Şimdi Ara

Clio 1.2 16v 2005 model 17000YTL'ye alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıkta da dediğim gibi 2005 model Clio 1.2 16v almaya niyetlendim. Araba 35bin km'de , mavi renkli , şık bir duruşu var. ABS, klima, 4 hava yastığı var. Jantlar alaşım değil. Genel olarak güzel bi araba. Değişeni, boyası yok, bir kaç yerinde çizikler var ama o kadarı da kabul edilebilir 2. el sonuçta...

Bu arabayı alırsam satarken zorlanır mıyım? Yakıt tüketimi nasıldır? Tavsiye eder misiniz?

• Satarken belki en kolay elden çıkcak arabalardan biri.. Çok iyi bir piyasası var.. Biraz daha ikram isteyebilirsiniz fiyatta ama genede o araba için fiyat iyi...
  • bence çok ama bilemiyorum ben 2004 model dizelini 15.000 e satmıştım benzinlisi o parayı ediyormuki
  • Dediğim gibi biraz daha ikram istenebilir...500-750 ytl civarı
  • 17850den açtı galerici pazarlığı , 17250 dedi ama 17000 düz olur o.
    ya arkadaşlar walla fenalık geldi artık araba aramaktan. 500-600 fazla da olsa vericem umrumda değil. Aylardır araba sitelerinde , galericilerde , araba pazarlarında verdiğim emek o miktardan çok daha fazla :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: emokar

17850den açtı galerici pazarlığı , 17250 dedi ama 17000 düz olur o.
    ya arkadaşlar walla fenalık geldi artık araba aramaktan. 500-600 fazla da olsa vericem umrumda değil. Aylardır araba sitelerinde , galericilerde , araba pazarlarında verdiğim emek o miktardan çok daha fazla :)

Sen olayı çözmüşsün hocam.. Aynen dediğin gibi araba aramaktan midem bulanmıştı bir ara.. Ama alırken araca çok iyi baktır.. Mümkünse yetkili bir servisten resmi expertiz raporu almaya çalış.. Yani öyle sırf bir iki ustanın oluruna güvenipte hemen alma...
  • o arabaya maximum vermen gereken rakam, dikkat edin maximum diyorum 16.000 ytl dir.
  • Bunu diğer bir konuda dile getirmiştim sizin için de yararlı olabilir;

17.500 lira civarı 2004 model Seat Cordoba TDI bir araç alabilirsiniz.

Sadece arka koltuk diz hizası sorun yaratabilir onun dışında önerebileceğim bir araçtır.
    Konsol ve motor Seat üretimi değildir.

Sınıfında güvenlik ve konfor açısından eşit bütçe içerisinde tercih edebileceğiniz en iyi araçtır.

2005 Clio yerine 2004 Cordoba diyebilirim.

Benzinli alacaksanız zaten hayli hayli 2005 model de alabilirsiniz.
    Selam ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 24 Nisan 2007; 13:59:09 >
  • 1200 motor benzinli araç anca oturduğunuz şehir düzse alın yokuşu varsa karadenız şehirleri gibi sakın almayın 1200 motorda tork düşük oluyor yokuş çıkmak için bolca gaza basınca su gibi benzın gidiyor......1.2 benzınlı bence hiçbirşartta alınmaz enaz 1.4 bakın....yakıt sarfyatları arasında dağlar kadar fark yok bakarsanız fabrıka verılerıne 1.6 al daha çok guç ve tork elde et
  • quote:

Orjinalden alıntı: emokar

Merhaba,

Başlıkta da dediğim gibi 2005 model Clio 1.2 16v almaya niyetlendim. Araba 35bin km'de , mavi renkli , şık bir duruşu var. ABS, klima, 4 hava yastığı var. Jantlar alaşım değil. Genel olarak güzel bi araba. Değişeni, boyası yok, bir kaç yerinde çizikler var ama o kadarı da kabul edilebilir 2. el sonuçta...

Bu arabayı alırsam satarken zorlanır mıyım? Yakıt tüketimi nasıldır? Tavsiye eder misiniz?

Merhaba arkadaşım;
    bende geçen pazar 2003 modelini aldım 13.000 ytl ye değişen boya vs. yok araba gerçekten çok temis.Ayrıca sende araştırma yapmıştırsın 2003 te üretilenler ön konsol çift renk ve arka koltuk 2 parça katlanabiliyor.Bunlar da 2003 ün artılar.Ayrıca benim araç 21.09.2004 te trafiğe çıkmış bu da farklı bir artısıydı.Yakıt konusu da gayet tatminkar çok hesplı bir araç.1.2 ama emin ol performansı çok iyi 16 v olmasının faydaları.Bnece iyi bir araç ama taby karar senin...

• 2 yaş 4 milyar fark etmemeli, acaba fiyatı çok mu yüksek??
  • Arkadaş 13.000 ytlye gerçekten süper bir fiyata almış
  • Ben bu aracı kullanıyorum. Bana göre artı ve eksilerini yazayım..

