Şimdi Ara

Çok İnce bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaşlar ders çalışırken herşeyi anlıyorum soru çözüyorum düzenli tekrar yapıyorum yapamadıklarımı hocama soruyorum sonra o soruları birdaha kendim çözüyorum fakat şimdi bu yaşadığım hissi nasıl anlatsam:

-Konu çalışıyorum çalışırken anlıyorum fakat beynimi zorlamazsam hiçbir ağrı sızı olmadan konuyu bitiriyorum fakat daha sonra kendimi o konu hakkında yetersiz hissediyorum.Öbür türlü kafama ağrı girdiğinde yani yeterli hissediyorum fakat sanırım o zaman da ezberlemeye çalışıyorum.Şimdi hangi şekilde gitmek doğrudur.Sadece ne anlatıldığını ve yahutta soruda ne sorduğunu anlayarak çözmeye çalışmak(Burda anlıyorum fakat aklımda kalmadığını düşünüyorum).Ya da diğer türlüsü...

Umarım anlatabilmişimdir derdimi aslında bunu okurken biraz yavaş okuyun çünkü hızlı okuyunca deli saçması gibi geliyoru

OKUYUP YORUM ATANLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

• Benim anladigim basin agridigi zaman hakkini vererek calismis hissediyorsun agrimadigi zaman bosa?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama ikisinde de anlıyorum fakat başım ağrıdığında beynime yerleşmiş gibi hissediyorum diğer türlü 2 saniye sonra unutuvermişim gibi..
  • 12.sınıfsan okullar açıldıktan sonra başının ağrımadığı zaman olmayacak zaten merak etme,özellikle akşamları

• arkadaşım seni anladım.ben de öyle bir takıntı vardı.psikolojik arkadaşım bunlar.stresten dolayı takıntı yapıyorsun.takma kafana bir iki gün çalışma kafanı boşalt

• kaybedecek bir günüm bile yok ayrıca mezunum ve de size sorum hangisi doğrudur anlamaya çalışmak mı yoksa ezberlemeye çalışmak mı?
  • kardeşim sen çalışmaya devam et.Çalıştıktan sonra hiç anlamamış gibi hissetmen gayet normal,çözdüğün testlerde yeterliysen pek takmamanı öneririm.
  • mesela geçen sene hiç çalışmadığım elektrik konusuna bu sene başladım.Evde çalışıp hergün tekrar edip 1 test çözüyorum.İlk gün 7 boş 2.gün 6. boş ve 3.gün 5 boş çıktı konu tekrarlarından sonra bugün tekrar tekrar ediyorum tekrar test çözücem bakalım nasıl olucak
  • tabi ki anlamaya çalışmak önemli.herşeyi ezberleyemezsin ama mantığını anlarsan işin kolaylaşır

• yorumlar için çok teşekkürler varmıdır başka faydalı olmak isteyenler?
  • anlamaya calıs kardeş yoksa unutursun mantıgını kavra
  • 2013 ygsde kitaplarda pek rastlanmayan sorular çıktı ve kon ezberleyen soru tipi ezberleyen değil konunun özünü kavrayan öğrenci yapabildi, bence o yüzden konuyu anlamaya çabalasan daha faydalı olur diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nineandnine

12.sınıfsan okullar açıldıktan sonra başının ağrımadığı zaman olmayacak zaten merak etme,özellikle akşamları

+6443794268

• konunun özünü anlayıp kendin için yeterli soruyu çözdükten sonra deneme çözmek genel mantık bunun haricini kafaya takmayacaksın(ygs için).. Baş ağrılarına da alışman gerekiyor kafaya takma soru çözmeye devam..
  • Haklısın. Öğrenirken kafa biraz karışacak. Bu niye böyle oluyor lan filan diye zorlanacak kafa.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.