arkadaşlar merhaba. bir ay kadar önce wii aldım. sonra bi kırıveriim dedim şu wii yi olmadı bende hay ben ... diyip ne gördüyssem yükledim :( pişmanım şimdi açtığımda uyarı çıkıyor. "The system files are currupted. Please refer to the Wii Operations manual..." diye bir yazı çıkıyor yarım yamalak. backupını almıştım wii'min. elimde backupı var. nand ve keys dosyası var. home b. chanel da yüklüyorum sonra restore yapmak istiyorum ama bi ekran geliyor ve A+B+X+Y ye basın diyor. ama kumanda çalışmıyor yani xy tuşu falan yok. ya huu ne yapacağımı şaşırdım. lütfen bu işten anlayan birileri varsa yardım etsin bana.sıfırdan wii nasıl kurulur? veya bu sorunları nasıl çözerim? back updan nasıl dönerim??
imdat
Wii üzerindeki power, reset ve eject düğmelerini (yahut bir gamecube kolu ) kullanman gerekiyor... ios olarak yükledin sanırım bootmii'yi? Homebrew channel'a da girebildiğine göre preloader da mı yüklü?
Saçma bir şeyler yapmadan önce araştırmanı tavsiye ederim. Dönülmez akşamın ufuklarında gözükmüyor henüz makinen :)
preloader yüklü evet home BC de yüklü. HBC çalışırken koldaki home butonuna basıyorum, bootmii çıkıyor ve ordan start reset eject butonlarıyla backuptan dönmeye çalışıyorum ama nafile. valla tüm haftasonu ve dün bütün gece uğraştım. çalışmıyor. Game cube kolu bizim wii nin kumanla kolu değilmi yoksa başka bir şekilmi?açarmısın... lütfen yardım edin. ingilizce türkçe her foruma yazdım kimseden cevap çıkmadı. Donanım haber tek umudum.....
Gamecube kolu ayrı bir aparat, satın alman lazım... Nintendo gamecube'ün oyun kolu...
Neyse, sana aldığın yedeğe geri dönerek makinenini kurtarmanı tavsiye etmem bu arada. Bootmii'yi sadece ios olarak kurmuşsun gibi gözüküyor? Bu tip kurulumlarda restore mümkün ama brick riski var.
Preloader'ı tekrar yüklersen problemin düzelecektir, muhtemelen menü IOS'unu preloader kurduktan sonra malum amaçlarla yüklemişsin bu da preloader'ın menüyü açmasına engel oluyor. Bu arada hangi menü versiyonunda olduğunu da yazmamışsın.
ps: Mod'lar bu yazdıklarımı silebilirler, gözlemlediğim genel hava itibariyle bunların konuşulduğunu gördüğüm için yazıyorum.
şimdi öncelikle lütfen aman silmeyin bu yazılararı. tüm dünya formlarına bakıyorum hep yarım kalmış bu konu . çözüm yok.
preloaderı HBC menüdenmi yükleyeceğim? çünkü ordan yükledim ama düzelmedi..
ben şu bilgileride yazıyım açtığımda gördüğüm yani preloaderda gördüğüm şeyler
IOS V70 system menuv482 preloader v0,29 birde diyorki there is an imported update to V0,30
bunun yapımını anlatan bi video linki falan veya bir anlatım varmıdır. wiicrasy çok teşekkür ederim yardımlarına lütfen şu işi çözeyim.. parayı sokağa atmayım. bi daha töbe bi şey yüklersem..
Yamalı IOS 70'i yüklediğinde problem düzelecektir. Daha risksiz bir çözüm ise menünün kullanmadığı IOS 60'ın yamalı halini yükleyip preloader'a menüyle ios 60'ı kullan demek. (Sebebi şu : Preloader da açılmak için IOS 70'e ihtiyaç duyuyor şu an senin makinende, IOS 70'i bozman durumunda full brick olursun, IOS 60'ı bozman durumunda ise problem yaşamazsın. Tabii bütün bu saydıklarım tamamen şu andaki problemine özel, yani 4.2 için)
walla çok teşekkür ederim ilginize ama tekrar tekrar okumama rağmen pek anlamadım. riskli bir şeyde yapmak istemem. Yamalı IOS 70 i nerden bulurum? link verebilirmisin? veya IOS 60 ın yamalı halini? tabiki daha güvenli yol işime gelir. peki ama okuduğum yerde derki IOS 60 ı bozarsan brick olursun. kafam karıştı. şimdi ok sana güveniyorum ama biraz daha cesaret ve bilgi lazım bu konuda. daha açık yükleme işlemini anlatırmısın? menuyle derken preloader menusunden load install seçeneğiylemi? birde bu yamalı halini nasıl bulcam bunların? sizden tekrar rica ediyorum.
Gönderdiğim email'de link mevcut. Yamanmış IOS 70'i wad manager ile yükleyeceksin.
Menü'nün kullandığı ios diye bir kavram var, o IOS 60'ı bozarsan brick olursun'un esası Menü'nün kullandığı ios'u bozarsan brick olursun şeklinde. 4.2'de menü IOS 60'ı değil IOS 70'i kullanıyor. Misal 4.0 ve 4.1'de isen menünün kullandığı ios IOS 60, 3.4 için IOS 50 son olarak 3.3 ve 3.2 için ise IOS 30...
Sen yine az da olsa riski bulunan yöntemle yap boşver öteki türlü daha fazla kafan karışacak ve menü nihayetinde IOS 70 ile çalışması gerekirken IOS 60 ile çalışıyor olacak.
Bu arada güvenli olmayan'dan ziyade riskli anlamında söyledim daha çok... Lakin yüklediğin şey sağlam denenmiş olduğu sürece yükleme esnasında problem çıkma ihtimali çok düşük... Çok çok düşük olsa da risk var, bu anlamda söyledim.
Çok sağlam kafa karıştırıyorum :)
şimdi hakkaten iyi karıştırdın. Dostum, gonderdiğin link 70 patch ben 60 lı yolu yapayım diyorum, az riskli olan. bir de ben bu oyunları wii nin kendi menusu olmadanda oynayamamı yemişim wiinin menusunu. HBC den açamazmıyım yani? bu arada sana yazıyorum ;)
ya bismillah deyip 70 i yüklüyom.. sonucu yazarım brick olursa nolur firmayamı gondermem gerekir?kaç para acaba?
olmadı. yani yüklenmedi. yukarıda IOS versiyonumu 70 seçtim. wii sd slot dedim ve wad klasorunden IOS 70-64-v6687 seçip yukle dedim.error dedi -2011 nerde yanlış yaptım acaba
çoooooooook teşekkür ederim arkadaşım sorun çözüldü.
HBC de wad manegerda IOS 35 i seçerek v70 patch yi yükledim sorunum kalmadı menuye girebiliyorum. İlgin için teşekkür ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme