Şimdi Ara

Clio 4 Joy Multimedya Sistemi ---ALPNAV---

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
8.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık bir senedir clio 4 sahibiyim ve de aracımdan memnunum. Araçlarımızı alırken Touch ve Joy donanım arasında 4 bin tl ye yakın fark vardı ancak bariz olarak iki paket arasında çok fazla donanım farkı da yok malumunuz, ben de bir dokunmatik ekran için o kadar para vermeyeyim dedim.
    Ve internette gördüğüm modifikasyonlardan yararlanarak naçizane olarak multimedya sistemimi oluşturdum.
    Uzun zamandır kullanıyorum fakat video çekmek nasip olmadı pek...

Öncelikle şu ürünleri edinmekle işe başladım:
    *Nexus 7 16gb tablet
    *Otg usb kablo
    *OBDII bluetooth adaptörü
    *Çakmak çoklayıcı
    *7 Port adaptörlü usb hub
    *İki adet usb çakmak şarj aleti (3.1 amper)
    *A4 tech pk635 usb webcam
    *5 metre usb uzatma kablosu
    *Parlamayı engellemek için mat ekran koruyucu
    vs...

Sonuç:

http://youtu.be/CaPT-y9f780
    http://youtu.be/spdO1KMO_ZI

Müzik yayınını bluetooth üzerinden yapıyorum, bu sayede direksiyon kumandasındaki tuşlar tam fonksiyonel... Ama bluetooth aynı anda obd ile çalıştığından çakışabiliyor. Çözüm olarak line in girişini veya usb obd adaptörünü kullanmak gerekiyor.
    ObdII ile ilgili şunu belirteyim:
    Araçlarımız üzerindeki hız göstergesi yaklaşık 4 km/s fazla gösteriyor, obd ile alınan veri genelde böyle. Nitekim gps de obd gibi gösteriyor...

Tablete yaptığım kabin çok amatör oldu. Ancak vakit bulduğumda(bu yaz askere gideceğim için zor) epoksi ve cam elyaf ile tam oturan güzel hatlara sahip bir kabin yapacağım. Elbette teyp çerçevesini kesip içine oturtmak da bir çözüm ancak arabanın orjinalliğini bozmak istemiyorum.

Geri kamerası elden geçirilecek şimdilik usb webcam kullandım çünkü güç gerektirmiyor ve istediğim an açabiliyorum. Ama elimde easycap usb video yakalama adaptörü var. O kullanılarak normal bir geri vites kamerası takılabilir...

Nexus 7 tabletin usb portu hem şarj hem de otg desteği sunuyor. Bu yüzden otg ve şarj aynı anda olması için kablolada tadilat yapmak gerekti

Usb hub'un kablosunu kesip usb den güç aldım

Tabii ki sistemin artıları da var eksileri de...
    Artıları:
    *Gereğinden fazla para vermekten kurtuluyoruz
    *Obd ile motor verilerini okuyabiliyoruz
    *Gps bağlantısı çok iyi ve istediğiniz programı kullanabiliyorsunuz, güncel haritalar vs...
    *Birçoğunuzun uğraştığı geri görüş kamerası sistemine sahip olabiliyorum
    *Videoları istediğim gibi oynatabiliyorum yüksek çözünürlükte
    *Tamamıyla kişiselleştirilebilir
    *Cep telefonundan internet paylaşımını açıldığı takdirde webde gezinti veya online radyo gibi seçenekler kullanılabilir
    vs,vs,vs...

Eksileri:
    *Görünüm(geliştirilebilir)
    *Çok soğuk ve çok sıcak havalar tablet bataryası açısından tehlikeli(Bu yüzden konsoldan rahatça alıp eve götürülebilir)
    *Rom kaynaklı bazı sorunlar olabiliyor
    *Bluetooth aynı anda birden fazla cihazda sorunlu
    *Telefon görüşmeleriniz için aracı kullanamıyorsunuz(ben zaten kullanmıyordum)

Yapılacaklar:
    *Ekranın kenarındaki boşluklara fiziksel olarak tuş ekleyip programlara kısayol oluşturacağım ama biraz ince işçilik gerektiriyor o yüzden yavaş yavaş halledeceğim...
    *Yeni bir kabin
    *Geri vites kamerası
    **Siz söyleyin

İşte ufak çaplı projem bu şekilde. Eğer siz de böyle bir şey düşünüyorsanız size biraz fikir vermiştir....
    Hepinize kolay gelsin...

• alpkopat kullanıcısına yanıt
    öncelikle emeğinize sağlık. bugün bayiye gidip ekran taktırmak istiyorum deseniz düzgün birşeyse 2000 tl den aşağı bir fiyata alamazsınız. o yüzden 4000 tl farka verdiği donanımlarla bir üst paket almak daha mantıklı. bence cama aparatla monte etseniz daha şık bir görünüm elde edersiniz.
  • ben sadece hobi olarak uğraşıyorum burada maddi olarak düşündüğüm hiçbir şey yok... görünüm elbette şu anda itici ama özellik olarak orjinal navigasyonundan çok daha iyi olduğuna her türlü iddiaya girerim...
  • Gayet başarılı bir iş çıkarmışsın. Tabi konsol görüntüsü gelistirilmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar alpkopat

seninkine benzer bir çalışmayı ben de yapmaya çalışıyorum şu an.
    bende de nexus 7 2012 ve kia ceed var yeni kasa. ama araba yeni olduğu için konsola dokunmaya kıyamıyorum. o yüzden ben ekranı sabitlemeyi düşünmüyorum. tak çıkar yapıyorum. hem de güvenlik açısından.
    senin gibi dashcam ve logitech c270 webcam kullanıyorum ben de. ve senin gibi manuel olarak dashcam açıp kapatıyorum.
    ses için aux kullanıyorum. çünkü tabletteki bluetooth u ps3 move navigation controller için kulanıyorum. bildiğin ps3 kolun yarım hali. uygulama açmak için ekrana uzanmam gerekmiyor uzaktan kumanda gibi kullanabiliyorum. ayrıca mouse olarak da kullanabiliyorum. teypteki bluetooth boşta kaldığı için de direkt gelen aramalar teybe yöneliyor. controller için sixaxis apk kullanıyorum. kolu istediğin programa göre konfigüre edebiliyorsun.
    ayrıca tasker kullanıyorum. gps aç kapa vs gibi basit komutlar için.

şu an yapmak istediğim geri vitese taktığımda tasker, geri vitesten güç alan webcami tanıyacak ve dashcam açılacak. ancak elim bugüne kadar hiç havya tutmadığı içim istediğim şeyleri yapamıyorum. aklımda webcam kablosunun data ve güç olarak ayırmak, datayı otg ile tablete, gücü de geri vitese bağlamak var. ama webcam 5v-0,5 amper kullanıyor. araba ise 12v güç veriyor amperini bilmiyorum. ilk etapta aklıma araç şarj cihazı kullanmak geldi. ama dediğim gibi havya tutmadığım için cesaret edemiyorum. deneme yapayım derken webcamin kablosunu da kestim. o da kullanılmıyor şu an.
    diğer düşüncem ise multiwindow destekleyen bir rom bulup mesela ekranın sol yanında navigasyon açıkken diğer yanda youtube çalıştırmak. ama şu ana kadar denediğim multiwindow destekli custom romlarda 2 uygulamayı aynı anda çalıştıramadım. soldaki uygulama çalışırken sağdaki duruyor.

ayrıca sana bir kaç sorum var.
    1- tabletin 1. jenerasyon mu? 2. mi?
    2- stok rom mu kullanıyorsun?
    3 -easycapi hiç tablete bağlayıp görüntü almayı denedin mi?

bu arada yanlış anlamazsan kabin pek olmamış gibi :)

saygılar.

yavuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuz_asik

selamlar alpkopat

seninkine benzer bir çalışmayı ben de yapmaya çalışıyorum şu an.
    bende de nexus 7 2012 ve kia ceed var yeni kasa. ama araba yeni olduğu için konsola dokunmaya kıyamıyorum. o yüzden ben ekranı sabitlemeyi düşünmüyorum. tak çıkar yapıyorum. hem de güvenlik açısından.
    senin gibi dashcam ve logitech c270 webcam kullanıyorum ben de. ve senin gibi manuel olarak dashcam açıp kapatıyorum.
    ses için aux kullanıyorum. çünkü tabletteki bluetooth u ps3 move navigation controller için kulanıyorum. bildiğin ps3 kolun yarım hali. uygulama açmak için ekrana uzanmam gerekmiyor uzaktan kumanda gibi kullanabiliyorum. ayrıca mouse olarak da kullanabiliyorum. teypteki bluetooth boşta kaldığı için de direkt gelen aramalar teybe yöneliyor. controller için sixaxis apk kullanıyorum. kolu istediğin programa göre konfigüre edebiliyorsun.
    ayrıca tasker kullanıyorum. gps aç kapa vs gibi basit komutlar için.

şu an yapmak istediğim geri vitese taktığımda tasker, geri vitesten güç alan webcami tanıyacak ve dashcam açılacak. ancak elim bugüne kadar hiç havya tutmadığı içim istediğim şeyleri yapamıyorum. aklımda webcam kablosunun data ve güç olarak ayırmak, datayı otg ile tablete, gücü de geri vitese bağlamak var. ama webcam 5v-0,5 amper kullanıyor. araba ise 12v güç veriyor amperini bilmiyorum. ilk etapta aklıma araç şarj cihazı kullanmak geldi. ama dediğim gibi havya tutmadığım için cesaret edemiyorum. deneme yapayım derken webcamin kablosunu da kestim. o da kullanılmıyor şu an.
    diğer düşüncem ise multiwindow destekleyen bir rom bulup mesela ekranın sol yanında navigasyon açıkken diğer yanda youtube çalıştırmak. ama şu ana kadar denediğim multiwindow destekli custom romlarda 2 uygulamayı aynı anda çalıştıramadım. soldaki uygulama çalışırken sağdaki duruyor.

ayrıca sana bir kaç sorum var.
    1- tabletin 1. jenerasyon mu? 2. mi?
    2- stok rom mu kullanıyorsun?
    3 -easycapi hiç tablete bağlayıp görüntü almayı denedin mi?

bu arada yanlış anlamazsan kabin pek olmamış gibi :)

saygılar.

yavuz.

Öncelikle yorumun için teşekkürler Yavuz kardeş, evet kabin geçici olduğu için çirkin bunu zaten belirttim. Ama bir sürü kablo, çoklayıcı vs. olduğu için mecburen onları gizleme amacıyla arkaya doğru uzatmak zorunda olacağım. Kabin halledilir çnemli olan elektronik kısmıydı zaten :)

Sorularına gelince
    1. tablet 1. jenerasyon. Kardeşimde 2. jenerasyonu var fakat soğuk havalarda ekran tepkisiz kalabiliyormuş. O yüzden bizim tabletler daha iyi :)
    2. xda sitesindeki kangarom'u kullanıyorum. timur romuda başarılı fakat kaangarom webcami otomatik mount ediyor o yüzden biraz daha iyi
    3. eascycap ile görüntü alabiliyorum ancak biraz fazla güç istediği için adaptörlü usb hub kullanmak gerekiyor. carcam isimli uygulamayı kullanmak zorundayız. eğer kameraya görüntü gelirse otomatik program açıyor, yani geri vites ışığından güç alınırsa çalışmada sıkıntı olmaz. Ama carcam kangaromda biraz sıkıntılı çalışıyor. Ben normal geri vites kamerası almadığım için şu anda easycapi kullanmıyorum ama kabini yapınca geri kamerası da alacağım.

ps3 move kullanımı mantıklı olmuş ben de düşünebilirim. Multiwindow çok kullanışlı değil çünkü çoğu program çözünürlük sıkıntısı çıkarıyor. Bu konuda samsung tabletler daha iyi. Ben tasker yerine macrodroid kullanıyorum.

dediğin gibi bende arabama kıyamıyorum yoksa benim teybin olduğu yer çok müsait. Belki ilerde teybin yerine takarım :D

Kazasız belasız sürüşler dilerim.
    Kolay gelsin...

