Şimdi Ara

Classic WoW, Türkler Hangi Serverde Oynayacak, World of Warcraft

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günümüzde Kaç Türk Oyuncu Word of Warcraft Oynuyor?

Elimizdeki tek referans olan Dalaran Postası’nın “Biz Kaç Kişiyiz, WoW’daki Türk Oyuncular Üzerine Bir Analiz”, Makalesini ele alırsak (Refereans:http://dalaranpostasi.com/biz-kac-kisiyiz-wowda-ki-turk-oyuncular-uzerine-bir-analiz/ ) Günümüzde yaklaşık 8500 civarı Türk oyuncunun World of Warcraft oynadığı sonucuna ulaşıyoruz. Yaklaşık 6500 kişilik kısmı Twisting Nether Sunucusunda Horde olarak oynamakta, twisting nether sunucusunda WoW oynayan her oyuncu kendi oyun tarzına uygun Hardcore,Semi Hardcore, Casual, PvP Türk guildleri bulabilmektedir. Peki 27 Ağustostan itibaren Classic WoW’da benzer bir sunucuya ve türk popülasyonuna ulaşabilecekmiyiz? Cevabın kesinlikle hayır olduğunu düşünmemi sağlayan sebepleri maddeler halinde listeledim.

1-Türk lirasının yabancı para birimleri ve altın karşısında sürekli değer kaybetmesi.
    2-Online oyun kültürünün Türk aile yapısında oluşmaması.
    3-2005 yılında WoW oynayıp, özlemini çeken jenerasyonun 35 yaş üzerinde olması
    4-Retail WoW oynayan jenerasyonun, oyunun 2005teki haline tahammül edemeyip kısa sürede bırakacakları düşüncesi(?)
    5-Oyunun başlamasına sayılı günler kalmışken, hiçbir guild veya topluluğun classic wow için organizasyon yapmaması
    6-Classic WoW’un Casual oyunculara, Retaildeki gibi tek başına mmorpg(?) oynayabilecekleri bir oyun içeriği sağlamaması.

Classicte Türk Hardcore, Semi Hardcore Raiding Guild Çıkarmı?

Raid kompozisyonunu baz almak gerekirse classicte 40 kişilik semi hardcore düzeyinde bir raid yapısı asgari 60 kişilik bir guild populasyonı ile sağlanabilir. Yukarıda maddeler halinde belirttiğim sebepleri de tahmini olarak bu rakama eklersek; Bugün için Classic World of Warcraftta Raiding guild kurmayı hedefleyen bir guildin fiziki yapısını oluşturabilmesi için asgari 110 Oyuncu ya ihtiyaç duyulmaktadır. “Ben classic oynayacağım” diyen 110 kişiyi tek bir sunucu da birleştirmek ise guildin sürekliliğini sağlamaz. Sadece Türk oyunculardan oluşan bir guildin sürekliliğini sağlayabilmesi için sunucuda farklı Türk guildlerinin, oyuncuların bulunması da gereklidir. Bugünkü Turkish Nether diye adlandırılan serverın yeniden sağlanması mümkün gözükmemektedir. Bildiğiniz üzere server seçimi 13 ağustosta yapılacaktır. etrafıma baktığım zaman Horde tarafı için tek bir oluşum bulunmamakta.

Classic World of Warcraft Oynayacak Arkadaşlardan Ne İstiyoruz?

Guild kadromuzda yer almak istemeseniz dahi çok sayıda Türk oyuncu ile oynamak isteyen arkadaşların sunucu seçimi konusunda bizimle ortak hareket etmesini,
    Kendi guildini oluşturabilecek alternatif bir Türk topluluk (henüz yok son 5 gün!) oluşsa dahi Server seçimi konusunda bizimle ortak hareket etmelerini,
    Server seçimine 5 gün kaldı arkadaşlar. 13 Ağustos tarihini kaçırmadan bu konuda duyarlı davranır ve bizimle iletişime geçerseniz gerçekten çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-20BE72F08 -- 8 Ağustos 2019; 10:45:57 >

• Guild Ayasofya olarak raid kadromuzla birlikte Golemagg PvP Serverındayız ayrıca,
    Battle net topluluklardaki 360 üyemizle birlikte Golemagg PvP Serverandayız.
    Çok sayıda Türk oyuncunun bizimle ortak serverı tercih edeceğini düşünüyorum.
  • Organizasyonu yapmayı Manifesto olarak biz, bundan 4 5 ay önce düşünüyorduk. Konuştuk, tartıştık. MMORPG üzerine 2011 den bu yana aktif olan grubumuz ile ( çogumuz realde tanıştık ) başı çekmek, diger türk oyuncarıda toplayıp hep beraber yol çizmek, tamamen profesyonel bi şekilde hareket etmek gibi hedeflerimiz vardı. Taaki oyunun aylık hemen hemen 90 TL gibi bi fiyatlandırması olduğunu ögrenene kadar. Şimdi deme madem.profesyonel bi oluşumsunuz neden 90 TL ye takıldınız falan. Kusura bakmayın fakat takılınmayacak.gibi.değil. Daha önce çok aylık ücret verip clan olarak oynadık fakat hiç bu kadar yüksek olmamıştı.

Wow'un bi suçumu var ? Tabiiki de yok. Fakat yinede büyük bi şirket olarak buna birçok çözüm getirebilirlerdi. Classic uygulaması ilk wow ile çıkmadı. Bi çogunuz bilmez fakat bu proje ilk Lineage 2 ile çıktı. Sonrasında Archeage buna benzer fresh server diye projeler yaptı. Hepsinde belli oranda tutuldu. Takip ettim oynadım. Şimdi ise hissediyor ve görüyorum ki Blizzard Classic projesini en iyi yapacak olan şirket. Gerçekten de ses getirecek diye düşünüyorum. Bu yüzden fiyatlandırma konusunda ülkelere göre adım atmalıydılar. Sadece aylık gelirdin mi kazanacaklar ? Tahminimce oyun içi shop olacaktır. Mount skin satan.

Aktif olarak ana oyuncularımız 40 kişiyi buluyor. Gidip kimseye 90 TL verelim wow oynayalım arkadaşlar diyemiyorum, diyemem. O yüzden sessiz kaldık. Oluşumu deneyecek arkadaşlar umarım başarılı olurlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.