buradan siparişimi verdim. elime ulaşınca gelişmeleri yazarım. telefonda görüştüğüm yetkili gayet emin bi şekilde sorun olmayacağını söyledi.
quote:
Orijinalden alıntı: dietherbohlen
quote:
Orijinalden alıntı: ortamcıl
quote:
Orijinalden alıntı: worldjoy
sağlam yazıcı ama toneri doldurmayı denemeyin bozulur orjinali ucuz zaten 65$+kdv ankara vatana gel berko yardımcı olur D
hocam biz doldurduk üzerindeki 700 baskılık demo tonerini ve ya toner ya da yazıcı bozuldu. alaca bulaca çıktılar alıyoruz. artı sayfanın arka üst kısmına da siyah bi şerit olarak siyah iz bırakıyor. sayfaya elinizi sürdüğünüzde de parmağınız simsiyah oluyor. bunun sebebi nedir? orjinal tonerleri doldurmak verimsiz mi oluyor, yazıcı mı bozuldu, yoksa toner tozu mu kalitesiz? toner tozunu tekrar doldurdu ama sonuç aynı
aynı durumu ben de yaşadım. doldurdugum toneri değiştirdim yine aynı sonuç. servise gönderdim 250 TL ücret talep ettiler(237 TLye yazıcıyı aldım:) ) toneri boşaltarak 60-70 sayfa çıktı aldım gittikçe temizlendi. şimdi muadil tonet alıp deneyeceğim hiç olmadı orijinal alacagım inada bindi. bu arada servisteki arkadaşın açıklamasına göre, xeroxun yeni modelleri toner tozunu çok yüksek sıcaklıklara çıkmadan ısıtıp yapıştırıyormuş kağıda, bizim aldığımız toner tozları düşük sıcaklıklarda tam yapışmayıp drum üzerinde iz bırakıp lekeli çıktı ve çıktı üzerinde parmakla silinmelere neden oluyormuş. kaçak dolumlara bir önlem gibi bi durummuş yani. muadil alacak güvenilir ve sağlam bi yer bulursam alıp deneyeceğim. aslında orijinal toner kullanacak birisi için 3045 çok iyi bir ürün zira 120 TLye alınan tonerle 2200 sayfa çıktı diğer markaların orijinal toner fiyat sayfa oranına göre çok iyi. kaçak göçek işlere gelmiyor. toneri boşaltıp çıktı alarak temizleme taktiğini denemenizi tavsiye ederim.
bugun servisten geldi yazıcı, her hangi bir sorun görülmedi diyip geri göndermiş servis. halbuki aldığım bir çıktıyı da koymuştum nasıl bi sorun göremediler sinir bozucu o derece ümitsizim ki, yazıcıyı denemedim bile. bi ara zaman bulursam deniycem. belki temizlemişlerdir falan bilmiyorum ama dediğim gibi ümidim yok hiç. sizin taktiğinizi de ilk fırsatta test edip yorumlarımı burdan paylaşırım teşekkürler
quote:
quote:
quote:
quote:
sağlam yazıcı ama toneri doldurmayı denemeyin bozulur orjinali ucuz zaten 65$+kdv ankara vatana gel berko yardımcı olur D
hocam biz doldurduk üzerindeki 700 baskılık demo tonerini ve ya toner ya da yazıcı bozuldu. alaca bulaca çıktılar alıyoruz. artı sayfanın arka üst kısmına da siyah bi şerit olarak siyah iz bırakıyor. sayfaya elinizi sürdüğünüzde de parmağınız simsiyah oluyor. bunun sebebi nedir? orjinal tonerleri doldurmak verimsiz mi oluyor, yazıcı mı bozuldu, yoksa toner tozu mu kalitesiz? toner tozunu tekrar doldurdu ama sonuç aynı
aynı durumu ben de yaşadım. doldurdugum toneri değiştirdim yine aynı sonuç. servise gönderdim 250 TL ücret talep ettiler(237 TLye yazıcıyı aldım:) ) toneri boşaltarak 60-70 sayfa çıktı aldım gittikçe temizlendi. şimdi muadil tonet alıp deneyeceğim hiç olmadı orijinal alacagım inada bindi. bu arada servisteki arkadaşın açıklamasına göre, xeroxun yeni modelleri toner tozunu çok yüksek sıcaklıklara çıkmadan ısıtıp yapıştırıyormuş kağıda, bizim aldığımız toner tozları düşük sıcaklıklarda tam yapışmayıp drum üzerinde iz bırakıp lekeli çıktı ve çıktı üzerinde parmakla silinmelere neden oluyormuş. kaçak dolumlara bir önlem gibi bi durummuş yani. muadil alacak güvenilir ve sağlam bi yer bulursam alıp deneyeceğim. aslında orijinal toner kullanacak birisi için 3045 çok iyi bir ürün zira 120 TLye alınan tonerle 2200 sayfa çıktı diğer markaların orijinal toner fiyat sayfa oranına göre çok iyi. kaçak göçek işlere gelmiyor. toneri boşaltıp çıktı alarak temizleme taktiğini denemenizi tavsiye ederim.
