Şimdi Ara

çok yüksek gerilim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bana çok yüksek gerilimde (380 kV ve özellikle 525 kV) kullanılan direklerin boyutları (fazlar arası iletken acıklık, koruma hattı yuksekliği, iletken yuksekliği gibi her turlu buyuklukler) lazım. yardımcı olabilecek bi link veya bilgilerinizi paylasırsanız sevinirim...

• Q=0,05+0,0075*u yani 380kv luk iletim gerilimi tasıyan hatların direge yakınlıgı 2,9mt dir
  • iletkenler arası açıklık farklı şekıllerde hesaplanır iletkenler farklı yukseklıkte ise
    Q=0,45+0,5*karakök içinde Fmax+0,01*U burada Fmax=max seyim
    ,aynı yukseklıkte ise
    Q=0,65*karakök içinde Fmax+,01*U
  • umarım işine yarar bölüm elektrık galıba kolay gelsin
  • saolasın bilgilerin için.... ancak bana su an kullanılan bir diregin boyutları lazım. cunku bu boyutları bir soruda kullanacam ve daha sonra kullandığım boyutlar için hocaya kaynak gosterecem. bu yuzden verdigin hesaplarla da yaparım ama kaynak olarak gosteremem. artık bakalım arastırıyom ben de devamlı.
    ayrıca evet bolum elektrik.. ne zor bolum mubarek yaw ama guzel seviyom ben
  • walla kaynak zor bız hep hocanın verdiği fotokopi notlar vardı onları kullanıyorduk yonetmeliklere bi bak sen istersen muhendısler odasına gıt onlardan yardım iste.kolay gelsın zor dur ama bende cok sevıyorum.hangi unv.
  • itu benim senin hangi uni?

kutuphanede filan arastırcam artık. zaten yarın hocaya da sorcam nerde bulabilirim diye...
  • emonun ajandasında bunlar yazıyor olmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.