Şimdi Ara

Çok Acil Azami Kilo ile Ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 0x.09.2013 tarihinde lpg taktırdim. 08.01.2014de muayeneye gittim azami yükü aştığı için 2 kg muayeneden geçmedi. Firmayı aradım 07.09.2013 tarihinden sonra bu yönetmeliğin geldiğini söyledi. Bu yüzden daha küçük tankin fiyatını ödemek zorundaymisim. Bu yönetmelik tam olarak ne zaman geldi firma bunu degistirmek zorunda degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2013 YILI 8 .AYDA YÖNETMELİK DEĞİŞTİ DİYE BİLİYORUM MONTAJI YAPAN FİRMANIN ÖNCEDEN BİLGİSİ OLSAYDI EMİNİM KG. KURTARACAK BİR LPG TANKINI MONTAJ YAPMAYI TERCİH EDERDİ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GÜN LPG DÖNÜŞÜM ANKARA

2013 YILI 8 .AYDA YÖNETMELİK DEĞİŞTİ DİYE BİLİYORUM MONTAJI YAPAN FİRMANIN ÖNCEDEN BİLGİSİ OLSAYDI EMİNİM KG. KURTARACAK BİR LPG TANKINI MONTAJ YAPMAYI TERCİH EDERDİ...

Hocam bu durum da neden ben madur oluyorum? Tamam ben kanunları takip etmek zorundayım ama firmanin bunu bilmesi. Bilmese bile tamam beyefendi bugün getirin yardimci olalım demesi gerekmez mi?

• Mağdur olmazsınız.Taktırdığınız yere gidin sizin taktığınız sistemi kabul etmiyorlar.Uygun şekilde yapın yada distribütörü ile görüşeceğinizi söyleyin veya görüşün.
  • yüzyüze görüşerek bence halledilir, ama illa emeğimiz için ücret alacağız derlersede sizde ısrarcı bir yol izlemeden tezgaha bir şey atın olsun bitsin. selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhcnnd

quote:

Orijinalden alıntı: GÜN LPG DÖNÜŞÜM ANKARA

2013 YILI 8 .AYDA YÖNETMELİK DEĞİŞTİ DİYE BİLİYORUM MONTAJI YAPAN FİRMANIN ÖNCEDEN BİLGİSİ OLSAYDI EMİNİM KG. KURTARACAK BİR LPG TANKINI MONTAJ YAPMAYI TERCİH EDERDİ...

Hocam bu durum da neden ben madur oluyorum? Tamam ben kanunları takip etmek zorundayım ama firmanin bunu bilmesi. Bilmese bile tamam beyefendi bugün getirin yardimci olalım demesi gerekmez mi?

lpg montajı yaptırdınız ürünün 2 yıllık garanti süresi işliyorsa(GARANTİSİ BİTMEDİYSE) lpg montajı ile ilgili her türlü sorunu montajı yapan işletme çözmek zorundadır.
  • Hocam ben 9.ay da taktırdim 2 yil garantisi var ve bu kanunun tam ne zaman uygulamaya basladigini ogrenmek icin tuvturke basvurdum eger 9.aydan once ise ilgili belge ile gidip bunu yapmaniz gerek bu tarihlerde böyle bise varmış diyebilmek istiyorum. Ya acikcasi maddi durumum iyi olsa zaten tup taktirmam ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

Mağdur olmazsınız.Taktırdığınız yere gidin sizin taktığınız sistemi kabul etmiyorlar.Uygun şekilde yapın yada distribütörü ile görüşeceğinizi söyleyin veya görüşün.

Görüştüm bana 1 ay süre verdik o süre içinde yaptirsaydiniz ve böyle birsey olsaydi yardimci olurduk dedi ama saçma degil mi o 1 ay tüpün işletilmesi icin devletin verdigi süre degil mi?

• şimdi kafama takıldı. benim de 2010 model i20 var. ilk aldığımda lpg li olarak aldım ve ruhsata işli. 2012 yılında yaptırdığım muayenede sıkıntı çıkmadı ama şimdi okuduklarımdan başıma ağrılar girdi. aracın boş ağırlığı 1225 kg azami ağırlığı ise 1515 kg. bu durumda 1225 e 4 yolcu eklediğimizde 1515 i geçiyor. şimdi muayene zamanı geldi acaba tuvturk sorun yaratır mı? yaratırsa ne yapmam gerekir. bilgili arkadaşlar yol gösterirse sevinirim.
  • Arkadaslar Tuvturkden aradilar biz bunu 2013un basindan beri uyguluyoruz. Hatta Kasim 2012 tarihinde çıktı dedi. Ilgili genelgeyi çıktı alıp firmaya gidecegim. Daha israr ederlerse ne yapacagimi bilmiyorum sizce sonraki adim ne olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

şimdi kafama takıldı. benim de 2010 model i20 var. ilk aldığımda lpg li olarak aldım ve ruhsata işli. 2012 yılında yaptırdığım muayenede sıkıntı çıkmadı ama şimdi okuduklarımdan başıma ağrılar girdi. aracın boş ağırlığı 1225 kg azami ağırlığı ise 1515 kg. bu durumda 1225 e 4 yolcu eklediğimizde 1515 i geçiyor. şimdi muayene zamanı geldi acaba tuvturk sorun yaratır mı? yaratırsa ne yapmam gerekir. bilgili arkadaşlar yol gösterirse sevinirim.

Hocam muhtemelen sonraki muayenede ortaya cikacak tank kucultecen montaj tespit raporu ciksrtacan gibi seyler

• off desenize bir sürü iş. acaba diyorum önce bir muayeneye gideyim eğer geçmezse işlemleri o zaman yaparım. siz ne dersiniz. belki geçer
  • quote:

off desenize bir sürü iş. acaba diyorum önce bir muayeneye gideyim eğer geçmezse işlemleri o zaman yaparım. siz ne dersiniz. belki geçer

Mantıklı ama eger gecmez ise 1 ay icinde halletmen gerekir muayene ücreti odememek için biliyosundur. Ölçümü doğru yaptıysan max ağırlığı geciyo ise gecmeyecektir.

• quote:

quote:

off desenize bir sürü iş. acaba diyorum önce bir muayeneye gideyim eğer geçmezse işlemleri o zaman yaparım. siz ne dersiniz. belki geçer

Mantıklı ama eger gecmez ise 1 ay icinde halletmen gerekir muayene ücreti odememek için biliyosundur. Ölçümü doğru yaptıysan max ağırlığı geciyo ise gecmeyecektir.

ölçüm derken sadece ruhsat üzerindeki bilgilerden yola çıkıyorum yoksa kantara gidip arabayı tarrtırmadım
  • quote:

quote:

quote:

ölçüm derken sadece ruhsat üzerindeki bilgilerden yola çıkıyorum yoksa kantara gidip arabayı tarrtırmadım

Yok yok yaptiginiz dogru benim mesela

Tüpsuz bos 1155 max 1495
    Tüp ile 1196 max 1496 yani 1495 olsa gececek.

• geçiyor ya. zaten ruhsata işli tüp. dolayısı ile ruhsattaki bilgiler lpg tüpü dahil olan ağırlık. net ağırlık ile azami ağırlık arasında 290 kg fark var. ben ne olur ne olmaz diye tuv turk e gidecem. muayeneye girecem. geçmez ise en azından eksikleri görür bir liste verirler. 15-20 gün içinde de eksikleri giderir tekrar muayeneden geçeriz. aklıma başka çözüm gelmiyor.
  • Isleri hallettim firma sağ olsun yardimci oldu. Tesekkurler arkadaşlar ins sizin basiniza gelmez.

• quote:

Isleri hallettim firma sağ olsun yardimci oldu. Tesekkurler arkadaşlar ins sizin basiniza gelmez.

nasıl hallettin hocam. ne kadara mal oldu. benim muayene yarın. bakarsın sorun çıkarmadan geçirirler ama geçmez ise en azından ne yapacağımızı bilelim.
  • bu gün muayeneye gittim. sorunsuz bir şekide geçtim muayeneden. tabiki muayene sırasında ya da gideceğim istasyonu telefonla da aramadım bu durumu sormak için. uyandırmamak lazım diye düşündüm ve iyi de yapmışım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.