Şimdi Ara

cok kararsizimmmmmm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1. Cowon U3 1GB bhphotovideo 173 TL (Daha güçlü ses çıkışı)
    2. Cowon G3 2GB bhphotovideo 109$ + 36$ 206 TL (kalem pil)

Garanti konusunda problem çok büyük olasılıkla çıkmaz. Kolay kolay bozulcağını sanmıyorum üstelik 1 yıl garantisi var kargoyla gönderebilirsin....

Kapa gzünü ver siparişini pişman olmazsın
  • Montec
    150 ytl'ye Samsung YP-T6. fiyatı bana baya iyi gibi geldi. Hafızası ne kadar 1 GB mı ?
    http://www.goodgearguide.com.au/index.php/taxid;2082836328;pid;437;pt;1
    http://www.pcstats.com/NewsView.cfm?NewsID=44272
    Buradaki yorumları okudum kaliteli ses veriyor deniliyor ... 1 GB ise alınabilir bir ürün bence.

sariyeron
    Yazdığın fiyatlar Hepsiburada.com'a göre çok ucuz. Nerden bulacağım Cowon'u o fiyata pek anlayamadım. 2GB iAudio G3'ü 206 yltye bulsam direkt atlardım sanırım.

• quote:

sariyeron
    Yazdığın fiyatlar Hepsiburada.com'a göre çok ucuz. Nerden bulacağım Cowon'u o fiyata pek anlayamadım. 2GB iAudio G3'ü 206 yltye bulsam direkt atlardım sanırım.

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=4259&A=details&Q=&sku=374569&is=REG&addedTroughType=categoryNavigation

• Yurtdışından almak aklıma gelmemişti. Ama hatırladığım kadarıyla gümrükten belli bir fiyatın üzerindeki malları geçiremiyoruz. Hangi ücrete kadar yurtdışından sorunsuz (ekstra gümrük parası vermeden) elektronik bir ürün alabiliriz ? Sitedeki fiyatlar iyi hoşta Türkiye'ye en ucuz kargo ücreti 32.5$ Arkadaşın dediği gibi 200-206 milyona geliyor ama gümrükte bunun vergisi parası pulu yokmu? Daha önce yurtdışından birşey almadım o yüzden soruyorum.

sanırım buldum yanlışım varsa düzeltin?

quote:

Özellikle elektronik cihazlarda yaşanan gümrük sorunu, Başbakanlık Gümrük Müşavirliği'nin aldığı bir karar sayesinde, bayram, yılbaşı gibi özel dönemlerde yaşanmıyor. Posta ya da kargo yöntemiyle yurt dışından yapılan sipariş ya da hediyeler, gümrük vergisinden muaf tutuluyor.

Bu da, Ramazan ve Kurban Bayramı ile yılbaşı dönemlerinden oluşuyor. Bayram ve yılbaşı tatilinden bir ay öncesiyle bir ay sonrasını kapsayan bu ikişer aylık dönemlerde, postayla gönderilen elektrikli ve elektronik cihazlar için gümrük vergisi alınmıyor. Böylece, gümrüğe takılma riski de ortadan kalkıyor.

Ancak, bunun da bazı sınırlamaları bulunuyor. Bu sınırlamada da fiyat unsuru ön plana çıkıyor. Ayrıca, postayla gelen ürünün ticari amaçlı olmaması, sadece şahsi, ailevi veya hediyelik eşya niteliğini taşıması gerekiyor. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı'nın kararına göre, posta ya da hızlı kargo sistemiyle yurt dışından gelen bu ürünlerin fiyatı, 300 Euro ya da 400 doları geçemiyor. Aştığı taktirde, vergi ödemeyi de göze almak gerekiyor.

Şayet yurt dışından postayla gelen siparişler, Şeker ve Kurban Bayramı ya da yılbaşı tatilinin dışında kalan bir döneme denk gelirse, bu kez de gönderilen ülke ön plana çıkıyor. Böyle dönemlerde, paket ya da koli, Amerika'dan gönderildiğinde 200 dolara kadar herhangi bir gümrük vergisi uygulanmıyor.

Ancak, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden gelen ürünlerde, bu kez muafiyet limiti, 100 Euro ya da 130 dolara düşüyor. Kargo ücretinin de dahil olduğu bu fatura değerinin altında kalan hiç bir ürün için gümrük vergisi ödenmiyor. Fatura değeri 100 Euro'yu aşan ürünlerde ise Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden gönderilen siparişlerde yüzde 18, bunların dışında kalan ülkelerde ise maksimum yüzde 25 gümrük vergisi alınıyor.

Yurt dışından gelen ürünler şayet gümrüğe takılırsa, bu kez de belli bir prosedür uygulanıyor. Bunun sonucunda, paket şayet gönderilen ülkenin resmi posta şirketi tarafından gönderilmişse, gümrüğe takılan ürünü takip etmek oldukça zor oluyor. Bu da, standart postayla gelen ürünlerin gümrüklerde tek tek işleme tabi tutulmasından kaynaklanıyor. Ürünlerin ambalajında ağırlıkları, içerikleri ve fiyatlarına göre gümrüğe alınıyor. Bunda da bazı sorunlar yaşanabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterflyT -- 5 Ocak 2007; 4:20:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: butterflyT

Montec
    150 ytl'ye Samsung YP-T6. fiyatı bana baya iyi gibi geldi. Hafızası ne kadar 1 GB mı ?
    http://www.goodgearguide.com.au/index.php/taxid;2082836328;pid;437;pt;1
    http://www.pcstats.com/NewsView.cfm?NewsID=44272
    Buradaki yorumları okudum kaliteli ses veriyor deniliyor ... 1 GB ise alınabilir bir ürün bence.

sariyeron

Hafızası 512 MB. Benim için yeterli. Aynı cihazın 1 GB lık modeli vardı. Onun fiyatı 250 YTL idi. Alırken Ankarada epey araştırma yaptım. Bir ürünü dükkanlar farklı fiyatlarda satıyor. Tamam 5-10 YTL fiyatlarda aşağı yukarı değişiklik olabilir. Ama adam fiyatı neredeyse 3katına çıkaracak.

• Haklısın Montec.. Serbest piyasa diye bazen işin suyunu çıkartıyorlar. Bazen iki dükkan öte gidiyorsun aynı ürünü bir önceki fiyatına göre 20 ytl daha ucuza bulabiliyorsun. En az 5 dükkan gezmeden bir ürün aldığımda kendimi kazık yemiş gibi hissediyorum. çok sinir bir durum.

512 mb da olsa aldığın ürünün fiyatı iyi bence. bhphotovideo.com'a baktım şimdi senin modelden yok ama YP-U2JXB 512MB var. Ürün fiyatı artı kargo 132 yltye geliyor. 20 ytl daha verip buradan garantili almak 100 kere daha matıklı.

Ama benim aklım hep şu Cowonlara kayıyor. Hepsiburada.com dışında uygun fiyata başka yerde bulamadım. Orada da 1 GBlık G3 253 ytl... Oysa yurtdışından alabilirsem eğer 2 GBlik modeli 205 ytlye geliyor. Arada hem 50 ytl fark var hem de hafızası buradakinin 2 katı.

Şimdi ne yapsam diye düşünüyorum. sariyeron sanırım bhphotovideo'dan sipariş verdi. Güvenilir bir sitemidir? Yurtdışından alışveriş yapmadığım için soruyorum.

• Cowon Kalitesini Baktığında Bile Anlıyosun
    Dun yılbası ındırımınde olan u2 512 mb mp3 çaları aldm d&r dan 139 ytl'ye su anda ınternettekı fıyatları havale ıle 260 taksıtlı 280 e satılıyor.Radyosu var ,usb dab sarj oluyo,ses mukemmel,line-in var.Kutudan kılıfı cıkıyo.Ayrıca ses kaydını dırek mp3 olarak kaydedıyo bu yuzden daha sonradan dosya donusturme ısın olmuyo.Acıkcası 512 mb bana yetıyo sadece muzık dınlemek ıcın alıyosan tabı.Şahsen diğer özelliklere sahip olsada kullanılacağını düşünmüyorum çok.
    kendin incelemek istersen
    link :
    cowon u2

• seidemm iyi fiyat. ideefixe.com'da da aynı fiyata. havale ile 134 ylt oluyor. Al ucuza 2 yılda garantili olsun tak dinle diyorum. Ama sonra şeytan dürtüyor ver daha 60 kağıt ama 2 gblık al diyor.

60 ylt fazla verince avantajlarım 512 mb yerine 2 gb hafıza, 20 saat yerine 50 saat pil ömrü, lithium polymer pil yerine kalem pil. Bunlar da yabana atılacak özellikler değil hani ... Cowon kendi sitesinde iAUDIO U2 ister USB'den isterse AC adaptörle şarj edilebilir diyor ama kutusunda sana AC adaptör verdiler mi? Ben şarj için USB'ye bağımlı kalmak istemiyorum. Ama dezavantajım da var yurtdışından gelecek garanti yok bir sorun çıkarsa bir bardak soğuk su içerim artık :)
  • Beyler bana da bir tavsiye verin lütfen. Elimde Inf marka mp3 player var ama yavaş yavaş arızalanmaya başladı değiştirmek istiyorum ama ne alacağımı bilmiyorum.

