Şimdi Ara

Color Space nedir ne değildir?(sRGB ve AdobeRGB)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Color space, renk çeşitliliği veya renk uzayı şeklinde tanımlayabileceğimiz ve kameramızın renkleri nasıl algılaması gerektiğini seçtiğimiz bir ölçüm sistemidir diyebiliriz. Bu renk sonuçlarına 2 yolla ulaşıyoruz 1. Monitör ile 2. Printer ile.
    Bu nedenle zamanında Microsoft ve HP ilk seçenek olan sRGB'yi 1996'da geliştirmişler ve bu seçenek monitörlerde en iyi sonucu almak için 3 ana rengin(kırmızı,mavi,yeşil) kombinasyonlarından oluşuyor. Bu nedenle siyah pikseller oluşmuyor.
    2. seçenek Adobe tarafından 1998'de geliştirilmiş. Adobe RGB geleneksel renkleri(cyan-magenta-sarı ve siyah renkleri) kullanarak daha geniş skalaya sahip bir renk ölçüm sistemi geliştirmişler. Bu yüzden Adobe RGB baskıda daha geleneksel ve daha iyi sonuçlar verir.
    Sizde Color Space'inizi seçerken amacınızı belirlemelisiniz eğer fotoğrafınızı sanal ortamda kullanacaksanız seçiminiz sRGB, eğer bastırtacaksanız Adobe RGB olmalıdır. Bu seçimler fotoğrafın renk bilgisini etkilemez sadece farklı ortamlartdaki görünüşünü değiştirir.
    Ve kolaylıkla malum fotoğraf işleme programında birbirine dönüştürülebilir.
    Sonuç olarak gözünüze hangisi hoş görünüyorsa onu çekin .
    Eğer bir hata varsa söylemekten çekinmeyin.
    Umarım faydalı olmuştur.
    bu bana yetmez teknik istiyorum diyenlere:http://www.bascek.com/2099/renk-uzayi-secmek-srgb-mi-yoksa-adobe-rgb-mi/

Bu fotoğraf orjinal olarak Adobe RGB çekilmiş sonradan orta kısım sRGB'ye çevrilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olugenu -- 5 Şubat 2012; 1:52:17 >

• Kendi yazınızsa emeğinize sağlık.Oldukça faydalı bir bilgi herkes için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Kendi yazınızsa emeğinize sağlık.Oldukça faydalı bir bilgi herkes için

teşekkürler kendi yazım
    bende bilmiyordum konuyu ingilizce kaynaklardan öğrendikten sonra düzenleyip paylaştım
    sonuçta türkçe kaynaklarda bilgi bulmak zor onun için bulunmasının güç olduğunu düşündüğüm konuları paylaşacağım
  • Tek bir konu altında toplu halde paylaşırsanız bulunması kolay olur konuları.
  • sRGB de daha fazla detay var sanki, ve sRGB daha sicak tonlarda galiba
    elinize saglik, guzel bilgiler
  • sRGB'de siyah renk yok mu? Dogru mu anliyorum?
  • En iyisi Adobe Rgb'dir ama monitör Adobe Rgb desteklemedikten sonra anlamı yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

En iyisi Adobe Rgb'dir ama monitör Adobe Rgb desteklemedikten sonra anlamı yok.

adobe rgb destekleyen manitörlerin de öle ucuz yollu olmayacağınıda ekleyelim de benim gibi yazılımlarda adobe rgb seçip daha sonra saçma saçma foto işleme olmasın.

Ayrıca adobe lightroom da srgb seçeneği olmadığını da ekleyelim de yine benim gibi büyük bir hevesle 10 larca foto işledikten sonra srgb de saçma gözüken fotolar ortaya çıkmasın

• Baskı işiyle uğraşanlar için Adobe RGB şart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.