Şimdi Ara

Çok eski bir öğrenciden :) gençlere deneyimler/izlenimler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
16
Favori
4.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kızım için sormuştum,sıralaması 27bin. Aslında itü endüstri müh istiyordu.tekstili okuyup ortalama ile endüstriye yatay geçiş yapmayı yada tekstilden devam edip endüstri ile çap yapmayı düşünüyor ama kafası karışık
    Tekstil müh çalışma şartlarının kötü olduğunu okuyorum ve çoğu yerde kötülüyorlar odtü ve itü kimya mühendisliğinide tutuyor sıralaması buralarıda yazacak.Ama üretimde değilde satışta çalışmak istiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım teşekkür ederim cevaplarınız için

• yok hocam lgsde daha az dilimle yerleşmesinin nedeni eskilerde 1milyon öğrenci sınava girerken şimdi 1mil 800bin öğrenci girdi

mesela geçen sene %10 luk dilim 100 bin sıralamaya gelirken

şimdi %10 luk sıralama 180bin sıralamaya denk geliyor

ama 100binlik okul kontenjanını 180bin yapmadılar (genelde mesleki ve imam hatip programları artırıldı iyi okullarda 1-2sınıf açıldı fazladan o yüzden yüzdelik dilim azaldı)
  • faydalı bilgiler var hepsini okudum elinize sağlık
  • baya olmuş ama benim de eski okulum da 3 sınıf açımışlar yaklaşık %10-15lik artış

daha da öyle diyorlardı sınıfımız olmamasına rağmen kontenjan açıyorlar böyle iş olamaz diyorlardı(ama bu dönem baya giren oldu)
  • hocam önceden 490 puanla 3-4 sene öncesinde 5-6bine girilirken niye 22bine zor girildi bu sene

hadi ek süre verildi diyelim ama sınav gayet de zorlayıcıydı hadi puanlar biraz biraz artıyor her sene(4-5 puan olsa istisnalar hariç)
  • haklısın abi bence de özellikle sağlık ve mühendislikler aynı puan dilimi ile almamalı baya karmaşa çıkarıyor yerleşirken bile
  • upup çok faydalı

• Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sırf şu koylar için bile Urla da okurum.
    Emre Sayganyoutube
    #Yaztatili #Karaburun #Mordoğan #Alaçatı #Çeşme #Hamzabükü #Dolungaz #zeytinlikonak #ailecektatil
    https://www.youtube.com/watch?v=Pec5Ou1PS74&t=68s

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.