Şimdi Ara

CLİO ALACAĞIM , YARDIM EDER MİSİNİZ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen arkadaşlar ikinci elde dürüst satıcı bulmak artık çok zor
    Geçen pazar günü bende bir clio beğendim internette.Sahibiyle fiyat konusunda da anlaştım hiç bir kazası vs değişen parçası yok dedi
    Araç dışarıdan temiz görünüyordu,Kaputu bi açtım şasi demirine kaynak yapmışlar adama gösterdim kaynağı abi ondan ne olacak ki diyor birde yüzsüzce
    Size nacizane tavsiyem arac ne kadar temiz olursa olsun 100tl para verin expertiz yaptırın
  • Konu açılmışken yetkili servislerin ekpertiz raporlarına da değinelim. Yazın arkadaşıma araba aldık, tabi almadan önce ekspertiz raporu aldık yetkili servisten. Arabanın hemen her şeyine baktılar; neresinde boya var, hangi kablo değişmeli, hangi balata eski, hangi lamba patlak,... vs. 15-16000tl arasında alabilirsiniz dediler, 1000tl kadar masrafaı var dedile ve raporu da imzaladılar. Biz de şöyle kaba taslak bir maliyet çıkardık, araba 16000+2000masraf=18000tl. Piyasası 23-24000tl. Arkadaşın kafasına yattı ve aldı arabayı.
    Arkadaş başladı arabaya bakım yaptırmaya , yaklaşık 4000tl masrafla 20000tl'ye geldi araba.
    Sonrasında arabanın far ayarını yaptırırken ön tamponun sökülmesi gerekti ve acı gerçekle o vakit karşılaştık. Araba ağır kaza geçirmiş, şasesi eğri.
    Battı balık yan gider hesabı, şaseyi de düzelttirdi(yaklaşık 15cm eğrilik varmış.) ve araba son haliyle 22000tl'ye mal oldu. Satan kişi de yemin ediyordu, sürtmeden ötürü boyalı diye!
    Tertemiz olanları zaten 23-24000tl idi. Şimdi satmak istiyor, arabadan soğudu tabiki. 17000tlden fazla veren çıkmıyor, o da rica minnet.
    Şimdi sorarım sizlere arkadaşlar kime güveneceğiz?
    Satıcının attığı kazığa mı üzülelim , servisin attığı kazığa mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkurdoglu -- 16 Ocak 2011; 14:00:23 >

• Sayın mkurdoglu servisin verdiği raporda aracın şasesinde oynama ağır kaza var mıydı?Eğer raporda yok ise raporla birlikte bir avukat bulup dava açınız %100 haklısınız haksız şekilde zarara uğramış arkadaşınız davayı kazanırsınız va dava masraflarını da servis ödemek zorunda kalacaktır.Tuz da kokmuş gerçekten insanlar nereye güvenecek yetkili servis bile böyle yaparsa en iyisi bu işlerden anlayan ama sözde değil gerçekten anlayan kişilere göstermek gerekli yapılacak başka bişey yok.Böyle bir durumu Allah(cc) kimseye göstermesin çok üzücü bir durum.
  • 2009 model bordo 1.4 TDCI titanium lokal boya var kaputun az bişeyinde ve sol ön kapıda bu aracın değeri nedir arkadaşlar?Acile cevap lazım.Boyalı kısımlar çok az sadece yüzeysel oda az bişey.Bir yakınım almak üzere bana fiyatını sordum o nedenle yazıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

Sayın mkurdoglu servisin verdiği raporda aracın şasesinde oynama ağır kaza var mıydı?Eğer raporda yok ise raporla birlikte bir avukat bulup dava açınız %100 haklısınız haksız şekilde zarara uğramış arkadaşınız davayı kazanırsınız va dava masraflarını da servis ödemek zorunda kalacaktır.Tuz da kokmuş gerçekten insanlar nereye güvenecek yetkili servis bile böyle yaparsa en iyisi bu işlerden anlayan ama sözde değil gerçekten anlayan kişilere göstermek gerekli yapılacak başka bişey yok.Böyle bir durumu Allah(cc) kimseye göstermesin çok üzücü bir durum.