bugun servisten geldi yazıcı, her hangi bir sorun görülmedi diyip geri göndermiş servis. halbuki aldığım bir çıktıyı da koymuştum nasıl bi sorun göremediler sinir bozucu o derece ümitsizim ki, yazıcıyı denemedim bile. bi ara zaman bulursam deniycem. belki temizlemişlerdir falan bilmiyorum ama dediğim gibi ümidim yok hiç. sizin taktiğinizi de ilk fırsatta test edip yorumlarımı burdan paylaşırım teşekkürler
boş tonerle bol çıktı aldıktan sonrahttp://www.poyrazkartus.com/asp/product/83357/Xerox-Phaser-3010-3040-3045-Sifir-Muadil-Toner linkteki muadil tonerden aldım 2 adet ve yaklaşık 1000 sayfadır tertemiz çıktılar alıyorum. siteyi bi arkadaş önermişti telefon edip 10 dk boyunca sordum sağolsunlar gayet net açıkladılar ve ürününe o kadar güveniyordu ki sorun olursa 1 kartuş extradan göndermeyi dahi taahhüt ettiler. doldurmayla falan uğraşamam hiç açıkçası; çipi 10 tl+ doldurması 25 tl + can sıkıntısının haddi hesabı yok.
muadil toner candır :)
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
boş tonerle bol çıktı aldıktan sonrahttp://www.poyrazkartus.com/asp/product/83357/Xerox-Phaser-3010-3040-3045-Sifir-Muadil-Toner linkteki muadil tonerden aldım 2 adet ve yaklaşık 1000 sayfadır tertemiz çıktılar alıyorum. siteyi bi arkadaş önermişti telefon edip 10 dk boyunca sordum sağolsunlar gayet net açıkladılar ve ürününe o kadar güveniyordu ki sorun olursa 1 kartuş extradan göndermeyi dahi taahhüt ettiler. doldurmayla falan uğraşamam hiç açıkçası; çipi 10 tl+ doldurması 25 tl + can sıkıntısının haddi hesabı yok.
muadil toner candır :)
Hocam, şu an buraya sana teşekkür etmek için giriyorum. Söylediğini yaptıktan sonra yazıcı düzeldi Allah razı olsun. bidaha nezaman bozulucak diye de bekliyorum aslında ama çözümü bulduk nasılsa sağol
burda yazıcı mı bozuluyo yoksa tonerle ilgili bi sıkıntı mı var. Yazıcı bozuldu denilmiş genelde.
Tonerin yazıcıyı bozabilmesi için, toner kasetinin içinde bulunan tozun bir anda puf diye yazıcının içine akması gerekmektedir. Ancak bu şekilde bir olay olması durumunda yazıcıyı toner bozdu denebilir.
@ortamcıl sorunun çözüldüğüne sevindim ;)
yazıcıda, toner değil de uygun olmayan toner tozundan dolayı sorun oluşuyor. bozulma denemez haklısınız.
toz iyi yapışmadığından, alınan çıktılar normalin çok altında. işe yaramıyor yani. bozulma dediğimiz bu.
