Şimdi Ara

Çok kararsızım ustalarımdan yardım bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli ustalarım , şuan hali hazırda teknik servis işi ile uğraşmaktayım lakin gönlümde hep bir yazılım isteği mevcuttur
    Bilgisayar donanımı akıllı telefonlar ve elektronik devre konusunda kendimi geliştirmelerim devam etmektedir ve iyi bir konuma geldim .
    Şuan kendi işimi yürütmekteyim lakin yazılıma olan ilgim hiç bir zaman geçmiyor .
    Yazılım benim için bir okyanus gibi şuan siz değerli ustalarımdan cevaplar beklemekteyim .

* Bilgisayar Programcılığı mezunuyum

• İşine gücüne bak. Paranı kazan. burası yapanlara değil paraya hürmet edenlerin ülkesi.

Internetten şuradan buradan öğrendiklerinle bir yere kadar ve o yere gelen çok adam var.

Ondan sonrası için bir yerlerde çalışmalısın. Onun kapısından içeri sizi kimse almaz.

Girebiliyorsan böyle bir yere olur, yoksa zor. Geliştiremessin kendini.
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    biraz karamsar oldum yorumunuzu okuyunca hocam
  • Karamsar oldum diyorsun fakat arkadaş gerçeği yazmış. Biz politikacı veya TV yayıncısı değiliz ki, olumsuz şeyleri çok güzel şeyler gibi anlatalım : )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi ki değiliz ama ben kendi öğrendiklerim ile güzel şeyler başarabileceğimi eminim .
  • Bakış açısıdır. Polonya'da yazılımcıların maaş ortalaması 2016 Haziran itibarıyla 7600 Zloty (kaynak:https://www.gtai.de/GTAI/Navigation/DE/Trade/Maerkte/suche,t=gehaelter-von-itfachkraeften-in-polen-steigen,did=1506072.html) Ve Polonya da 2017 resmi asgari ücret 2000 Zloty (Kaynağı var) Polonya sakin insanlardan oluşan ve öyle dünya liderliğine oynayan bir ülke de değil ve yazılımcıların maaş ortalaması asgarinin 3.8 katı. Türkiye'deki yazılımcı maaş ortalaması ile ilgili herhangi bir istatistik yok (bildiğiniz varsa gönderin bakarız)http://www.isinolsa.com/maaslar/yazilim-muhendisi-maaslari-ne-kadar-oldu-h15514.html makalesine göre Türkiyede 2017de yazılımcı maaşları 2-4 bin TL arasında. İstatistik olmadan verilen bu rakamlara göre 2017 maaş ortalaması olarak 3bin TL diyebilir miyiz? Bu durumda yazılımcı maaş ortalaması asgarinin 2.1 katı eder. Polonya'da bir yazılımcı, Türkiye'deki yazılımcıya göre yaklaşık 2x daha değerli. polonya deyince benim aklıma öncelikle köyler gelir, polonya denildiğinde akla hızla büyüyen, bölgesinin önemli gücü olan iddialı bir ülke akla gelmez, yeri göğü delen sehirler, yollar, köprüler falan da gelmez, mütevazi sessiz bir ülke gelir ve öyle ülkede 1 yazılımcı 4x asgari alıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.