Sadece Cocacola değil. Denizli'de Zafer Gazozları'nı bilmeyen yoktur. İki kardeş ortaklıktan ayrılınca, kardeşlerden biri Yeni Zafer' i kurdu. Ama yeni markanın sade gazozu hiç bir zaman eski markanın tadına ulaşamadı. Bunun nedeni ayrılan kardeşin formülü bilmemesimiydi? Yoksa formülün patentli olmasımıydı?
Patentli tüm hazır gıdalarda ürünlerin de içerikleri alenen yazmıyor. Sadece özüt olarak belirleniyor.
İki kişi biliyormuş ta birisi yarısını diğerini yarısını yapıp öyle piyasaya veriyormuş gibi hurafelere de inanmayın. Bunlar şehir efsanesinden ziyade reklam amaçlı üretilen sözlerdir.
Yenisi eskisinin tadında değil, fakat eskisinde bulmak oldukça zor ya. Her tarafta Yeni Zafer var.
bu coco cola nın türkiye' de fabrilası yokmu burda üretilmiyomu acaba dışardan mı geliyo bize
Eski reklamsız cococola ların asit çok fazla oluyodu ama şimdiki reklamlıların asiti az ve tatlı bişey değiştirmişler
Demek içinde böcek oldugundan bu kadar tatlı :D ama böcek olsa halka nie satsınlar hani zehirlenme falan illaki bişey yapıyolarr.
bunlar patent almıyormu içine ne koydugunu açıkla gitsin o zaman kesin pis birşeyler var
Colayı bulan adam bulduktan 2 yıl sonra ölmüş.Ne kadar kötü.
Tarım Bakanlığı içinde ne olduğu bilmediği şeye neden onay veriyor o zaman?(Türkiye için değil tüm ülkeler için)
m.b şu limonata tarifine bakacam
Coca cola nın lezzeti meyan kökündeki coca cola böcüü cochineal yani onu kurutuyolar boyasınımı koyuyorlar öyle bişey vardı coca cola özütüde budur.
bu camlıca fruko gazozlar nasıl oluyor
Gazoz Yapalım
Araç ve gereçler Limon tuzu, yemek sodası, kase, pudra şekeri, kapaklı kavanoz, etiket, meyve suyu, çay kaşığı,
Deneyin yapılışı 6 çay kaşığı limon tuzuyla, 3 çay kaşığı yemek sodasını bir behere koyalım. Kaşığın arkasıyla iki maddeyi ezip toz haline getirelim. Bu karışıma 2 kaşık pudra şekeri ilave edelim. Bu karışımı temiz, kuru, kapaklı bir kavanoza koyalım. Kavanozun üzerine "Gazoz Tozu" yazılmış bir etiket yapıştıralım. Bir bardak meyve suyuna bu tozdan bir kaşık koyalım.
Sonuç İçeceğin içinde limon tuzu kristalleri çözünür. Limon asidi meydana gelir. Sodanın içindeki karbonat bu asitle bileşerek karbondioksit gazını verir. Gaz kabarcıkları içecek boyunca yukarı çıkar. Reaksiyon bitince içeceğin içinde karbondioksit kalmamış olur. Şeker, limon asidiyle yemek sodasının ekşi tadını alır. Bu şekilde çok değişik lezzetli gazozlar ve şerbetler yapabilirsiniz. alıntı
konu iyi hortlamış
Atomand doğrumu formül
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme