Şimdi Ara

Cok caresiz kaldim! Bi el atin lutfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi gunler. Ben bi onceki konumdaki gibi ReedPAD2 adli tableti aldim. İlk kez Android bir cihazim oldu ve pekcok sorum var. Yanitlarsaniz memnun kalirim.
    Oncelikle grafik islemcisi Powervr sgx540. Ama buna karsin Marketten indirdigim hicbir Glu oyununu calistirmadi. Ama onun disindaki tum hd oyunlari hic kasmadan oynuyorum amw oyun Glu olunca indirior, dosyalari da indiriyor sonra oyuna tiklayinca biraz bekliyor ve menuye geri donuyor.
    Bir diger sorum ise ben bilgisayardan bir dosya atklmak istiyorum atamiyorum. Tableti aygit ekle deyip ekledim ama daha sonra bilgisayardan dosya yollaywmiyorum. Acaba soyle bi dosya yollama programi var mi? Ayrica hafiza kartini adaptor ile bilgisayara taktim ama okumadi. Ve benim 4 gblik hafiza kartim var ama bicimlendir demistim simdi ne telefon nede tablet okuyabiliyo ne yapicam bu karti?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eminens06

İyi gunler. Ben bi onceki konumdaki gibi ReedPAD2 adli tableti aldim. İlk kez Android bir cihazim oldu ve pekcok sorum var. Yanitlarsaniz memnun kalirim.
    Oncelikle grafik islemcisi Powervr sgx540. Ama buna karsin Marketten indirdigim hicbir Glu oyununu calistirmadi. Ama onun disindaki tum hd oyunlari hic kasmadan oynuyorum amw oyun Glu olunca indirior, dosyalari da indiriyor sonra oyuna tiklayinca biraz bekliyor ve menuye geri donuyor.
    Bir diger sorum ise ben bilgisayardan bir dosya atklmak istiyorum atamiyorum. Tableti aygit ekle deyip ekledim ama daha sonra bilgisayardan dosya yollaywmiyorum. Acaba soyle bi dosya yollama programi var mi? Ayrica hafiza kartini adaptor ile bilgisayara taktim ama okumadi. Ve benim 4 gblik hafiza kartim var ama bicimlendir demistim simdi ne telefon nede tablet okuyabiliyo ne yapicam bu karti?

Büyük olasılıkla Android 2.2 yüklüdür.

Öncelikle, grafik sorunun için bilgim olmadığını söyleyeyim, pek oyun oynamadığım için de hiç karşılaşmadım.

Sd Kartı okumaması olayında; kartı FAT32 dosya sisteminde formatladığından emin ol. Eğer NTFS olarak formatladıysan teleonun da tabletin de görmeyecektir o kartı. dolayısıyla, sd cartı bilgisayara yeniden tak ve FAT32 olarak biçimlendir. Yine olumlu sonuç alamazsan SD Card Formatter diye bir program var, onu yükleyip onunla formatlayarak dene.

Tebleti bilgisayara bağlayarak dosya yollayabilmen için tabletin USB Slave dediğimiz bir modda olması gerekiyor. Bu tür bir ayar var mı onu kontrol et. Büyük olasılıkla seninki standart olarak Slave moddadır zaten. Yine de tableti bilgisayar taktığında bilgisayar ne olarak görüyor onu yazarsan (AP aygıtı, USB aygıtı, Shuttle, MTP vs. vs.) tekrar bakalım.

İlk aşamada acil lazım olan bilgilerini adaptor kullanarak bilgisayardan SD karta atmaya çalış.

• Evet dostun Android 2.2 yuklu yakinda 3.0 a yukselticegim insallah. Dedigin gibi yeniden bicimlendirdim hafiza kartini bal gibi masallah sagol. Bilgisayarim aygitlar kisminda bir telefon gibi goruyor ss ekliyebilirim. Ayrica aygita girince denetim masasindan sadece dosya gondermeme izin veriyor. Bide dosya gonder diyince bi turlu bluetooth arayiciligiyla yollayamadim.

• quote:

Evet dostun Android 2.2 yuklu yakinda 3.0 a yukselticegim insallah. Dedigin gibi yeniden bicimlendirdim hafiza kartini bal gibi masallah sagol. Bilgisayarim aygitlar kisminda bir telefon gibi goruyor ss ekliyebilirim. Ayrica aygita girince denetim masasindan sadece dosya gondermeme izin veriyor. Bide dosya gonder diyince bi turlu bluetooth arayiciligiyla yollayamadim.

Ya şimdi senin tableti hiç bilmiyorum, o yüzden programlarla halletmeye çalışalım dosya transfer işini.

İki program öneririm: Bluetooth File Transfer ve Wireless File Transfer. Ben bunları kullanıyorum, neredeyse sorunsuz ikisi de.
  • Sağolasın o da tamam ama benim Android Market te sadece ücretsiz oyunlar var hiç anlamıyorum neden hiç ücretli uygulamalar oyunlar yok? :S
  • Bir ara bizim tabsletlerde açılmıştı ücretli uygulamalar...Ama su an bizde de gitti. Sanırım yine Google ile bir vergisel bir anlaşmazlık doğru yeniden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_a

Bir ara bizim tabsletlerde açılmıştı ücretli uygulamalar...Ama su an bizde de gitti. Sanırım yine Google ile bir vergisel bir anlaşmazlık doğru yeniden.

Dostum peki bu root işleminin artıları nedir ve root yapınca garantiden çıkar mı cihaz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cok Zor Durumdayim akil verin bana
    14 yıl önce açıldı
    arkadaslar bi bakin
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ya root yapınca/yeni rom yükleyince garantiden çıkacağını da söyleyenler var tam tersini de. Ama benim kanaatim çıkmaması gerektiği yönünde.

Bir de şu var tabi, iş bilmeyen servisler, bir arıza olduğunda hemen suçu sana atacaklardır, yok root etmissin, yok resmi rom dışında bisey yüklemissin gibi.

En iyisi, müşteri hizmetlerini arayıp sorman, firmadan firmaya da farkılılık gösterebilir. De ki böyle böyle ben yeni bir rom yüklemek/root olmak istiyorum diye..
  • quote:

Ya root yapınca/yeni rom yükleyince garantiden çıkacağını da söyleyenler var tam tersini de. Ama benim kanaatim çıkmaması gerektiği yönünde.

Bir de şu var tabi, iş bilmeyen servisler, bir arıza olduğunda hemen suçu sana atacaklardır, yok root etmissin, yok resmi rom dışında bisey yüklemissin gibi.

En iyisi, müşteri hizmetlerini arayıp sorman, firmadan firmaya da farkılılık gösterebilir. De ki böyle böyle ben yeni bir rom yüklemek/root olmak istiyorum diye..

Saol kral adamsın Bi sorum daha var benim tablette ram 512 mb oyunlarda 256 mb boş ram istiyor. Ama benim boş 240 mb i geçmiyor ne yapabilirim? Bu arka plandakileri kapatan programlarla 240 mb a ulaştım root da ram 260 falan olur mu oyunları açmıyor

• :) Eyvallah.

Öncelikle, Advanced Task Killer'i da dene (eğer denemediysen tabi)

İkinci olarak Go Launcher EX arayüzünü yükle (ki standart temalarından çok çok iyidir). Onu yükleyince ana ekranda sana bir program önerecektir. Açık tüm programları kapatıp maksimuma ulaşmana yarar. Belki bu işe yarar, uğraştırmadan işini görür :)

Root olup, Root yetkileri kapsamında bazı ilave programları kaldırırsan belki ulaşabilirsin o seviyeye ama bu sefer de sistem sağlıklı çalısmayabilir !!

Yine, yeni bir ROK yükleyerek de bu sorun aşılabilir ama senin tablet için ROM geliştirenler var mı bilmiyorum.

Örneğin bizim exper/viewsonic tabletler için bir sürü ROM var ve bazıları gerçekten çok fazla yer bırakabiliyorlar, hafızayı daha iyi kullanabiliyorlar vs.
  • quote:

:) Eyvallah.

Öncelikle, Advanced Task Killer'i da dene (eğer denemediysen tabi)

İkinci olarak Go Launcher EX arayüzünü yükle (ki standart temalarından çok çok iyidir). Onu yükleyince ana ekranda sana bir program önerecektir. Açık tüm programları kapatıp maksimuma ulaşmana yarar. Belki bu işe yarar, uğraştırmadan işini görür :)

Root olup, Root yetkileri kapsamında bazı ilave programları kaldırırsan belki ulaşabilirsin o seviyeye ama bu sefer de sistem sağlıklı çalısmayabilir !!

Yine, yeni bir ROK yükleyerek de bu sorun aşılabilir ama senin tablet için ROM geliştirenler var mı bilmiyorum.

Örneğin bizim exper/viewsonic tabletler için bir sürü ROM var ve bazıları gerçekten çok fazla yer bırakabiliyorlar, hafızayı daha iyi kullanabiliyorlar vs.

Şu an indiriyorum tablete Go Launcher i :) İnşallah işe yarar Keşke şu oyun problemimi de çözebilsen ama bu kadarı bile yeter. Son bi sorum var benim tablette Flash var ama Flash işlemiyo ya İnternette ne yapabilirim ?

• :) Hadi bakalım.

Flash işlemiyor derken? Eğer flashlar hiç açılmıyorsa, tarayıcı ayarlarında "Flash on Demand", "Flash Manuel:ON" gibi bir seçenek olacaktır. Yani flashlı bölgeye dokunmadan flasların açılmasını engeller. Eğer öyleyse, flashlı yere dokun tarayıcıda yüklenecektir. Veya ayarı her zaman yükleye getir.

Yok değilse, flash sürümünü güncellemen gerekir.
  • quote:

:) Hadi bakalım.

Flash işlemiyor derken? Eğer flashlar hiç açılmıyorsa, tarayıcı ayarlarında "Flash on Demand", "Flash Manuel:ON" gibi bir seçenek olacaktır. Yani flashlı bölgeye dokunmadan flasların açılmasını engeller. Eğer öyleyse, flashlı yere dokun tarayıcıda yüklenecektir. Veya ayarı her zaman yükleye getir.

Soyle oluyor. Giriyorum siteye videolarda sadece film isarati var. Tiklayinca da hicbirsey olmuyor. Ve tarayyicinin ayarlarinda da bulamadim.

• quote:

quote:

:) Hadi bakalım.

Soyle oluyor. Giriyorum siteye videolarda sadece film isarati var. Tiklayinca da hicbirsey olmuyor. Ve tarayyicinin ayarlarinda da bulamadim.

Umarım flash desteğiyle ilgili genel bir sorun değildir. Çünkü falsh'ın kendisi bile desteğini çekti tablet/telefon cihazlarından. Yani girmek istediğin sitede flash sorunu yaşıyorsan çözmen zor.

En iyi çözüm yolu ise, uygun flash sürümünü kurmak. Ben genelde 10.3'ü tercih ediyorum. Ama bazı siteler 11 sürümü olmadıkça açılmıyor.

• anladim umarim hallederim yardimlarin icin sagol :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.