Raporda boyalı ifadesinden başka bir ifade yoktu kaporta ile ilgili.
    Arkadaşım onca para döktü, arabasına mecbur kalmadıktan sonra binmek dahi istemiyor. :(
    Bu dava açma konusu hiç aklımıza gelmemişti, bie söyleyeyim bakalım.

• quote:

2009 model bordo 1.4 TDCI titanium lokal boya var kaputun az bişeyinde ve sol ön kapıda bu aracın değeri nedir arkadaşlar?Acile cevap lazım.Boyalı kısımlar çok az sadece yüzeysel oda az bişey.Bir yakınım almak üzere bana fiyatını sordum o nedenle yazıyorum.

Aracın markası ne üstad?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkurdoglu

Aracın markası ne üstad?

Kusura bakmayın aceleyle yazdığım için unutmuşum markasını Fiesta yeni kasa dediklerinden.
  • Bence 16-17 gibi bir şey eder.
  • quote:

Bence 16-17 gibi bir şey eder.

Bu fiyata yeni kasa yok sahibinden.com ve araba.com da dizel temiz 50 bin km'den aşağı olanların fiyatları 25 bin ve üzeri 0 km fiyatı 35 bir liraymış titanium'un servisteki köylüsü şimdi al 26 bin liraya getir satalım demiş 25 bine aldılar.Ama ben olsam kesinlikle almazdım bagaj lazım olmuyor diyenlere bile yeri geldiğinde lazım oluyor bagaj önemli symbol'ü seçmemdeki en büyük etkenlerden biride 510 litre gibi çok büyük bagajınının olmasıdır.
  • Clio dan sonra başka araca bakmaya gittiniz mi?
  • quote:

Clio dan sonra başka araca bakmaya gittiniz mi?

Üç gündür birkaç arabaya baktım. Doğan SLX 2001 model Lpgli, 230000km, Tam bir fiyaskoydu, 12000tl istediler.

2005 Hundai Accent Admire Lpgli,180000km, 14750tl istediler; araç komple boyalı, 3 parça değişmiş.

2004 Clio Expression Dizel, 165000km, 15000tl istediler, motor bitmiş.

Şu aralar Corolla GLİ modellerini incelemeye başladım internetten, temizini bulabilirsem 12-13000tl verip alacağım, arabasızlık çok zor geliyor. Ailece bir yere gidemez olduk.

Tavsiyelerinizi bekliyorum inşallah.

• Kardeş clio era albea gibi arabaların gerçek km olmaka üzere 80 bin km'yi en fazlada 100 bin km'ye geçmemiş olmasına dikkat etmeni öneririm.Doğana da para bağlama yakıtı içiyor forumda bi tanesi yazmış LPG de 35 kuruş yakıyor diye benim araba benzinde yakmıyor bunu şehir içinde.Corolla GLİ iyidir klimalı bulursan ondan al GLİ olanların eğer yanılmıyorsam hepsinde klima yok yanlışsam düzeltin.Accent alırsanızdizel değilse LPG li olmasına dikkat edin benzinde çok yakıyor öğretmen arkadaş sattı 2001 model 1.3 vardı onda.Konfor olarak iyidir accent altı yere yakındır biraz kasislerde dikkatli olmak gerekli.1 veya en fazla 2 parça lokal boyaya müsade edilebilir değişene müsade etmeyin kesinlikle.İnjeksiyon sistemli olanı alın eğer corolla alırsanız 1.3 karbüratörlüler hem gitmiyor hemde tutulmuyor.
  • Evet, üstadım.
    1.6 GLİ almaya niyetliyim şu aralar. Temiz , bakımlı ve değişensiz-komple boyasız bakıyorum. Uygun fiyata bulursam alacağım inşallah. Dediğin gibi GLİ'lerin hepsi klimalı değilmiş. 1993 ve öncesi japon üretimiymiş, sonrası Türk üretimi.
    Nereden nereye geldim, Clio ile başladım, Hundai, Albea derken Corolla'ya yöneldim. İnşallah hayırlısı olur.
    Araç tavsiyelerinizi bekliyor olacağım.
  • Yalnız Corolla efsane dedikleri bu kasanın fiyatı olduğundan yüksek gidiyor.95 model corollaya 13-14 bin lira isteyenler var bu parayı hayatta vermem 10-12 den fazla para bağlamayın tabi benim görüşüm bu.16 yaşındaki bir arabaya bu parayı ben bağlamazdım.
  • Beyler bende Bursadayım bende clıo almayı dusunuyorum 12000 Lira param var bu fıyata alabılecegım donanım ve motor secenegı olarak hangı clıo modelını tercıh etmelıyim sizce.? Adalet MUlkun temelı ekspertız raporu almak ıcın nereyı önerebılırsın ılk aracım olacak bu benım bu konulardan bıraz yetersızım..
  • quote:

Yalnız Corolla efsane dedikleri bu kasanın fiyatı olduğundan yüksek gidiyor.95 model corollaya 13-14 bin lira isteyenler var bu parayı hayatta vermem 10-12 den fazla para bağlamayın tabi benim görüşüm bu.16 yaşındaki bir arabaya bu parayı ben bağlamazdım.

Haklısın üstadım; ama biliyorsun diğer araçlarda da ya temiz bir şey bulamıyorum ya da bu fiyatın çok üzerinde oluyor. Aslında 15-16 yaşındaki bir arabaya para bağlamak ne derece doğru, tartışılır. Lakin şartlar bu yöne sevk ediyor gibi beni. Bir de bu arabaların piyasası her zaman canlı, 2 haftadır temiz GLİ arıyorum yok satıyor. İlanlara temiz bir şey düştüğünde 2-3 saat içerisinde satıldı ibaresi görünüyor. Birkaç tanesini izlemeye aldım, bizzat aradım, adamlar gerçekten satıyorlar. Şaka gibi ya.

Var mı tavsiyeler?

• Bursalı arkadaş aşağıda verdiğim ilana bir bakınız araç temize benziyor fiyatı biraz fazla yazmış pazarlıkla indirilebilir satıyla iletişime geçiniz gerikrse 500-750 TL fazla verin temiz arabayı alın almadan önce de yetkili servise götürüp gösterin yada ustalığı iyi olan araçtan iyi anlayan bir tandığınızla gidiniz bakınız ekspertiz yaptırmakta da fayda var tabi bazen yanlış sonuçları çıksada sayın mkurdoğlunun arkadaşının yaşadığı üzücü yanlış ekspertiz örneği.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-renault-symbol-arabam-bakimli-ve-orjinaldir-binci-bir-arkadas-alirsa-sorun-yas-37506198/detay

Fiat Albea da bakabilirsiniz hem Clio'dan daha modelli alırsınız aynı fiyata örnek olması için bir ilan yazıyorum incelemenizde fayda var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-gorulmeye-deger-lpgli-takasli-40789559/detay

Ne olursa olsun temiz araba alın eğer paranız yetişmiyorsa biraz daha bekleyin ucuz diye gidip dökük arabalara yaklaşmayın.

• quote:

Haklısın üstadım; ama biliyorsun diğer araçlarda da ya temiz bir şey bulamıyorum ya da bu fiyatın çok üzerinde oluyor. Aslında 15-16 yaşındaki bir arabaya para bağlamak ne derece doğru, tartışılır. Lakin şartlar bu yöne sevk ediyor gibi beni. Bir de bu arabaların piyasası her zaman canlı, 2 haftadır temiz GLİ arıyorum yok satıyor. İlanlara temiz bir şey düştüğünde 2-3 saat içerisinde satıldı ibaresi görünüyor. Birkaç tanesini izlemeye aldım, bizzat aradım, adamlar gerçekten satıyorlar. Şaka gibi ya.

Var mı tavsiyeler?

Albea LPG li düşünmüyorsun kardeş?Az km yapmış 1.2 80 HP LPG li alsan hem motorlu taşıtlar vergisini az ödersin hem yakıtında az olur ikinci elide kötü değil yüksek modelli klimalı az km yapmış araç her zaman + dır.

• Sagolasın ustam. Pekı ekspertız ıcın veya arabayı gosterebılecegımız bıyer önerebılırmısın kucuk sanayıde falan bıldıgın guvenılır bıyer?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.