2000 model clio 1.6 16v aracımda, rölantideyken gaza basıp bıraktıgımda motor devri önce 500'ün altına düşüyor, sonra biraz yükseliyor, 0,5 sn kadar tekrar düşüp sonra 500 rpm e sabitleniyor. Bu durumu ilk kez 30 dk önce önce garajda farkettim. Motor'un hararet göstergesi ortalarda idi, yaklaşık 4 km lik bi yoldan gelmiştim, yani motor pek o kadar soguk değildi. Motor yağının seviyesi de tam. Bu durum normal midir yoksa bir problem mi var acaba, içime dert oldu.
bende aynı sorun vardı clio 1,4 16 walf eğer 5-10 saniye sonra düzelmiyor ise enjeksiyon bobinine baktır ancak bu renault un 1,4 16 walf 1,6 16 walf motorlarında düzeltemediği ve özellikle kış mevsiminde oluşan geçici bir durum kendiliğinden düzelmez ise 10-15 gün sonra servise göster.. Cilo rölanti diye bu formda çok yazı var...
aynı sorun bende başladı soğuk sabahları çok oluyor. anlam veremedim
Bende de sabahları oluyor soğuk havada.Motoru çalıştırıp bi 30 sn falan gaz verirsem düzeliyor,yoksa stop edecekmiş gibi çalışıyor,devir düzensiz oluyor.
çok iyi tarif etmişsin... bu şekilde hareket edersem stop ediyor 2-3 dk dakika bekliyorum sonra yola çıkıyorum. diğerleri gibi kalkışta yapmıyor sabahları sanki öksürüyor.
Aracı ilk aldığımda açık hava filtresinden kaynaklandığını düşünmüştüm sorunun.Filtre biraz eskiydi ve sadece hava tutularak temizlenmişti.Yeni K&N filtre aldım fakat sorun hala devam ediyor.Gerçi çok kafaya takılacak bişey değil.30 sn-1 dk. içinde düzeliyor.