmayın dıyorsunuz ?

Termo.vanalar, oda termostatları gibi kombiyle iletişime geçerek referans oda sıcaklığına göre kombiyi açamaz veya kapayamaz. TRV bulunduğu alanın referans sıcaklığna bağlı olarak kombiye dönüş suyunun daha yavaş soğumasını sağlar ve kombi bekleme süresini bir miktar (sözgelimi 5 dk yerine 7 dk) uzatır. Tasarrufa bir miktar yardımcıdır, ama OT na alternatif değil tamamlayıcı olarak düşünmek gerekir.
    OT iç sıcaklık ne kadar korunuyorsa o ölçüde fazla tasarruf getirir. Özellikle az soğuk kış günleri ile mevsim geçişlerinde belirgin tasarruf sağlar. OT nın yaptığını ancak elde termometre ile sürekli sıcaklık takibi yaparak ve gerekirse kombiyi açıp gerekmezse kapatarak manuel olarak bir yere kadar yapabilirsiniz. Üstelik kombi balkondaysa bu işlem pek mümkün olmayabilir.
    Dikkat etmeniz gereken şey, OT ile kullanırken kombiyi 50-55C'ye ayarlamaktır. Ilık günlerde daha düşük olabilir...

• Kombi devamlı çalışıyor derken ben kombi su sıcaklıgını 2 ye ayarlıyorum, soz gelımı 60 dereceye kadar ısıtıyor suyu, sonra 50 dereceye dusene kadar su sıcaklıgı calısmıyor ama su dolasımı ıcın motoru calısmaya devam edıyor. hıc durmadan calısıyor derken bu kastetmıstım. elektrık faturasına da etkısı vardır heralde bu durumun dıye dusunuyorum. kablosuz oda termostatları fazla hassas degıldır dıye okumustum forumlarda . en ıyısı kablolu mu almak ama onu da nereye koymam gerekır karar veremedım? heralde hole koymak en mantıklısı olacaktır dıye dusunuyorum. Tesekkur ederım cevaplarınız ıcın . ıyı aksamlar dılıyorum .
  • bu arada evım buyuk degıl, yaklasık 110 m2. fakat sıfır bina oldugu ıcın , alt ve ust katım bos oldugu ıcın heralde bunun da etkısı vardır dıye dusunuyorum cok calısmanın ...
  • quote:

Kombi devamlı çalışıyor derken ben kombi su sıcaklıgını 2 ye ayarlıyorum, soz gelımı 60 dereceye kadar ısıtıyor suyu, sonra 50 dereceye dusene kadar su sıcaklıgı calısmıyor ama su dolasımı ıcın motoru calısmaya devam edıyor. hıc durmadan calısıyor derken bu kastetmıstım. elektrık faturasına da etkısı vardır heralde bu durumun dıye dusunuyorum. kablosuz oda termostatları fazla hassas degıldır dıye okumustum forumlarda . en ıyısı kablolu mu almak ama onu da nereye koymam gerekır karar veremedım? heralde hole koymak en mantıklısı olacaktır dıye dusunuyorum. Tesekkur ederım cevaplarınız ıcın . ıyı aksamlar dılıyorum .

Birşey değil...
    Bahsettiğiniz, OT'sız kullanımda kombinin elektronik kartında yüklü çalışma aralığına göre, seçtiğiniz değerin +5C ile -5C arasındaki normal çalışmasıdır. Tüm kombilerde bu çalışma tarzı vardır, bazıları +9C ile -9C arasında veya başka aralıkta çalışır. Bu tarz yan-bekle çalışma kesintisiz sürer gider. Gündüz güneş çıksa da çıkmasa da, hava ılık olsa da olmasa da kombiyi kapatmadığınız sürece 7/24 böyledir. Kombi veya bir başka cihaz (klima vd) ile ısınmada tasarruf demek, üşütmeyecek en düşük iç sıcaklıktan fazlasını engellemek demektir. Bunu ya elde termometre sürekli iç sıcaklığı kontrol edip gerekirse kombiyi açıp/kapayarak kullanıcı yapacaktır. Daha iyisi ve konforlusu ise OT'nin yapmasıdır. OT ılık kışlarda gündüz saatlerinde kombiyi en az 3-5 saat kapalı tutar, çünkü seçtiğiniz iç sıcaklık değeri, dış sıcaklık yüksek olduğundan sabit kalır.
    Kombiniz Bosch Classic Plus oda sıcaklığına göre modülasyonlu bir cihaz olmadığından (tesisat suyu ve kullanım suyu sıcaklığına göre modülasyon özelliği mevcuttur.) modülasyonlu (Bosch'ta FR10, FR100, TRZ 200 gibi) OT'ler almanıza gerek yok, fazladan para vermeyin. Kablosuzlar kullanımda diğer radyofrekanslarla karışıp sorun oluşturabilirler. Sizin için en uygunu TR 15 veya günlük/haftalık proğram yapmak isterseniz TRZ 125'tir.
    http://www.bosch.com.tr/thermotechnology/tr/html/5854.htm
    Yer olarak evinizin diğerlerinden daha çabuk ısınmayan bir alana monte etmek gerekir. Holden ziyade salon veya petek varsa koridor uygundur. Salonu kullanmayacaksanız ve oturma odanız çabuk ısınan bir alan değilse, oturma odası da olabilir.
    Kolay gelsin...

