Şimdi Ara

ComboBox (Select - Option) seçili değeri TextBox yada Label'a aktarma -- Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba yapmış olduğum bir projede bir bölümde takıldım yardım edebilecek var mı?

Kısaca özet geçiyim. 10 tane ComboBox (Select-Option) yapısı mevcut. İlk sıradakinden sonra kadar bir önceki seçilen değere göre diğer ComboBox'a veri gelmektedir.

Takıldığım nokta istediğim şey ise;
    En alttaki "Devam" butonuna basıldığında ilk 4 ComboBox taki değeri TextBox veya Label'a yazdırması.

Yani şöyle söyliyeyim. İlk sıradan aşağıya doğru gidildiğinde; En son "Devam" butonuna tıklanıldığında en alta;
    Örn:

QT-QTee-002-2E71M şeklinde yazıp ardından bir download linki verilecek. (Download linki şu anda tanımlı durumda sadece değerleri yazdırması gerekmektedir.)

Projenin kaynak kodları ve html dosyası linkte mevcuttur.

http://s5.dosya.tc/server2/6brsjm/Arsiv.zip.html

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1215228/daa2dfff-38c0-4fef-8872-952e28fe0bd.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-074E5CC16 -- 13 Mayıs 2015; 23:52:34 >

• menuleridne eksikler var
    tamamının seçilmesi zorunlu bir menude eksik veri girilemez. ilk select menunde kaçtane veri var ise diğerlerinde bunların karşılığı olmak zorunda.
    yani Senin menunde ilk seçenek olark E yi seçtiğimizde ikinci select e geçilemiyor.
    Önce çalışma mantığını tam bir oturt, 4 4 lük selectler çalışsın sonrasında yardımcı olmaya çalışalım.
  • Orada sadece 1. Menü ekledim diğerlerini eklediğimde çok uzun bir bölüm olup kafa karışmasın diye projeyi sadece ilk bölüm yapılı olarak ekledim. Selectleri istersen 2'şerli ekle bırak istersen 15'li içerik şeklinde gir.
    Önemli olan 1-2-3-4 sıradaki ComboBoxların değerini aldırabilmek gerisini ekledikten sonra zaten menülerin içeriğini oturturum.

Elimde menünün içeriğini TextBox'a yazdırma kodu zaten mevcut onu yapmış durumdayım. Sadece kendi projeme eklemede sıkıntı yaşıyorum onun için yardım istedim.

Yoksa alt taraftaki gibi değeri seçtirebiliyorum. Önemli olan benim yazdığım kod'da bunları yapıyor olması. Yani İçeriğindeki değer değişip değişmemesi değil önemli olan, ilk 4 ComboBox değeri ne seçilirse seçilsin bir textbox'a AA-33-DD-44 gibi arada - işareti olarak eklenebilir yada bir label ile tek tek yazılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-074E5CC16 -- 13 Mayıs 2015; 23:53:47 >
  • e verdiğin örnekte zaten ilk 4 elemanı seçtikten sonra EEE hariç buraya kadar olan kısma ait veriler gelip bir dwg dosyası olarak indirilmek üzere yönlendiriliyor zaten ?

/Arsiv/QT-QTee-002-2E71M.dwg diyor bana, ne istediğini anladığımı sanmıştım ama sen farklı bir şey istiyorsun galiba
     ComboBox (Select - Option) seçili değeri TextBox yada Label'a aktarma -- Yardım

deneme.html ni şunla değiştirip denermisin istediğin bumu ? textbox ve div e yazdırdım artık nerede görmek istersen :) umarım doğru anlayabilmişimdir. Anlama kıtlığı başladı bu aralar bende kusuruma bakma.

<html>
    <head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>DENEME</title>
    <script language="javascript" src="chainedmenu.js"></script>
    <script language="javascript" src="config.js"></script>
    <script src="https://code.jquery.com/jquery-1.10.2.js"></script>
    </head>

<body onLoad="initListGroup('chainedmenu', document.listmenu0.select_1, document.listmenu0.select_2, document.listmenu0.select_3, document.listmenu0.select_4, document.listmenu0.select_5, document.listmenu0.select_6, document.listmenu0.select_7, document.listmenu0.select_8, document.listmenu0.select_9, document.listmenu0.select_10, document.listmenu0.select_11, document.listmenu0.select_12, document.listmenu0.select_13, 'savestate')">

<form name="listmenu0">
    <table align="center"><tr>
    <td>AAA</td>
    <td><select id="select_1" name="select_1" style="width:180px;"></select></td><tr></tr>
    <td>BBB</td>
    <td><select id="select_2" name="select_2" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>CCC</td>
    <td><select id="select_3"name="select_3" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>DDD</td>
    <td><select id="select_4"name="select_4" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>EEE</td>
    <td><select id="select_5"name="select_5" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>Özellik</td>
    <td><select id="select_6"name="select_6" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>fff</td>
    <td><select id="select_7"name="select_7" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>cqq</td>
    <td><select id="select_8"name="select_8" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>QWE iyonu</td>
    <td><select id="select_9"name="select_9" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>Tas Kodu</td>
    <td><select id="select_10"name="select_10" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>Pyonu</td>
    <td><select id="select_11"name="select_11" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>K YOL</td>
    <td><select id="select_12"name="select_12" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>PZSYonu</td>
    <td><select id="select_13"name="select_13" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>

<td><input id= "button" type="button" value="Devam" onClick="goListGroup(document.listmenu0.select_1, document.listmenu0.select_2, document.listmenu0.select_3, document.listmenu0.select_4, document.listmenu0.select_5, document.listmenu0.select_6, document.listmenu0.select_7, document.listmenu0.select_8, document.listmenu0.select_9, document.listmenu0.select_10, document.listmenu0.select_11, document.listmenu0.select_12, document.listmenu0.select_13)">

