Şimdi Ara

Çoğunlukla Access Point olarak kullanılacak modem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternet hattı üst katta. Yukarıdan inen kabloyu modeme bağlayıp DHCP sunucusunu kapatarak internet kullanabiliyorum. Ancak internet sağlayıcıların verdiği modemler hep kısıtlanmış oluyor ve DHCP IP bloğunu değiştirdiğimde modem arayüzüne bağlanmada sorun yaşıyorum. Bu yüzden kısıtlanmamış ve iyi bir arayüze sahip, yeterli kalitede bir F/P ürünü modem tavsiyesi rica ediyorum.

15 yıldan fazladır Türk Telekom ve Türksat'ın verdiği modemleri kullandığım için nasıl bir model almam gerektiği konusunda kararsızım. Diğer cihazlarda sorun yok ama, MacBook 2.4 GHz modemlere bağlandığında çok kopma yapıyor ya da hiç bağlanmıyor. Televizyon ve diğer bazı cihazlar da 5 GHz desteklemiyor. Bu yüzden çift bant modem almak istiyorum. Wi-Fi 6 modemler için ne dersiniz?

• 1200 TL
    www.vatanbilgisayar.com
    ZYXEL MULTY M1 574MBPS-1201MBPS DUAL-BANT WI-FI MESH Wi-Fi 6 ROUTER (2'Lİ) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-multy-m1-574mbps-1201mbps-dual-bant-wi-fi-mesh-wi-fi-6-router-2-li.html

Mesh olarak da kullanılabiliyor
    https://forum.donanimhaber.com/zyxel-wsm20-multy-m1-openwrt--158095233

• Çok yüksek bir beklenti ve internet hızı yoksa ucuz Wifi 6 cihazlar alınabilir. Zaten neredeyse tüm modemler geriye dönük teknolojileri de destekler o açıdan eski cihazlar için bir sorun çıkmayacaktır.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam bunda hat girişi yok sanırım. Yarın internet hattını bağlamam gerekirse bağlayamam ki?

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

Beklentim iyi ve kısıtlanmamış bir yazılım hocam.

Bu nasıldır?

• Yukarıdan rj45 / Ethernet kablosuyla geliyor sanırım. Modem gerekli olduğunda, hali hazırda elinizde VDSL / ADSL modem varsa köprü moduna alıp Multy M1 üzerinden interneti dağıtabilirsiniz. Daha ucuza da halletmiş olursunuz. Köprü moduna aldığınız cihazın teknik özellikleri çok da önemli olmuyor, o sadece dönüştürücü görevi görüyor.
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt

Router olarak kullanılacak ise VDSL modeme gerek yok yarı fiyatına aynı özellikte Router alınır. Ama modem lazım ise bence güzel bir model. Ek olarak keenetic markasına da bakılabilir onu da çok öneren gördüm.

Elimde hali hazırda modem yok hocam. Türksattan modem kiraladım ama o da kısıtlı yazılıma sahip. Bu yüzden modem özelliği de olan bir router almam lazım...

• Güncel.

• Eli yüzü düzgün wifi 6 modem az sayıda var. Keenetic veya tplink bakacaksınız.
    Yazılımını kurcalamayı seviyorsanız hopper dsl bakınız
    akakce.com
    Keenetic Hopper KN-3610-01EN 4 Port 1800 Mbps 5GHz VDSL2 Modem Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/modem/en-ucuz-keenetic-hopper-kn-3610-01en-1800-mbps-fiyati,437448865.html

Hocam bu baya tuzlu görünüyor... Wifi 5 mi alsam ne dersiniz?

• Alabileceğiniz en iyisini almaya bakın derim, bundan önce kullandığım 2 modemi 8'er sene kullandım. Birini yıldırımlı-şimşekli bir havada bozulduğu için diğerini de VDSL desteği olmadığı için değiştirdim. Olur da kullanırsanız wifi 5 1000 Mbps hızlara yetmiyor.

1700 TLlik bir Router incelemesi ama wifi 6 kapasitesini göstermek için atıyorum.

Dsl modemler 2. Elde sarı sitede 300-500 TL arasına satılıyor, hatta 500 TLye tplink Archer VR300 satan var(operatör modemi değil). (eve VDSL abonelik aldığınızda) Sadece köprüleme yapmak için kullanırsınız. Eve internet dağıtımını Router üstlenir. Böyle daha ucuza halledebilirsiniz.

Hocam ben şu an Türksat'ın verdiği ZyXEL WMG3625-T50b modemi üst kattaki interneti kendi dairemde DHCP kapatıp köprüleme yapıp AP olarak kullanıyorum. Şöyle bir sorunum var ki; IP adresi 192 ile başlarsa sorun yok geri kalan no kaç olursa olsun, değiştirip arayüze bağlanabiliyorum. Ama 172 ile başlayan bir aralığa almak lazım; yaptığımda ise modem arayüzüne bağlanamıyorum. Modemin DLNA özelliği bile çalışmıyor. Bu yüzden yazılımı da iyi bi kaliteli bir modem alıp operatör kısıtlamalarından kurtulmak istiyorum.

Sizin önerdiğiniz gibi telefon hattı bağlanmayan router alırsam ve yarın operatör modemine yukarıdaki TP Link router'a köprüleme yaparsam yazılım olarak bir sorun ya da uyumsuzluk yaşar mıyım diye çekiniyorum açıkçası. Ayrıca TP-Link cihazlarda DLNA yok diye biliyorum. Kullandığım bir özellik TV'de film izlemek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 16 Ağustos 2024; 9:26:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.