İstediğim özellikler:
    En az 512 MB olması,
    Radyosu olsun,
    Ses kaydı olmasa da olur kullanmıyorum fazla. Hatta hiç
    Şarjlı olsun mümkünse. Pillerle uğraşmak istemiyorum.
    Sadece PC şarjı olmasın adaptörü ile direkt prizden de şarj edilebilsin.
    Küçük olması tercihimdir.
    Fiyat mümkünse 200 YTL'yi aşmasın.
    İkinci el düşünmüyorum direkt sıfır alma niyetindeyim.
  • Evet ben verdim siparişimi, 200$ a kadar (kargo hariç) gümrükte sorun olmadığını söylüyorlar üstelik B&H den U3 alan (1ve2GB) bir çok arkadaş var sitede hiçbirinde sorun çıkmamış. Yani senin 109$lık siparişinde de büyük olasılıkla gümrük problemi olmaz. Ancak gümrüğe takılsada UPS'e (bu arada kargo UPS tavsiye ediliyor herkes tarafından) telefon ediyorsun ve geri göndermelerini söylüyorsun. B&H paranı bu durumda iade ediyormuş.
    Bence yurt dışından alışverişin tek sıkıntısı garanti problemi. 1 yıl garantisi var aslında alınan cihazın ama kargoyla amerikaya geri göndermen gerekiyor e kargo ücreti de 50-60 YTL tutar buradan. Bir de Panatel Cowon ürünleri için teknik destek veriyor bildiğim kadarıyla ancak garanti kapsamında mı yoksa ücretlimi bilmiyorum.

Ben çok sorun çıkartacağını sanmıyorum bu cihazların cep tel olsa neysede mp3 playerlar daha stabil oluyor (çinmalları dışında :))

Siparişi verdikten 4-5 gün sonra eline ulaşıyor cihaz. Benim ki şu an İstanbul'da. Gelince yazarım yine buraya. Gerçekten çok fiyat farkı olmasa değmez tabi riske girmeye ama bizi bu hallere düşürenler utansın ne diyim...

• unal.korkmaz
    150 ytl'ye Samsung YP-T6
    139 ytl'ye de Cowon U2 iAudio alabilirsin.
    İkisi de 512 mb ... özelliklerine az çok yukardaki mesajlarımda değindim zaten. Ses kalitesi olarak forumu okursan zaten Cowon'un en az i-River kadar iyi olduğunu hatta daha da kalite olduğunu anlayabilirsin. Samsung'un da Creative'den daha iyi ses verdiğini biliyorum. Arkadaşımda ikisinden de var. Araç kitiyle arabada müzik dinlediğinde Creative'den gelen sesin boğuk olduğunu Samsung'tan gelen sesin ise çok berarak çıktığını söylüyordu. 150 yltye Gold'tan Creative MuVo s200 1 GB alabilirsin ama ses kalitesi hakkında biraz süphelerim var. Herkes yanına şöyle 50ytlık iyi bir kulalık al diyor. Ama 1 GBlık olması markasının Creative olması ve 150ytlye satılması nedeniyle yine de oldukça cazip bir ürün.

Samsung YP-T6 AAA pil kullanıyor ve çalışma süresi 20 saat. Cowon U2 iAudio dahili lithium polymer pil kullanıyor onun da çalışma süresi 20 saat. Ancak sitesine baktım AC adaptörü ayrı satılıyormuş. Yani USB'ye bağımlısın. Ekstra para verip AC adaptörünü alman lazım. Bu açıdan bakınca Samsung daha cazip geliyor.

Pillerle uğraşmak istemiyorum demişin ama pilli olması bence büyük avantaj. Hele AA kalem pilse daha bile iyi. Nereye gidersen git kahretsin şarjım bitti derdin olmaz. Adaptörünü evde unutsan bile derdin olmaz. Şarjlı kalem pil alırsın zırt pırt marketten pil alamana da gerek kalmaz. Artı ya ilerde lithium polymer pilim ömrü biterse yenisini nerden bulacağım derdin olmaz.

