Şimdi Ara

Codemaster ın yaptığı bütün oyunlar sürekli takılıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Assassins Creed IV Black Flagi

Grand Theft Auto IV

Need For Speed Rivals

Watch Dogs

Battelfield 3

oyunları 1680x1050 çözünürlükte yüksek ayarlarda ideal fpsyle sorunsuz oynuyorum. gel gelelim GRID Autosport, DiRT 3, Race Driver Grid oyunlarında ( üçününde yapımcısı codemasters) sürekli takılıyor. ama bakın bu böyle 1 dakika oynuyorum bi kaç saniye takılıyor durumu değil. 1 sn oyun 1 sn donma oluyor. ama sürekli. kaç gündür bu sorunu çözmek için yapmadığım araştırma denemediğim yöntem kalmadı. yaptığım bir kaç şey;

Ekran kartı sürücüsünü güncellemek,

Biosu güncellemek,

dx11, dx9 u silip tekrar yüklemek,

Bilgisayarda Virüs taraması yapmak,

Hd tune programıyla harddiski taramak,

Oyunu silip tekrar yüklemek, Cracklerini silip tekrar yüklemek,

Oyunları Yönetici Modunda çalıştırmak,

Oyunu Düşük grafik ayarlarına çekip denemek,

Belgelerimdeki oyunun save dosyalarını silip oyuna girişi denemek,

Razer Game Booster programını indirip oyunları onunla açmak,

ve şuanda aklıma gelmeyen bir kaç şey daha. Bunları hiçbirisi işe yaramadı. En son aklıma oyunları d ye değil de sistemin olduğu c ye yüklemek geldi. İşin ilginç yanı bu 3 oyunu c ye yüklediğimde takılma ortadan kalktı. oyunlar yağ gibi aktı. fps değerleri gayet tatmin ediciydi. bi süre sonra pc yi kapatmıştım. tekrar açtım. tekrar bu 3 oyunun durumuna bakayım dedim ve gördüm ki eski sorun hala devam ediyor. Harddiskide alalı 3-4 ay oluyor. 1 tb lik. C diski 300 gb, d diski 700gb. Kısaca onca uğraştan sonra şu an çökmüş durumdayım. Yerim oyunlarını deyip silmek istiyorum bu 3 oyunu. Ama silmeden son bir kez buraya konu açıp bir şeyi yanlış mı yaptım diye sormak istedim.

Sistem;

Anakart: Gigabyte GA-780T-D3L v4
    Ram: Kingston HyperX 4GB X 2
    İşlemci: AMD FX(tm)-8150 Eight-Core Processor
    Ekran Kartı: Radeon R9 270
    Psu: Markasını hatırlamıyorum ama 750 watt.

Windows 7 ve son güncelleştirmeler yüklü.

Şu anda da C de disk birleştirme yapıyorum. yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avalanches -- 10 Aralık 2014; 12:38:54 >

• 1 gün geçti bir cevap yazan yok mu
  • Tamamen harddisk'ten. Geç cevap veriyor ve anlık takılmalara, donmalara sebeb oluyor. Sizin yaşadığınız sıkıntıyı bende yaşadığım için yazıyorum. SSD olmayan bir harddisk'e oyunu kurduğum zaman saniyelik takılmalar ve donmalar yaşıyordum. Şimdi o oyunları aynı sistemde SSD'de oynuyorum ve ne bir takılma, ne de bir donma söz konusu değil. 128 GB bir SSD alın, sisteminizi ve oyunlarınızı ona yükleyin, farkı zaten göreceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkangurkan

Tamamen harddisk'ten. Geç cevap veriyor ve anlık takılmalara, donmalara sebeb oluyor. Sizin yaşadığınız sıkıntıyı bende yaşadığım için yazıyorum. SSD olmayan bir harddisk'e oyunu kurduğum zaman saniyelik takılmalar ve donmalar yaşıyordum. Şimdi o oyunları aynı sistemde SSD'de oynuyorum ve ne bir takılma, ne de bir donma söz konusu değil. 128 GB bir SSD alın, sisteminizi ve oyunlarınızı ona yükleyin, farkı zaten göreceksiniz.

cevabın için teşekkürler. anlamadığım bir şekilde oyunlar eski haline geri döndü. takılma falan yok. ama bu neydi neden oldu anlamadım. harddisk tavsiyeni yazıyorum bi köşeye. sağol hacım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.