3045 in fax ayarları için yardım edebilecek bilgi sahibi bir arkadaş varmıdır?
arkadaşlar ben bu yazıcıya uygun tozu bursadaki bilinen kartuş firmasından sipariş verdim ancak gelen tozda samsung, hp, xerox, epson falan yazıyodu 4 tane marka var. bunun özel tozunu arıyorum yardım ederseniz çok sevinicem
up
quote:
Orijinalden alıntı: BERSUM
quote:
arkadaşlar ben bu yazıcıya uygun tozu bursadaki bilinen kartuş firmasından sipariş verdim ancak gelen tozda samsung, hp, xerox, epson falan yazıyodu 4 tane marka var. bunun özel tozunu arıyorum yardım ederseniz çok sevinicem
msjınızı yeni görüyorum bahsettiğiniz yeşil kutudaki toz-çip-eldiven setini ben de almıştım ve yazıcımı perişan etmişti bu set :) muadil toner almanızı tavsiye ederim. dolum tozları gerçekten çok kalitesiz!
quote:
quote:
msjınızı yeni görüyorum bahsettiğiniz yeşil kutudaki toz-çip-eldiven setini ben de almıştım ve yazıcımı perişan etmişti bu set :) muadil toner almanızı tavsiye ederim. dolum tozları gerçekten çok kalitesiz!
poyrazdan sipariş verdim bugun
arkadaşlar bilginiz olsun diye söylüyorum, poyraz kartuştan aldığım toner tozu çok kaliteli çıktı. benim gibi sorun yaşayanlar ordan 8-10 liralık tek dolumluk olanlardan alıp deneyebilirler
daha ilk gün garanti bankasına fax göndermeye çalıştık fakat sürekli bir hata veriyordu. Xerox müşteri hizmetlerini aradım, bazı ayarlar ve reset işlemleri yaptırdılar. Daha sonra kendi ofislerine bir fax göndermemi söyledir ve ilk denememde gitti. fakat ben hala garantiye fax gönderemiyordum, bunun üzerine kendi makinelerinin bazı protokollerle uyumlu çalışmadığını ve her istediğim yere fax gönderemeyeceğimi söylediler. Bende iade almalarını istedim, aldığınız yerle görüşün bizi ilgilendirmiyor dediler. Şimdi hala iade ile sıkıntılar yaşıyorum ve 1 haftadır uğraşıyorum.
Avukat arkadaşlar varsa, sizce bu durum ayıplı mal statusunde değil midir ?
Daha sonra internette yaptığım araştırmalara göre bu marka ile sorun yaşayan başka insanlarda varmış.
Bence bir kere daha düşünmek lazım..
Saygılarımla,
Lazer yazıcılar arasında yer alan xerox 3045 aslen epson marka yazıcının xerox markasıyla satılıyor halidir, xerox 3045 toner dolumu en kolay yazıcılar arasında olmasına karşın, drum adı verilen görüntü tamburu yazıcı kartuşunda ayrı parçalar arasında bulunduğundan dolayı yenileme yapılmaya uygun modeller arasında değildir. Toner dolumu esnasında kullanılan hatalı toz, drum ünitesine telafisi zor hasar verdiğinden riskli yazıcılar gurubunda yer almaktadır. İlgili model yazıcıyı satın almayı önermediğimiz bu ürünü satın alanların ise dolum yerine kaliteli muadil yazıcı toner kartuşu kullanmaları gerekmektedir.
BRAVEHEART11
kullanıcısına yanıt
lexmark x464de cihaz Uygun olabilir. 38ppm a4 hızı mevcut; network Yazıcı ,tarayıcı,fax ve fOtokopi işlevleri standart. çift taraflı bakılama-kopyalama ve taRama özellikleri mevcut. cihazın ilk toneri %5 dolgu ile 7,000 sayfa baskı vermekte daha sonra 15.000 sayfa kapasiteli tonerini alabilir veya dolum yapabilirsin. dolumu sadece tek tıpa açarak kolayca yapabilirisn. cihaz şuan kampayalı n11 üzerinden inceleyebilirisn.