Şimdi Ara

Combobox ve Textbox ilişkisi(Bu ilişki fazla yürümez)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir combobox kutum var bilgileri txt dosyasından çekiyor. içinde B001601,B001602.... gibi ürün kodları var. Combobox tan ürün seçildikten sonra textbox içerisine ürünün adını yazdırmak istiyorum ve ürün adını da txt dosyasından çekmesini istiyorum nasıl yaparım?
    mesela ürün kodları urunkod.txt içinde ürün isimleri urunad.txt içinde satır saydırıp karşılık geleni çektirebilir miyim? Teşekkürler.

• ne txt sevdasıymış bu :) sql kullanın arkadaşım. o da zor geliyorsa access mdb, o da olmuyorsa excel. txt ne yahu :)
  • Merhaba,

Bu tür şeyler için txt kullanmanız tavsiye edilmez, fakat ben yinede anlatayım. Öncelikle 2 ayrı dosya yerine birleşik tek bir dosya kullanmak daha iyi olacaktır. Örneğin elimizdeki dosyada şu veriler var diyelim:

B001601|Domates
    B001602|Patates
    B001603|Biber
    B001604|Patlıcan

gibi gibi..

Bu şekilde bir dosyamız olduğunu varsayarak. Şimdi bu tek bir dosyamızdaki ürün kodlarını ve adlarını ayırmak için öncelikle bu dosyayı bir döngü yardımıyla satır satır okumak gerekli. Daha sonra yine döngü içerisinde gelen her hangi bir satırın ürün kodunu ve ürün adını ayırmamız gerekecek, bunun içinde kullandığınız dilin illaki fonksiyonu vardır bunu googlede "how to split string in [kullandığınız-dilin-ismi]" şeklinde aratarak bulabilirsiniz. Gerekli fonksiyonumuzu öğrendikten sonra bu fonksiyon yardımıyla bunu döngümüzün içinde kullanarak döngü ile gelen dosya satırını '|' ifadesine göre ayırıyoruz. Bu işlem sonucunda büyük ihtimal size bir dizi(array) geri göndürülecektır. Bu array'da 0'ıncı element '|' işaretinden önceki kısmı; 1'inci element ise '|' işaretinden sonraki kısmı üzerinde barındıracaktır büyük ihtimal. Daha sonra ise bunları ilgili comboBox'lara eklemek size kalıyor.

Umarım açıklayıcı anlatabilmişimdir.
    Kolay gelsin...

• Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Aslında işim bu değil biraz php bilgim var ve hem geliştirmek hem de işimi görmek istiyorum kusura bakmayın. txt yerine excel de olur farketmez hatta daha iyi olur kolay olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel De ilgili Hücreye Gitme
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.