Resimde görünen kod satırını txt şekilde çıkarmam gerekiyor. Hangi programla yazıldığını hangi dil olduğunu bilmiyorum. içerisinde anlamadığım terimlerde var. Bu konuda bilgisi olan ve bu resimdeki kod satırını note pad e aktarabileceğim şekilde yazabilecek arkadaşlar varsa rica ediyorum yardım etsinler...
Obfuscated Javascript kodu gibi duruyor. Kaynağı neresi?
Ephésus
kullanıcısına yanıt
Kaynak belirsiz bu yüzdende içerisindeki bazı terimleri anlamadım. Sadece bu resim halinde var :( 22.satırdaki 3("P ")) yazan yerdeki P harfinin yanındaki terimleri anlayamadım mesela ?
MercaNmSM
kullanıcısına yanıt
Kodu bu şekilde anlamak zaten mümkün değil. Obfuscation işleminin amacı zaten kodun okunup anlaşılmasını önlemek fakat işlevini korumaktır. Kodu text olarak elde edersen çalıştırdığında işlevini yerine getirir fakat görüldüğü üzere bir insanın anlayabileceği yapıda değil. Bu kodu orijinaline döndürme işlemi yapılabilir ama onun için iyi seviyede Javascript bilmek gerekir. Obfuscated kodu tersine çevirmek bir nevi puzzle yapmak gibidir. Reverse engineering terimi bu işlemide kapsar.
hocanız size bir site tasarımı vermiş ve aynısını yapmanızı istemiş. siz de kaynağı görüntülemişsiniz. kodların obfuscation halini görüyorsunuz. hocanız bir nevi şifrelemiş. yalnız tarayıcının bu kodları çözmesi gerek mantığından yola çıkarak bu işin tersi yani deobfuscation yapılabilir. Dediğim gibi ise bu kod javascript temelli bir kod ve çözümü mevcut.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme