Şimdi Ara

Cografya sorusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ilk sorumun cevabi a l. En basta gecen paralel sayisi dedim ama paralel saati etkilemez meridyenle karistirdim. Sonra e niye degil dedim o yuzden yazdim cevap A olmasi mantiken dogru cunku meridyenler arasi mesafe sadece ekvatorda 111 kn dir kutuplara gidildikce kisalir merkezlerden birisi kutuplara yakin olabilir gecen meridyende bu bakima daha fazladir digeri ekvatora yakindir bu mantikli ama ayni soruya E baslangic meridyenine uzaklik demis bu neden degil acaba bilen arkadaslar aydinlatin bizi. Bu konudan en az 1-2 soru geliyo cunku.

2.soruma gelincede cevaplayan arkadasa soruyorum 21 mart 23 eylulde her iki yarimkurede gece gunduz suresi esitmidir ? Bu konuyu bilmiyorum cevaplayan arkadas bu konuda beni ihya edersen cok sevinicem :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferistanbul

Ilk sorumun cevabi a l. En basta gecen paralel sayisi dedim ama paralel saati etkilemez meridyenle karistirdim. Sonra e niye degil dedim o yuzden yazdim cevap A olmasi mantiken dogru cunku meridyenler arasi mesafe sadece ekvatorda 111 kn dir kutuplara gidildikce kisalir merkezlerden birisi kutuplara yakin olabilir gecen meridyende bu bakima daha fazladir digeri ekvatora yakindir bu mantikli ama ayni soruya E baslangic meridyenine uzaklik demis bu neden degil acaba bilen arkadaslar aydinlatin bizi. Bu konudan en az 1-2 soru geliyo cunku.

2.soruma gelincede cevaplayan arkadasa soruyorum 21 mart 23 eylulde her iki yarimkurede gece gunduz suresi esitmidir ? Bu konuyu bilmiyorum cevaplayan arkadas bu konuda beni ihya edersen cok sevinicem :)

Ben oluyorum galiba. Evet hocam aydınlanma çemberi Dünya'nın her yerini eşit kesiyor 12 s gece/gündür oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferistanbul

Bi sorum daha var arkadaslar

X ve Y bölgelerinin dogu bati dogrultusundaki genislikleri aynidir. Ancak X bölgesinin dogusu ile batisi arasindaki yerel saat farki, Y bolgesininkinden fazladir.
    Bu durum X ve Y bolgelerinin hangi yonuyle farkli olmasina baglanabilir ?

A ekvatora uzaklik
    B ortalama yukselti
    C gecen paralel sayisi
    D bulunduklari yarim kure
    E baslangic meridyenine uzaklik

Cevap hangisi ve neden ? kisaca aciklarsaniz sevinirim

a
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.