+ Sanılanın aksine uzun yol performansı gayet iyi. Basınca yakar endişesi de yersiz. Sürekli 120-150 km/s arası süratlerde gezindiğim 1000 km'lik yolculuk sonunda ortaya çıkan rakam 6 lt/ 100 km.. İki kere depo doldurularak hesaplanmıştır.
    + 3500 d/d ile 6000 d/d bandı arasında hacminden beklenmeyecek kadar iyi geziniyor. 170 km/s hıza kadar gayet yeterli ve keyifli hızlanıyor.
    + Bir ufaklık için yeteri kadar konforlu ve yumuşak bir sürüş sağlıyor.
    + İşçilik kalitesi Symbol'e nazaran oldukça iyi.
    + Oldukça sorunsuz bir araç. Kronik sorunu olanına rastlamadım.
    + Motor ve yol sesi konusunda başarılı sayılabilir.

- Stok sac jantlar çok yumuşak, çabuk yamuluyor, zırt pırt balans yaptırmak gerekiyor.
    - Ön konsol ve kemer baglantı yerlerinden gelen çıtırtı,tıkırtılara alışmanız gerekebilir.
    - Direksiyon biraz hissiz.
    - Stok Eco-Contact lastiklerden mi bilmiyorum ama ABS tuhaf tepkiler verebiliyor, düşük süratte sert fren yaptıgınızda ABS yokmuş hissine kapılabilirsiniz.
    - Araç yüklüyken ve klima açıkken dik yokuşlarda 2. vitesi unutun..
    - Araç 4 kişilik. Uzun yolda 5 kişiyseniz konforlu yolculugu unutabilirsiniz.

• ARKADAŞIM BUNDAN ÖNCEKİ ARABAM 1.2 İDİ.
    BEN AZ YAKAR DİYE ALMIŞTIM.AMA HÜSRANA UĞRADIM VE 6 AY SONRA SATTIM.

SEHİR İÇİ OLARAK ÖLÇTÜM ABARTISIZ 285 BİN LİRA YAKTI KM DE...
  • YAW ARKADAŞLAR BENZINLI ARAÇTA MOTOR HACMİ 1.6 YA KADAR YAKIT TUKETIMINDE FARK YAPMAZ BOŞA 1.2 1.4 BENZINLI ALMAYIN.HATTA AZ DA YOKUŞ VARSA ŞEHİRDE 1.6 KADAR YAKARSINIZ TORK A İHTİYACINIZ OLUR ÇUNKU.1.4 AZ YAKAN JAZZ VAR ONA BAKIN İLLAHA DÜŞÜK HACİM OLSUN DIYORSANIZ ONUN BİLE TORKU 116 NM 75 HP.NORMAL BİR 1.6 MOTORUN 150NM TORK YAKLAŞIK 110HP GÜCÜ OLUR.ŞEHİR İÇİNDE HEPSİ AYNI YAKAR.100 KM DE 0.5 LİTRE SIYIRCAM DIYE KASMAYIN KENDİNİZİ
  • 1.2 clio hb nin 90 kmden 120 km'ye 28 saniyede çıktığını okumuştum bir test verisinde, sollamalarda dikkat edilmesi gereken bir husus.

• 1.2 clioya kafama silah dayasalar o parayı vermem.
    sonuçta clio yani.

gider adam gibi bi araba alırım kendime.

gider honda alırım, toyota alırım, ne biliyim en kötü ihtimalle 2004 model megane alırım yaaa...

şahsi fikrim tabi.

• teşekkür ederim cevap verenlere , sanırım bundan da vazgeçicem
  • Müsaadenizle cevap vereyim :)

- 5. viteste 90'dan 120'ye çıkmaya çalışırsanız uzun sürebilir. Sürücü altındaki makineye göre süremiyorsa yapacak 1 şey yok.. 4. vitesi deneyiniz..
    - 1.0,1.2, 1.4, 1.6, 2.0 vs her türlü araç kullandım. Hayır efendim,şehir içinde hepsi aynı yakmaz.. Şehir dışında fark azalır. Hepsi aynı yakar diyenler genelde ayagına hakim olamayıp "bu araba gitmiyor" diye sürekli gaza abananlardır.
    - Emokar, onun bunun gazına gelip fikir değiştirmenize gerek yok. Alternatifler arasında clio kalabilir bence.. Hele hele hiçbir teknik görüye dayanmayan ilkokul 5 edebiyatı "sonuçta clio" "reno da araba mı" vs gibi yorumlar sizi bozmasın..
    - Merak edenler için söyleyeyim, bana cevap vermenize gerek yok çünkü ne Renault bayiisiyim ne de herhangi bir bagım var. Tanıdıgım bir araçtır,yorumum da ona göre olmuştur.
    Saygılar..

• yaa , o kadar farklı yorumlar geliyor ki, zaten kafam karışık bir türlü karar veremedim , iyice karışıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.