<input type="button" value="Reset" onClick="resetListGroup('chainedmenu')">

</tr></table>
    </form>
    <div id="veri_yaz">Tam Burası : </div>
    value: <input type="text" name="donwload_link" size="20" id="donwload_link"><br />
    text: <input type="text" name="donwload_val" size="20" id="donwload_val">
    <script>
    $("#button").click(function () {
    var select_1_link = $('#select_1').val();
    var select_1_val = $('#select_1 option:selected').text();
    var select_2_link = $('#select_2').val();
    var select_2_val = $('#select_2 option:selected').text();
    var select_3_link = $('#select_3').val();
    var select_3_val = $('#select_3 option:selected').text();
    var select_4_link = $('#select_4').val();
    var select_4_val = $('#select_4 option:selected').text();

$("#donwload_link").val(select_1_link);
    $("#donwload_val").val(select_1_val);
    //
    $("#veri_yaz").text("Tam Burası: "+select_1_val +" - "+ select_2_val+" - "+ select_3_val+" - "+select_4_val);
    });
    </script>
    </body>

</html>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecarpar -- 13 Mayıs 2015; 18:13:31 >

• Hocam ellerinize, emeğinize sağlık tam istediğim gibi oldu. Gerçekten çok iyi anlamışsınız teşekkür ederim. :)
  • Sorunu özelden sorma vicdansız belki başkasınında işine yarar.
    Eğer select seçildiğinde bu işlemin olmasını yada select seçildiğinde bir olayın tetiklenmesini istiyorsan.

$("select").change(function() { });

kullanabilirsin ben senin öğrneğinde kolaya kaçıp sadece 4. select box a göre hareket ettim. tabi sen istersen $("#select_4") kısmındaki select in numarasını değiştirip hangisinde olayın harekete geçmesini istersen belirleye bilirsin.

<html>
    <head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>DENEME</title>
    <script language="javascript" src="chainedmenu.js"></script>
    <script language="javascript" src="config.js"></script>
    <script src="https://code.jquery.com/jquery-1.10.2.js"></script>
    </head>

<body onLoad="initListGroup('chainedmenu', document.listmenu0.select_1, document.listmenu0.select_2, document.listmenu0.select_3, document.listmenu0.select_4, document.listmenu0.select_5, document.listmenu0.select_6, document.listmenu0.select_7, document.listmenu0.select_8, document.listmenu0.select_9, document.listmenu0.select_10, document.listmenu0.select_11, document.listmenu0.select_12, document.listmenu0.select_13, 'savestate')">

<form name="listmenu0">
    <table align="center"><tr>
    <td>AAA</td>
    <td><select id="select_1" name="select_1" style="width:180px;"></select></td><tr></tr>
    <td>BBB</td>
    <td><select id="select_2" name="select_2" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>CCC</td>
    <td><select id="select_3"name="select_3" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>DDD</td>
    <td><select id="select_4"name="select_4" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>EEE</td>
    <td><select id="select_5"name="select_5" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>Özellik</td>
    <td><select id="select_6"name="select_6" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>fff</td>
    <td><select id="select_7"name="select_7" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>cqq</td>
    <td><select id="select_8"name="select_8" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>QWE iyonu</td>
    <td><select id="select_9"name="select_9" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>Tas Kodu</td>
    <td><select id="select_10"name="select_10" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>Pyonu</td>
    <td><select id="select_11"name="select_11" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>K YOL</td>
    <td><select id="select_12"name="select_12" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>
    <td>PZSYonu</td>
    <td><select id="select_13"name="select_13" style="width:160px;"></select></td><tr></tr>

<td><input id= "button" type="button" value="Devam" onClick="goListGroup(document.listmenu0.select_1, document.listmenu0.select_2, document.listmenu0.select_3, document.listmenu0.select_4, document.listmenu0.select_5, document.listmenu0.select_6, document.listmenu0.select_7, document.listmenu0.select_8, document.listmenu0.select_9, document.listmenu0.select_10, document.listmenu0.select_11, document.listmenu0.select_12, document.listmenu0.select_13)">

<input type="button" value="Reset" onClick="resetListGroup('chainedmenu')">

</tr></table>
    </form>
    <div style="border:solid #F00 1px;">
    <div>Butona basılınca veriler yazdırılacak.</div>
    <div id="veri_yaz">Tam Burası : </div>
    value: <input type="text" name="donwload_link" size="20" id="donwload_link"><br />
    text: <input type="text" name="donwload_val" size="20" id="donwload_val">
    </div>
    <div style="border:solid #F00 1px;">
    <div>4. selectbox değişince veriler yazdırılacak.</div>
    <div id="degisince_yaz">Tam Burası : </div>
    value: <input type="text" name="degisince_text" size="20" id="degisince_text"><br />
    text: <input type="text" name="degisince_val" size="20" id="degisince_val">
    </div>
    <script>
    $("#button").click(function () {

$("#donwload_link").val(select_1_link);
    $("#donwload_val").val(select_1_val);
    //
    $("#veri_yaz").text("Tam Burası: "+select_1_val +" - "+ select_2_val+" - "+ select_3_val+" - "+select_4_val);
    });
    </script>

<script>
    $("#select_4").change(function () {

$("#degisince_text").val(select_1_link);
    $("#degisince_val").val(select_1_val);
    //
    $("#degisince_yaz").text("Tam Burası: "+select_1_val +" - "+ select_2_val+" - "+ select_3_val+" - "+select_4_val);
    });
    </script>
    </body>

</html>

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.