merhaba ben zaten işlemciyi 1.075 ile 4150mhz de kullanıyordum override modda programın önerdiği uv ayarı olan 4350mhz 1.175v de de problem yok profil oluşturup kullanıyorum halihazırda ppt edc tdc yi pbo altından girebiliyorum onda sorun yok ama şu ccx ayarlama işi nasıl yani derdim kalıcı olsun biosa gir unut modunda olsun istiyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aemless -- 25 Şubat 2022; 10:30:18 > |
ClockTuner for Ryzen (CTR 2.1 RC5) (Project Hydra) (2. sayfa)
-
-
anladım ben senin dediğini ama ccx oc harbiden bilip de yapan bir kişi gördüm ben burada.kondomen mi mortal kombat avatarlı yaşlı olduğunu tahmin ettiğim biri yani o da takılmıyor artık.bölümde kimse kalmadı zaten.programı bire bir biosa geçirmen zor olur ama manuel oc yapabilirsin onu da düşük olanını yapıyormuşsun zaten.4650 olanı yapabilirsin ccx oc'den aşağı kalmaz ama 3600 ısınan bir model sağlam soğutucu ister 4650 için.ben sana 3600 konusunda uzman bir arkadaşı çağırayım ne yapabilirsin bi konuşun pm'den ya da buradan.
-
Hocam ccx oc dediğin eğer ccxlere farklı frekans atamaksa biostan yapamazsın. Ryzen master yapar o da kalıcı olmaz.
P1 P2 modlarını ayarlamak diyorsan onu da ryzen 3000 serisinde biostan yapamazsin.
P2 ayarlarını all core olarak biosa girersen o islemciyi normal bir soğutucuyla tam yük altında soğutamazsın. Oyun için kullanabilirsin.
Özetle bence ctr uzerinden ayarları yap hocam, açılışta otomatik başlasın. Yük hafif iken p2 boostlar, ağır iken p1 yapar. Ryzen 5000 ayarında kullanırsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 26 Şubat 2022; 11:32:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
biosta sanki bi ccx oc kısmı var bende ama ne mantığını anlayabildim ne de deneyip yapabildim hep açılmadı makine.yani o modeli soğutmak bir mesele gerçekten.
-
alakanız için teşekkür ederim
dün bir daha ctr çalıştırdım bu sefer 4.4ghz 1.175 tavsiye etti
tune dediğimde
ccx1 4500mhz 1.25v
ccx2 4525
mhz 1.25v
tavsiye etti
ben hali hazırda ctr üzerinden profil oluşturup 4400mhz 1175mv ile kullanıyorum stabilite problemi yok
sistemde
3800mhz oc li balistix ramler
x570s edge wifi mobo
ve fuma 2 soğutucu mevcut
sıcaklıktan yana problem yok
ekran görüntülerini ve bios ayarlarını ekliyorum
yani son tahlilde biosu karıştırma böyle devam diyorsunuz doğrumu?
-
4.5ghz 1.25v gayet iyi, 4.65ghz 1.35v ve 4.7ghz 1.4v denenebilir hocam. Bunları biostan all core olarak girebilirsiniz. Soğutmaya güveniyorsanız. Eğer sıcaklıklar yüksek gelirse ctr dan devam edebilirsiniz.
Svm mode enabled olsun, 12 thread olarak kullanın fark edecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 26 Şubat 2022; 15:5:26 >
Ryzen masterdan oluyordu hocam da biostan 4600e 2000mhz falan ayarlamak gerekiyordu. Onun yerine voltajı bi tik fazla veriyordum ben.
Soğutma için de biliyorsun chiller kullaniyorum😀 4.7ghz başka türlü calismiyordu
evet demiştin anca öyle bir şey keser yani 4.7 dediğin zen2'de ciddi bir değer.biz 3700x'te 4.4 yapıp stabilite sağlayamıyorduk yani oradan belli olsun.sonradan çıkan özel kodlu işlemcilerle hız yükseldi madem öyle en baştan çıkarın şunları milleti 4.2'ye mahkum ettiler.
-
Öyle hocam, şimdi de 5000 serisinde b2 stepping var daha yukarı boostluyor daha az isiniyor diyorlar. Amd nin standart taktiği oldu bu iş
tabi bu taktikle zen2 biterken iyi 3600 sattılar ama şimdi biraz değişik durum.5000 serisini insanlar zaten almak istiyor daha güzelini çıkarmalarına gerek yok biraz bak çok değil indirim yapsalar zaten deli gibi satış yapacaklar ya da zaten deli gibi satış yapıp yetiştiremiyorlar ondan artıyor fiyatı.5800x'lerde indirim oldu mesela şimdi onun furyası başladı çünkü ha 5600x almışsın ha 5800x bir farkı yok gibi bir şey oldu fiyat olarak.geçen sene nasıl ki 5600x iyi oyun işlemcisi deniyordu her şey onunla karşılaştırılıyordu şimdi her testte 5800x var.zen2'nin sonunda 3300x çıkardı ama gördük ki satmak için çıkarmamış deneme üretimiymiş o yüzden sınırlı sayıdaydı ve yapabiliyorsun madem x6'sını çıkar kimseye zen3 satamazdın.şimdi de 5800x 3dcache bekleniyor bu da zen4 özelliği barındıracak belki onun gibi üretilecek yani bu da deneme üretimi piyasayı vuralım üretimi değil.vcache dedikleri zen4'te var yani anlaşıldı işte diyorlar ki 5900x 5950x yapmadık çünkü çok ısınıyor.5600x daha az ısınıyor onda niye denemediler şöyle kafa atsalardı oyunlarda 12900k'ya x6 ile ama işte amd de x8 oyun için iyi diye dümen çevirdi önceden 5900x en iyi oyun işlemcisi diyordu birden yarıya düşmeyelim dediler herhalde?değişen taktikler ama kullanıcının cebini yakan fiyatlar yani böyle giderse masaüstü pc lüks ötesi olacak ki şimdi bile öyle.
-
teşekkür ederim arkadaşlar 4400mhz 1175mv ile kullanmaya devam:)
-
merhabalar cpu ve anakart görmüyor gördüğünüz üzere bunu nasıl çözebilirim okdar şeyler denedim olmadı nette pek çözümünü göremedim bilen varsa bana yardımcı olursa sevinirim.
MSI MEG X570 ACE
X5950
-----
LLC3 yaptım Olmadı -- SVM aktif ettim yine olmadı sebep ne olabilir program anakartı ve cpuyu görmediği için test yapamıyorum :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcay2011 -- 27 Nisan 2022; 11:29:25 >
-
ryzen master yüklümü?
-
yükledim hocam denedim ama olmadı.
bugün pc ye bilerek format attım win 10 eski bir sürümü ile sonra biraz güncelledim. ctr programını açtım gördü hemen güncellemeyi kapattım. resetledim tekrar açtım ctr programı görmedi güncellemeye devam ettim yine açtım programı gördü ben pc resetledim açtım tekrar programı yine görmüyor vallahi anlamadım bir bir görmemesi ama sanki güncelleme ile br alakası var mı bilmiyorum bir görüyor bir görmüyor bir gariplik var :(
-
Aynı sorun bende de var sanırım. Hiçbir yere tıklanmıyor. Çözebildiniz mi?
-
nisan sonunda takip etmemişim demek ki şimdi gördüm kusura bakma.
beklediğim gibi bir program olmadı bu daha görmeden artistik yaptı yaparım diye onu da yapamadı olayın özeti.test edecekti bize hızlı çekirdekleri bulacaktı hatta tek tek çekirdek test edip buna 25 buna 19 liste verecekti o zaman anlamı vardı ve o zaman curve oc çok basit bir şey olurdu.bu haliyle traş bilmiyorum yenisini çıkardı mı ama ben bundan güzel test ederim bu kadar da uğraşmam o yüzden boşverin kullanmayın artık kendiniz deneyeceksiniz hatta prime95'den bozma programlar var tek tek çekirdek test eden onlara bakın.
overclock.netCoreCycler - tool for testing Curve Optimizer settingshttps://www.overclock.net/threads/corecycler-tool-for-testing-curve-optimizer-settings.1777398/
-
Clock tuner for ryzen i boşverin mi diyorsunuz hocam? Hocam peki silikon kalitemizi gösteriyor mu bu? Son attığınız?
-
silikon kalitesi için bir programa ihtiyacımız yok aslında.ryzen 5000 serisi oc olmuyor ya hani curve oc falan yapılıyor?aslında oc oluyor ama uğraştığına değmez ve curve daha verimli oluyor.mesela 5600x manuel oc 4750 mhz olur bu fix gibi bir şeydir eğer normal bir işlemciye dekgeldiysen.daha altında yapıyorsan silikon kalitesi kötüdür ama bendeki 4775 yapıyordu mesela ve bu programın platin gold falan demesine gerek yoktu ki orası da biraz şüpheli çünkü her şey default yaparsan bronze diyordu ama LLC 3 yapın demiş mesela kendi öyle yaparsan gold mu platin mi ne diyordu e kurcaladık ama biraz?yani ne model olursa olsun manuel oc yapın 5000 serisinde ve bakın olması gereken mi daha kötü mü daha iyi mi hemen bulursunuz.motor ustası gibi anlattım ama bu basit yani herkes yapabilir manuel oc bilmeye de gerek yok zaten çarpandan yapıyorsun sadece 5600x 5900x neyse model bi bakın burada başka yerde sorun oluru ne diye direkt çarpandan yapıştırın stabil mi değil mi diye voltajı da yazar yapanlar hani elinize sürekli 5000 serisi geçiyor ve iyi mi kötü mü acaba diyorsanız bile bu yöntem iş görür yani bir programın yalandan bir rank vermesine ihtiyacımız yok.dediğim gibi core0 25 ver abi core1 22 ver diye curve ayarlarını verseydi dram calculator gibi bir işe yarayacaktı ama beceremedi çünkü o kadar zor bir şey değilmiş mantık aynı bir hıza çıkar stabil mi bak.platin gold için manuel oc yap komple çıkar curve oc için tek tek çekirdekleri oc yap bak.
-
Programı açınca düğmeler gri yani tıklanmaz haldeler. Ryzen Master da yüklü ama durumda değişme yok. Önceki işlemcim 3600'de direkt açılıyordu ama şimdi 5600'de bu sorunu yaşıyorum. Nasıl çözebilirim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuya dahil olmayan adam -- 3 Ocak 2023; 17:13:41 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X