• Classic Plus a TRZ 200 taktırmayın. Modülasyon yapmıyor artı belli bir müddet sonra arıza çıkarıyor. Arıza çıkarıyor derken belli bir müddet sonra ısı istenilen dereceye gelmiyor vs. gibi sorunlar görülüyor oda termostatını değiştirmek zorunda kalınıyor ama termostat arızalı değil Condense 2000 de çalışıyor.
  • Merhaba arkadaşlar,

Birçok farklı sayfada birçok değerli yorum okudum ve çok araştırdım. Sıra geldi Bosch Classic Plus Kombim için doğru OT' ını seçmeye. Tabi beraberinde bazı soruları da netleştirmek lazım herkes için?

1. Bosch Classic Plus Kombiler modülasyonlu olmadığı yazılmış ancak aşağıdaki linkte ulaşacağınız dokümanda modülasyon özelliği olduğu yazıyor. Doğrusu nedir acaba? Linke tıkladıktan sonra açılan sayfada sağ altta PDF olarak yer alan broşürde yazmaktadır kombinin modülasyonlu olduğu.

http://www.bosch-climate.com.tr/bosch-urunler/duvar-tipi-gazli-cihazlar/kombiler-/classic-plus.html

2. Bir yorumda, kombi modülasyonlu olmadığı için modülasyon özelliği olan OT kullanmaya gerek olmadığı yazılmış. Modülasyonlu oda termostatı kullanmak sadece kombinin de modülasyonlu olduğu durumlarda mı anlamlıdır?

3. Bosch Classic Plus Kombi için en uygun OT hangisidir sizce? Kablolu ve kablosuz olması önemli değil. Siemens REV24, Siemens REV24RF ve Bosch TR21RF modelleri güzel olur gibi geliyor. RF olanlar epey pahalı maalesef. Tavsiyeleriniz çok önemli arkadaşlar. Bir an önce Bosch Classic Plus kombime OT taktırmak istiyorum.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• nandeska N kullanıcısına yanıt
    bosch classic plus oda sıcaklığına göre modülasyon yapmaz,aşağıya 3tam modülasyon ekledim,piyasadaki bütün kombiler ilk iki modülasyonu yapar,sizin kombinin anakartında yazılım yok,modülasyonlu oda termostatının avantajları
    %5-15 civarında yakıt tasarrufu
    alev modülasyonu oda sıcaklığına göre ayarlandığı için kombi çalışma aralığı daha düzgün oluyor (mesajın en sonundaki grafiğe göre) ve kombi dur-kalk şeklinde çalışmadığı için uzun vadede daha az yoruluyor

sizin kombiye aç-kapa on-off oda termostatı almanız lazım,bosch tr21 rf kablosuz oda termostatı ile siemens rev24 rf hemen hemen aynı oda termostatıdır resimlerden bakın görünümleri bile aynıdır,siemens rev 24 ve bosch tr21rf kablosuz oda termostatlarında en iyisidir,forumda kullanan arkadaşlar var
    bütçede sıkıntı yoksa alabilirsiniz
    kablolu oda termostatı istiyorsanız bence siemens rev24 alın, 0,2hassasiyet ile piyasanın en iyi oda termostatlarından biridiri bosch classic plus ile uyumludur

oda termostatı aldığınızda evin ortasında, evin genel derecesini yansıtabilecek referans bir noktaya monte edin,kesinlikle kombiye yakın bir yere monte ettirmeyin,arka odalar ısınamadan kombi kapanır evde sıcaklık homojen dağılmaz

Classic - Plus + TRZ200 ??

"OPENTHERM,BUSBRİDGE.NET...VD İLETİŞİM PROTOKOLLERİ"

*******3 tam modülasyon*******

1) tesisat suyuna göre modülasyon (piyasadaki istisnasız bütün kombiler yapar)

2) kullanım suyuna göre modülasyon (piyasadaki istisnasız bütün kombiler yapar)

3) oda sıcaklığına göre modülasyon (cihazın anakartında yazılım+piyasada uyumlu modülasyonlu oda termostatları ile bazı kombiler yapar)

Classic - Plus + TRZ200 ??

Kombinin modülasyonlu olup olmadığını bilmiyorum.
    Ama önemsemiyorum da. Çok da gerekli değil. Hatta bir çok zaman modülasyonlu termostatla kullanıldığında kombi sıcaklığını kendi ayarladığından sizin istediğiniz çalışma şeklinin dışında çalışır. Yani siz 55 derecye ayarladığınızda kombi 40 derecede çalışmaya devam edebilir. Bence kombinin kontrolünün tamamen sizde olması daha iyidir.

Termostat markasına gelince. Para harcarım derseniz, siemens rev24RF
    Daha ekonomik ama pahalı termostatlarla baş edecek kadar özellikli ve güvenilir olsun derseniz, kendi ürünüm SAN-TEK derim. İade garantilidir.
  • @Disintegration ve @hasanemmii değerli açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.
    Siemens Rev24 model OT'ım bugün elime ulaştı. Daha önce de söylediğim gibi Bosch Classic Plus marka kombi kullanıyorum. Bağlantısının nasıl yapılacağı ve hangi tipte kablo kullanılması gerektiği hakkında bilgin varsa ve paylaşabilirsen çok sevinirim.
    Bu arada OT kullanılan kombilerin sıcaklık değerleri yaklaşık kaç derecede olmalı? Bu konuda genellikle 55-60 derecede olması tavsiye ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nandeska -- 13 Ocak 2015; 15:42:21 >
    2x0,75 kablo kullanmanız gerekir,oda termostatını evin ortasında,evin genel derecesini yansıtabilecek bir noktaya monte edin,her kombinin oda termostatı bağlantı yeri farklıdır bu konuda servisten de yardım alabilirsiniz
    linkteki bağlantı kombinizde varsa buradan bakabilirsiniz,kombiyi maximum 55c civarında kullanın
    http://www.odatermostati.org/termostat-u%C3%A7lar%C4%B1/bosch.PDF
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

2x0,75 kablo kullanmanız gerekir,oda termostatını evin ortasında,evin genel derecesini yansıtabilecek bir noktaya monte edin,her kombinin oda termostatı bağlantı yeri farklıdır bu konuda servisten de yardım alabilirsiniz
    linkteki bağlantı kombinizde varsa buradan bakabilirsiniz,kombiyi maximum 55c civarında kullanın

Çok teşekkür ederim @disintegration.
    Forum içerisinde hemen hemen herkesin sorularına detaylıca yanıt veriyorsun. Emeklerin için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: nandeska

quote:

Forum içerisinde hemen hemen herkesin sorularına detaylıca yanıt veriyorsun. Emeklerin için teşekkürler.

Rev 24 du nereden ve kaca aldınız.yorumlarinizi bekliyoruz,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

quote:

Orijinalden alıntı: nandeska

quote:

Rev 24 du nereden ve kaca aldınız.yorumlarinizi bekliyoruz,

http://www.karakayateknoloji.com/ adresinden 56,60Euro+KDV+Kargo karşılığı aldım. Cihaz bana 184TL+Kargoya gelmiş oldu. Maalesef kargo biraz fazla tuttu; 15TL. Ama gene de bir çok noktaya göre fiyat iyi.

• quote:

Yaklaşık 11 metre kablo kullanacağım. Bu mesafe için 2*0,75 kablo uygundur değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nandeska -- 20 Ocak 2015; 9:11:28 >

evet yeterli
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.