Şimdi Ara

Computex 2015 : Intel 10 yeni Broadwell tabanlı işlemcisini duyurdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada masaüstü pazarının daraldığını ve dahada daralacağını anlayan INTEL Laptop işlemcilere fena fiyat giydirmiş.

• 2. 3. ve 4. nesil hali hazırda işlemci kullanan kimsenin broadwell e geçiş yapacağını düşünmüyorum. Herkes Syklake ile komple sistemi yeniler
  • Yeter be usandırdılar yemin ediyorum arkadaş İŞLEMCİ PERFORMANSI YÜKSEK olan bir işlemci bekliyorum 3 senedir, entegre gpu nu napayım? zaten bir işlemciye 350 dolar veriyorsam adam akıllı bir ekran kartı da alırım herhalde değil mi? 3 senedir doğru düzgün bir işlemci çıksada yeni sistem toplasam diye bekliyorum... bu işlemciyide pas geçiyoruz bu gidişle ben sistem toplayamayacağım.

• İntelin iris pro 6200 ile beraber HQ güzel olmuş ama pahalı olmuş.

• Çok çok kötü, beklenen işlemciler hala yok, performans amaçlı üretilen, dahili grafik birimi barındırmayıp çarpan kilidi açık olan tarzda bir şeyler sunulması lazım artık. Onlar anlaşılan gelemeden Skylake jenerasyonunu sunmaya başlayacak Intel. Fiyatlar ise maalesef ciddi manada uçuk. Hem kasayı doldurma hem de yatırımların karşılığını fazlasıyla alma derdinde yine. 14nm fabrikasyona geçmiş olması ne kadar iyi olsa da masaüstü tarafındaki şu sunduğu işlemcilerin 65w olması yine de yeterli değil. Belki grafik birimi nedeniyle ama o zaman grafik birimsiz olanlar nerede arkadaş?!

• aynen
  • Core i3 neyse de, kaç kişi i5 alıp, harici ekran kartı kullanmıyor ki? Mantığını hiç anlamıyorum. Gidip 800-900 tl verecek olan, gider ekran kartı da alır.
    Önceden piyasa da az da olsa, iGpu olmayan Sandy Bridge (2550k) işlemciler vardı, artık o da yok. AMD Zen de APU olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun50

quote:

Orijinalden alıntı: Sir Wilde Core i3 neyse de, kaç kişi i5 alıp, harici ekran kartı kullanmıyor ki? Mantığını hiç anlamıyorum. Gidip 800-900 tl verecek olan, gider ekran kartı da alır. Önceden piyasa da az da olsa, iGpu olmayan Sandy Bridge (2550k) işlemciler vardı, artık o da yok. AMD Zen de APU olacak.
    intel harici gpuyla dahili gpuyu bir arada kullanmaya olanak verse sorun çözülür

DirectX 12 ile dahili ile harici grafik kartları oyun destek verirse aynı anda kullanılabilicek.

• 5820k, 5960x işlemciler ile bir akrabaliklari var mi bunlarin? Ve x99 platformuna da bir sey getiriyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sir Wilde

Core i3 neyse de, kaç kişi i5 alıp, harici ekran kartı kullanmıyor ki? Mantığını hiç anlamıyorum. Gidip 800-900 tl verecek olan, gider ekran kartı da alır.
    Önceden piyasa da az da olsa, iGpu olmayan Sandy Bridge (2550k) işlemciler vardı, artık o da yok. AMD Zen de APU olacak.

hepsi ayni uretim bandindan cikiyor. gpu suz 2500k aslinda gpu lu olarak uretilip gpu su kabak cikan islemciler.

hatta hepsi o jenerasyonun en yuksek islemci performansi vermesi icin uretiliyor. kabak cikanlarin calismayan kisimlar kapatilarak daha alt seviye cpu oluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 5 Haziran 2015; 16:52:48 >
  • bu işlemciyi alınca böylemi olacak acaba
  • Supervisor_ kullanıcısına yanıt

Böyle olacak

Edit : Resim eklemeyi bir türlü beceremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lukanka -- 9 Haziran 2015; 2:47:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sir Wilde

Broadwell LGA işlemciler, soket 1150 kullanıyor. Skylake 1151 soket kullanacak. İşlemci performansında büyük bir gelişme yok, Devil's Canyon işlemciler bazı testlerde (Düşük TDP ile gelen saat hızı farkından olsa gerek) hala önde.

İşlemci performansından ziyade ilgimi çeken, Broadwell işlemcilerdeki Iris Pro 6200 entegre gpunun, test sonuçlarına bakılırsa, GTX 750'ye yakın bir performansı olması. En güçlü AMD APU(7850K/70K)'da bulunan iGpu(R7 250)'ya neredeyse %50 fark atmış. AMD adına üzüldüm, işlemci performansında olmasa da, entegre grafik işinde Intel'den ilerideydi. Intel Iris Pro ile entenge GPU konusunda büyük çıkış yaptı. AMD'nin Zen için çok çalışması lazım.Yoksa FX gibi fiyasko ile sonuçlanırsa, olan bizim cüzdanlarımıza olacak.

Kaynak :http://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i7-5775c-i5-5675c-broadwell,4169-6.html

Fx mi fiyasko?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRECRUIT

Yeter be usandırdılar yemin ediyorum arkadaş İŞLEMCİ PERFORMANSI YÜKSEK olan bir işlemci bekliyorum 3 senedir, entegre gpu nu napayım? zaten bir işlemciye 350 dolar veriyorsam adam akıllı bir ekran kartı da alırım herhalde değil mi? 3 senedir doğru düzgün bir işlemci çıksada yeni sistem toplasam diye bekliyorum... bu işlemciyide pas geçiyoruz bu gidişle ben sistem toplayamayacağım.

Artık farklar böyle bir tık bir tık şeklinde ilerliyor. TDP yi düşürelim, dahili gpu yu artıralım falan.

Sonuna gelindi çünkü.

Doyum noktasındayız.

• @umut_baris

Rakibi olmayan firma bir tık bir tık gidecek tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

@umut_baris

Rakibi olmayan firma bir tık bir tık gidecek tabi.

Intel zaten tick tock olarak ilerliyor :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar tock satıcı
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Adamlar tock satıcı

:))

Broadwell tick hamlesi.Skylake ise tock hamlesi olacak.Cannonlake ile 10 nm seviyesine gelecek ve buda gene tick olacak.2017 deniliyor.Skylake alınıp uzun süre işlemci alma derdinden kurtulanabilir.
  • Benim bildiğim kadarı ile en fazla sade halinde 4 ile 4.50GHz arasinda hiz olabiliyor bu isin baslangicindaki kodlar mimari vs vs daha fazlasina izin vermiyor ve bu nedenle daha iyi isinmayan bu hizlarda daha uzun sure dayanabilecek islemci uretmeye yoneldiler. 4GHz sinir ise heralde yeni hizli bir mimari cok zor olsa gerek ugrasmiyorlar.

• Bu intel yakında her 3 ayda bir yeni nesil işlemci çıkartırsa hiç şaşmam.
    Zırt Pırt soket / chipset değiştirilmez ki arkadaş.
    1150 pinden sonra 1151 pin de neymiş.... 1152 , 1153, diye gider bu....
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.