• alpkopat kullanıcısına yanıt
    tekrar selam,

dashcam ile easycap çalışıyor mu peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuz_asik

tekrar selam,

dashcam ile easycap çalışıyor mu peki?

çalışmıyor zannedersem. carcam da video kaynağını seçerken easycap, usb camera gibi model seçenekleri var onun sayesinde çalışıyor.
    dashcam daha fazla özelliği olan bir uygulama aslında çalışsa iyi olurdu. carcam da mirroring gibi seçenekler yok.
    Bendeki ucuz easycaplardan chipseti stk1160, bu önemli çünkü çin mallarında aynı kasada değişik chipsetler olabiliyormuş. En stabil olan stk1160 versiyonuymuş. Ama orjinal easycap daha iyi görüntü sağlıyormuş. İnternette öyle yazıyordu...
  • selamlar hocam
    multiwindow olayını çözdüm. aynı anda 2 programı yanyana çalıştırabiliyorum artık. xposed framework kullandım belki duymuşsundur. onun modulleri var. xmultiwindow ve fixvisibilityofmultiplenonfullscreenactivities modüllerini kurduktan sonra sıkıntı kalmıyor. birde kenarçubuğu diye bir uygulama buldum. samsunglardaki gibi yanlardan (ister sağ ister sol) program listesinin çıktığı. o uygulama ile de ekranın sağına yada soluna istediğin uygulamayı tutup bırakıyorsun ve aynı anda 2 uygulamayı yanyana birbirlerini durdurmadan çalıştırabiliyosun. eve gidince resim eklemeye çalışırım.
    sen de bir gelişme var mı?
  • Güzel Olmuş fakat böyle birşeyle uğraşacağıma sana toplam maliyeti nekadar oldu bilmiyorum fakat gidip Bayiide Orjianal taktırdım veya Sanayide orjinaline benzer birşey bulup taktırdım ama ellerine sağlık araç senin sonuçta güzel olmuş başarılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aybars Sezen

Güzel Olmuş fakat böyle birşeyle uğraşacağıma sana toplam maliyeti nekadar oldu bilmiyorum fakat gidip Bayiide Orjianal taktırdım veya Sanayide orjinaline benzer birşey bulup taktırdım ama ellerine sağlık araç senin sonuçta güzel olmuş başarılı

bu özelliklerde bir cihazı garantiyi bozmasın diye bayiden almaya kalkasanız 1500-2000 tl (ben kendi arabam için konuşuyorum) ki o da orjinal değil zaten. adamlar sadece burda anlaştıkları bir firmanın cihazını takıyolar. biz ise zaten elimizde olan şeylerden yapmaya çalışıyoruz. sanayide orjinale yakın olanlar ise bu özelliklerde değil. e ona da 1000 tl civarı bayılacağımı varsayıyorum. benim bugüne kadar yaptığım masraf 1500-2000 tl nin yanında devede kulak kalır. artı bu işler zevk meselesi. ben aracımı bu şekilde değiştirmekten zevk alıyorum. hergün yeni bir şey katmak bana haz veriyor. durum budur hocam. evet dediğiniz gibi de yapabiliriz ama bize böylesi güzel.
    saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

öncelikle emeğinize sağlık. bugün bayiye gidip ekran taktırmak istiyorum deseniz düzgün birşeyse 2000 tl den aşağı bir fiyata alamazsınız. o yüzden 4000 tl farka verdiği donanımlarla bir üst paket almak daha mantıklı. bence cama aparatla monte etseniz daha şık bir görünüm elde edersiniz.

kardeş bu videondahttps://www.youtube.com/watch?v=spdO1KMO_ZI aracın marşa ilk bastığında araç çalışır çalışmaz uğultu gibi bises geliyo ya motordan.2 saniye sonra geri gidiyor.o ses ne sesi acaba.bendede var

• quote:

Orijinalden alıntı: milic

quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

kardeş bu videondahttps://www.youtube.com/watch?v=spdO1KMO_ZI aracın marşa ilk bastığında araç çalışır çalışmaz uğultu gibi bises geliyo ya motordan.2 saniye sonra geri gidiyor.o ses ne sesi acaba.bendede var

yanlış kişiyi alıntıladiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.