Şimdi Ara

COD- Modern Warfare 2 Görüntü Sorunu Bir Bakın Acil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
16.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sez_gooo
    Öncelikle kapsamlı açıklaman için çok teşekkür ederim.Bana sunduğun seçeneklerle ilgili sorularımı da yanıtlarsan sevinirim:

1) Hocam ekran kartını güncelledim overclock olarak biosta işlem yapmadım ancak ati tool ile biraz yükselttim özelliklerini.Ekran kartının fanını da 10 gün oluyor temizleyeli (ancak birşey dikkatimi çekmişti ekran kartını temizlerken iç bölümde elime gümüş rengi bir şeyler yapıştı.Termal macunun ne renk olduğunu bilmeyerek onun olduğunu tahmin ediyorum;yanılıyor muyum?)

2) Pes 2010 u yüklediğimde görev yöneticisinden işlemlere girip önceliğini gerçek zaman olarak değiştirdikten sonra kasmalar sadece şutlarda gerçekleşti ama en azından oynanabiliyordu ve 75-80*c arası sıcaklık vardı.İLk sorduğum soruyla ilgili bir sorun varsa neden pes2010da ısınma gerçekleşmiyor?

3) Kasanın kapakları açık ama yine de kabloları kontrol edeceğim.

4) Ekran kartında ısınma sorunu olup olmayacağını anlayabileceğim bir program önerebilir misiniz?

5) [ASIL SORU BU!] Açıkçası ekran kartıyla ilgili sorunlar canımı sıkmaya başladı.Sistemimi yazmıştım.Yeni bir ekran kartı almamı mı önerirsiniz (bunu öneriyorsanız hangisi/hangileri ve fiyat aralıkları nı belirtirseniz iyi olur;yoksa termal macun ya da ekran kartı soğutucusu mu almalıyım.Arada çok büyük fiyat farkı yoksa ekran kartı alabilirim.Ama sistemime uygun ve her oyunu oynayabileceğin bir ekran kartı al ve karın ağrın dinsin diyorsanız yeni ekran kartı da alabilirim.Ama dediğim gibi fiyat da önemli macun ya da soğutucu en azından 1-2 sene idare eder ve kastırmaz diyorsanız bunları almaktan yanayım cevabınız hayırsa yeni ekran kartı.Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

Hocam sorular biraz fazla oldu ama eminim benim gibi özellikle yeni oyunlarda sorun yaşayan birçok kullanıcı mevcut.Yardımlarınız için tekrar teşekkürler

Sırayla cevap vereyim sorularınıza;

1) Gümüş renkli olabilir ısı iletim macunu. Kartınızın kullanım süresine bağlı olarak eski başarımını yitirmiş olabilir. Yaptığınız hız aşırtma ne kadar bilmiyorum ama kartınızın aşırı ısınmasına sebep oluyor olabilir. Bir de bu hız aşırtmayı geri alıp (hızları standart değerine getirip) öyle kontrol etmenizde fayda var.

2) Her oyunun ekran kartına yüklenme şekli farklıdır. PES2010 sadece saha ve oyuncuları işlerken, Call of Duty oyundaki karakterlerin haricinde çevreyi ve başka şeyleri de işlediği için daha elverişsiz bir yükleme yapıyor olabilir. 80°C de aslında yüksek sayılabilir. Ama Warfare 2 açınca 30°C derecelik fark oluşturur mu oyunun özellikleri; oluşturabiliyormuş.

3) Kablolar dağınıksa, hava akışını bozmayacak şekilde toparlamanızda yarar var.

4) Kullanmış olduğunuz ATiTool öyle bir özellik sunuyor. Ana ekranda "Scan for Artifacts" düğmesine basarak sıcaklıkları gözlemleyebilirsiniz. Biraz beklediğinizde yükselmeye başlayacaktır.

5) Yeni ekran kartı olarak bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama HD 4670 / HD 4850 ya da 9600GT (256bit ve GDDR3 olanları) modellerini değerlendirebilirsiniz. Başarım olarak size fazlasıyla yeteceklerdir hatta HD 4850 modeli gayet de yüksek başarım gösterecektir.

