Şimdi Ara

cny70 yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar devreler konusunda çk fazla bilgim yk yeni başladm sayılır, board un üzerine cny70 i denemek için bi devre kurdum ama bir türlü çalıştıramadım. Cny70 in bacak bağlantılarını doğru yaptığımı düşünüyorum bi bacağa 5 volttan 100ohm direnci bağladm diğer bacaktanda bi kablo çıkarıp 5 volttan 47k direnç ile birleştirim 74hc14 ün ilk bacağına taktm, 74hc14 ün ikinci bacağınada led bağladm ama led hep yanıyor, cny70 e kamera ile bakıncada kızılötesi ışığı görüyorum bi sorun yk gibi duruo ne eksik olabilir acaba 74hc14 te mi bi sorun var bu entegreyi kullanmadanda deneyebilirmiyim?

• bahsettigin devre aşagıda ama direnç değerleri farklı.
    http://www.otokon.itu.edu.tr/forum/index.php?topic=183.0

bence cny70 in alıcı tarafındaki sinyali güçlendirsen iyi olur, ondan sonra 7414 gönder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klutch -- 27 Temmuz 2009; 16:19:05 >
  • yani dirençlerimi deiştireym, tekrar denedm bu sefer cny70 in alıcısı ile 5 volttan 47k direnci birleştirip 7414 ün inputuna taktığım yere ledide taktm bu sefer led çk hafif yanıyor cny70 e siyah gelince sönüyor ama outputa takınca hiç yanmıyor
  • şimdi devreyi gene kurdum çalıştı ekstra bişi yapmadm ama iki gündür çalışmıyodu nedense bugün çalştı:)
    yalnız cny70 siyah algılarken led yanınca ledin voltunu ölçünce 2.5 v civarı bişi oluo 7414 ün outputundan ya 0 yada 5 volt çıkması gerekmiomu, bide ben bu devreyi kurmadan boardun + - voltunu ölçtüğümde 5 volt çıkıo(7805 ile 9 volttluk pilden elde ettim) ama devreyi kurunca gene ölçünce 4.5 volt civarına düşüo bunlar normalmi yada ölçümümü yanlış yapıyorum
  • yanlış yazmışım cny70 siyah algılanınca deil cny70 beyaz algılayınca 0 verior 7414 bunu tersleyip ledi yakıyor diye biliyorum bende öle oluyor, ama sorum dediğim cny70, 7414, ve dirençlerle devremi kurunca board taki voltaj 5 volttan 4.5 lere düşüo, bide cny70 e beyaz gösterip led yanınca lediin iki ucu arasındaki voltaj 2.5 civarı bişi oluo onunda 5 olması gerekmez mi?
  • pil akımı yetersiz olduğu için voltaj düşümü olur. gp serisinin yüksek akımlı şarjlı pillerinden kullansan daha iyi sonuçlar alabilirisin.

ledin voltajı 5v olamaz. kullandığın ledin katoloğuna bakarsan çalışma gerilimlerinin 1.5-2.5V arasında olduğunu görürsün. led gerilimine göre ve besleme voltajına göre de aynı zamanda seri dirençi hesaplıyıp bağlarsın.

katalogları karışıtır. zaman kaybını önle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klutch -- 27 Temmuz 2009; 16:18:44 >
  • teşekkür ederim bu devreyi bi kaç kere daha deneyip sonra motor sürmeyi falan deneyeceğim, çizgi izleyen robot yapmak için inceliyodm bunları yeni başladığım için pek çk soru oluo her konuda,

bu voltaj olayınıda öğrendiğim iyi oldu daha güçlü pillerlede denerim, peki ledi 9 voltluk pile direk takınca led gene yanıyo ozamanda gene akımımı düşük alıo acaba voltaj gene düşük kalıoki
  • umarım bu çizimimin faydası olur kolay gelsin;

ayrıca QRD1114 kullanmanızı şiddetle öneririm

cny70 yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coni139 -- 30 Temmuz 2009; 14:00:04 >
  • çizim için saol bende aynısını denedm önceden çalışmıyodu ancak şimdi çalıştırdm bu sefer cny70 leri kullanacağım sensör olarak ama bi dahaki sefere dediğin sensörü denerim, bu devreleri öğrenim amaçlı deniyorum o yüzden sensör falan çk önemli değil çalışması yeter. çizgi izleyen robot yapıyorum o yüzden her elemanı deneyerek öğreniyorum şimdide motor sürmeyi deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.