Hem kalem pilli olsun hem uzun çalışma süresi olsun hem kaliteli olsun, hafızası geniş olsun dersen ancak yurtdışı alışveriş sitlerinden 109$ + 32.5 $ iAudio G3 2GB alabilirsin. 205 ytye geliyor. Hertürlü süper cihaz ama garantisi olmayacak.
    http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16855603819&ATT=55-603-819&CMP=OTC-C173T

Ama yurtdışından alışveriş yaparken aşağıdaki konudaki arkadaşın durumuna düşmekte var.

http://forum.donanimhaber.com/m_11400011/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterflyT -- 5 Ocak 2007; 15:14:31 >

• Dediğim gibi özellikler yukardaki gibi olsun yeter bana. Şarjlı olmasını isterim ama hem pilli hemde şarjlı olursa iyi olur. Şu anda bana Samsung daha iyi geldi. Teşekkürler yine yazacağım sizlere
  • quote:

Orjinalden alıntı: sariyeron
    Ben çok sorun çıkartacağını sanmıyorum bu cihazların cep tel olsa neysede mp3 playerlar daha stabil oluyor (çinmalları dışında :))
    Haklsında insan böyle konuları okuyuncahttp://forum.donanimhaber.com/m_11400011/tm.htm ister istemez kıllanıyor. Türkiyeden alsan bu ürünü hiç düşünmeden servise yollarsın. Ama böyle olunca üzerine bir bardak soğuk su içme ihtimalimiz artıyor :))

Takarım giderse 200ytl gitsin moduna getirmeye çalışıyorum kendimi. Başarırsam ben de yurtdışından sipariş verebilirim :)) Aynı ürünün Türkiyedeki fiyatı 341 ytl ... 141 ytl fark var arada.

• Bende aynen oyle dedim hocam ama giderse 170 TL gitsin diye 1 GB siparişi verdim :) Bakalım umarım sorun çıkmaz...
  • unal.korkmaz
    Diğer alternatif ürünler ise TrekStor, Scandisk ve Mpio ... bir de Philips'i ekleyebiliriz.

TrekStor'dan yukarda bahsetmiştim. 150 ytlye 1 GBlık radyolu bir ürün alabilirsin. Dahili mikrofondan ve radyondan wav formatında kayıt yapabilirsin. Ancak yer sorunu var. Sıkıştırılmadığı takdirde bir şarkı ortalama 40-50 mb yer kaplıyor. Bu değer 44 kHZ için geçerli. TrekStor wav formatta 8-16 kHz destekliyormuş. Kayıt işleminin çok tatmin edici olacanı sanmıyorum. En büyük özelliği flash bellekler gibi şekli var. USB kablosu kullanmadan flash bellek gibi USB girişine takıyorsun. Kulaklık çıkış empedansı 5 mW.
    250 ytl olan versiyonunda line-in girişide var üstelik direkt mp3 formatında kayıt yapabiliyor. Ama şekli flash bellekler gibi değil. Bağlantı için USB kablosu kullanıyorsun. Kayıt yaparken en fazla 128 kBit/s destekliyor. Veri hızı da okurken 3.3 MB/s yazarken 2.2 MB/s. 250 ytl verilecekse git Cowon ol daha iyi.

Scandisk bilinen bir marka. Hepsiburada.com'da Sansa Mx250 2 GB 151 ytl. Line-in girişi yok. Orta karar bir kalitede ses kayıdı yapabiliyorsun. Türkiyedeki modellerde menüsünde radyo yok ama normalde radyosu var. Firmware update ile açabilirsin. Ama radyodan kayıt yok sanırım. Orta karar bir ses kalitesi varmış. CNET 7.3 vermiş. Kullanıcıların puanlaması ise 7.9. Çalışma süresi 19 saat deniliyor ama gerçekte daha kısaymış. Şarj edilebilir AAA pil kullanın diyorlar. İyi bir kulalıkla şehiriçi kullanımı için tatmin edici olabilir. Üstlik 2 GB hafızası var. Veri transfer hızı 1.1MB/s. Teknosa'da 1 GBlık versiyonu 109 ytl.

Mpio 'da iyi bir marka. Adı pek geçmiyor ama okuduğum kadarıyla iyiler. BooM FG100 1GB 235 ytl. AA pil ile 43 saat çalışıyor. Line-in girişi var. İster radyodan isterse line-in den direkt olarak mp3 formatında kayıt yapabiliyorsun. Philips 3D ses efektine sahip. Veri trasnfer hızı hs.com.tr'ye göre 5 MB/s.

Philisp ise Teknosa'da gördüm 1 GBlık radyolu modeli 219 ytl idi. 2 GB lık versiyonu ise 229 ytl yazıyordu. Line-in girişi yok. Radyodan kayıtta yapılamıyor. Sadece dahili mikrofandan wav formatında kayıt yapılıyor. AAA pille çalışma süresi yaklaşık 10 saat.

Flash bellekli mp3 oynatıcılar arasında kayde değer bütün mp3 oynatıcıları konu altında inceledim sanırım.

Bir de Voxline diye bir marka var. Profilo garantisi altında satılıyor. S-08 1 GB modeli Teknosada 99 ytl. Radyosu yok ses kayıt özelliği var. Radyolu artı video oynatan bir modeli var o da 199 ytl. Ama ses kalitesi hakkında bir fikrim yok.

• quote:

Bende aynen oyle dedim hocam ama giderse 170 TL gitsin diye 1 GB siparişi verdim :) Bakalım umarım sorun çıkmaz...
    Vermişken bir 30 daha verseydin bari 2 gblık alırdın :) Çok pis arada kaldım ne yapsam diye kara kara düşünüyorum. Başka ürün alırken monitor, laptop vs 200$ aşacağından zaten yurtdışından alma olanağı kafadan gidiyor da mp3 oynatıcılar genelde ucuz olduğundan yurtdışından da alma imkanı var. Teknik bilgi olarak çoğunun seceresini dökecek hale geldim hala karar veremiyorum. Gel de sıyırma şimdi üfff
  • TrekStor un modellerini nt mağazalarında incelemiştim. Sesleri gayet iyi çıkıyor. Uygun fiyatlı ürün arayanlara tavsiye ederim
  • Pazartesi günü verdiğim siparişim bugün saat 18.00 civarında elime ulaştı. Cihazı Salı günü kargoya verdiler kargo izlerken delivery time olarak 08/01/2007 tarihi gözüküyordu. Cihaz pazartesi gelecek diye beklerken bugun karsımda görünce şok oldum. Küçük şık ve kesinlikle çok güçlü bir cihaz cowon u3. ep-630 la beraber müzik keyfi yaşatıyor resmen. Ayrıca kullanımı çok kolay ayarlara çok rahat ulaşabiliyorsunuz. Radyo çok iyi çekiyo çok kaliteli. ancak en güzeli, benim seçim nedenim aynı zamanda, dizaynı, küçüklüğü ve istediğiniz heryere rahatça yanınızda taşıyabileceğiniz bir cihaz olması. Trekstor Vibez ve cowon F2 yi sırf bu yüzden elemiştim.

Kısacası her şeyi çok iyi yapan küçük bir dev cowon u3. Tavsiye ederim. Hatta kredi kartı olan arkadaşlara dışardan getirtmelerini tavsiye ederim. Hepsiburdaa da 360 TL demişler utanmadan, yarısından daha az ödedim ben, bozulursa bi tane daha getirtirim yine daha ucuza gelir, garantiyi derdetmeye değmez

• quote:

quote:

Bende aynen oyle dedim hocam ama giderse 170 TL gitsin diye 1 GB siparişi verdim :) Bakalım umarım sorun çıkmaz...
    Vermişken bir 30 daha verseydin bari 2 gblık alırdın :) Çok pis arada kaldım ne yapsam diye kara kara düşünüyorum. Başka ürün alırken monitor, laptop vs 200$ aşacağından zaten yurtdışından alma olanağı kafadan gidiyor da mp3 oynatıcılar genelde ucuz olduğundan yurtdışından da alma imkanı var. Teknik bilgi olarak çoğunun seceresini dökecek hale geldim hala karar veremiyorum. Gel de sıyırma şimdi üfff

Dostum benim gönlüm U3 deydi. Onun 2GB modeli 139$ galiba yani yaklaşık 50$ fark vardı aralarında

• aynıyız butterfly t arkadaşım.Bende samsung cowon iriver crea arasında sürekli gidip geliyorum.Bence öncelikle kapasite seçimi.512 ya da 1gb..... sonra kalite marka fiyat performans .... bunlara bakınca 1gb. kapasiteli bir model almayı planlıyorum.ancak 512 mb. fiyatları130-200 arasında gezinirken 1gb. 300-400 lira arasında bu da bir öğrenciye oldukça fazla.(Nerden bulcan şimdi 300'ü) zaten haftaya da finaller var . onlara çalışayım bari.....Şimdi bide ders falan bırakırsak bizim mp3 player işi güme gider...
    quote:

quote:

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.