Üni öğrencisiyim. Malum ben yokken bilgisayara evdekiler ne yaptılarsa geldiğimde hem bilgisayar yavaşlamıştı hem de internet 23mbit hız almasına rağmen çok yavaştı.
Not: Ben bırakırken hepsi çok iyi çalışıyordu :)
Combofix ile tarattırdım ve log aşağıda. Anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
İşletim Sistemi Windows 7 64bit Kingsoft Antivirüs 2012 kullanıyorum.
Üni öğrencisiyim. Malum ben yokken bilgisayara evdekiler ne yaptılarsa geldiğimde hem bilgisayar yavaşlamıştı hem de internet 23mbit hız almasına rağmen çok yavaştı.
Not: Ben bırakırken hepsi çok iyi çalışıyordu :)
Combofix ile tarattırdım ve log aşağıda. Anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
İşletim Sistemi Windows 7 64bit Kingsoft Antivirüs 2012 kullanıyorum.
Öncelikle fake antivürüs programı bulmuş sanırım. Kinston Antivürs sistem diye. Bu hizmeti durdurarak windowsun kendi antivürs hizmetini yeniden aktif etmiş. Bknz:
AV: Kingsoft Antivirus System Defense *Disabled/Updated* {B6A51389-A795-5AC9-13BA-F569D73F3FE8} SP: Kingsoft Antivirus System Defense *Disabled/Updated* {0DC4F26D-81AF-5547-290A-CE1BACB87555} SP: Windows Defender *Enabled/Outdated* {D68DDC3A-831F-4fae-9E44-DA132C1ACF46}
Hızlı bir tarama yazarak root dizin ve windows altındaki virüslü dosyaları silmiş. Bknz:
Yinede tam sistem taraması yapmanız gerekmekte. ( Başka yazılımlarla )
Diğer başlıklara gelince. Sistem kayıt defterinde bulduğu virüslerle ilgili kayıtları silmiş, bu virüslerin kayıt defterinde işletim sisteminde ki yaptığı değişiklikleri ise varsayılan ayarlarına getirmiş.
Daha sonra zamanlanmış görevlerde tanımlı görevleride iptal etmiş. Bazı ayarların değiştirilmesini önlemek için kilitlemiş. vs. vs.
Sonuç olarak sisteminde bulaşma var. Yapabildiği kadar temizliyip stabil hale getirmeye çalışmış. İyi bir antivürs programı kurarak korumanı tamamla. Sistem halen stabil çalışmıyor ise yedek alıp yeniden kurulum yap.