Uygun termal macun ve soğutucu bulmak biraz zahmetli olabilir. Macun bulmak kolay tabii de ekran kartınıza uygun soğutucu bulmak zor olabilir. FireBal bu tarz ürünlerin satışını yapıyor aslında. Oralara bakmanızda fayda var. Öte yandan uğraşmak istemiyorsanız ve güncel oyunlarda da daha rahat oynamak istiyorsanız HD 4670 hem ucuz hem de iyi bir çözüm. Hatta aralarındaki 10$ farkı önemsemiyorsanız 9600GT de iyidir. Başarım testlerinde ikisini kıyaslayıp uygun olanını tercih edersiniz.

Şahsi görüşlerim bu yöndedir. Umarım az da olsa yardımım olmuştur...

• çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz.
  • arkadaşlar bu arada oyunla ilgili problemi ben şöyle çözdüm :

1-) başlat+msconfig den
    2-) Tüm microsoft hizmetlerini gizledim
    3-) Gizledikten sonra kalan hizmetlerin tümünü devre dışı bıraktım
    4-) bilgisayarı yeniden başlattım ve oyuna girdim ve oyun düzeldi.Sadece bir kere masaüstüne döndü ve esetle ilgili
    çekirdeğe ulaşılamıyor uyarısı aldım ve oyuna döndüm.Şu anda ne bir kasma ne de görüntü bozulması gibi bir sorunum var
    Ekran kartı da artık hata vermiyor.Dediğim gibi sadece virüs programı bir kereye mahsus hata veriyor ama oyunu rahatlıkla oynayabiliyorum.Denemenizde fayda var bence
  • ekran kartını düzenleyince sorunum düzeldi.yardımınız için teşekkürler
  • Bu yazıların bozulması ATI ekran kartlarına mahsus bişey galiba herkes ATI diyor abimde aynı sorunu yaşadı x1550 ekran kartı var oyunu cok rahat oynayabılır normalde ama yazılar bozuk bende 6600 LE var oyle bı problem olmadı...
  • çoğu kişide ekran kartını güncelliyince sorun düzeliyor fakat bende zaten en güncel verisyonu yüklü sil kur yapmama rağmen sorun düzelmedi çözemedim gitti bu sorunu

x1950 9.8 sürümü yüklü ( x1950 ler için en güncel verisiyon bu)

windows 7 ultimate x64
  • Aynen bende de ati rodeon X1550 var aynı şekilde yazılar bozuk çıkıyor. İnternetten ekran kartını güncelleyin dedim indirdiğim yeni versiyonu yükledim daha beter oldu neden oldu anlamadım
  • ben bidaha güncelleme yaptım bu sefer 89mb olan yerden güncelledim düzeldi sende dene istiyosan
  • beyler bende de okyanustan çıktıktan sonra hata verıyor devam edemıyorm bilen varmı nası çozeriz
  • Görüntü sorunu ekran kartı driveri update edilerek çözülüyor.

En azından bende öyle çözdü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeteryayeter

quote:

Orijinalden alıntı: yeteryayeter

Arkadaşlar bende de aynı problem var notebook ekran kartım x1600.

daba bir çözüm bulamadım ancak yabancı bir sitede son cıkan desktop ekranlartını modtool ile kur gibi bir çözüm var.

linki :http://modernwarfare2forums.net/viewtopic.php?f=4&p=10538

Arkadaşlar notebook ile oyun oynayacaklar için aşağıdaki linkteki 9.3 modlanmış sürücülerini indirip kurun sorununuz çözülecektir.

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?p=4408908

İyi günler.

bu lınktekı 9.3 for vıstayı ındırıyorum ama arkadasın laptop ı hata verıyor zıp ı acarken? yıldızlı bırkac dosya gorunuyor hep hata zıpten cıkmıyor dosya??

• Şifre olarak ATI93 girmeyi denediniz mi? O yıldızlar dosyaların şifrelendiğini gösterir. Koyu karakterle yazılmış şifreyi deneyin, olmazsa indirdiğiniz yere bakın belki farklı bir şifresi vardır...
  • onur.m kullanıcısına yanıt
    Reis 2.resim yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.