Şimdi Ara

continental lastıkler michelin den ıyımıdır ?? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
2
Favori
233.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • opel astra aracımın lastiklerini değiştirme aşamasında biri olarak forumdaki tüm yazıları okudum ve vardığım sonuç her kullanıcının kullanım tarzına göre ve aracın tipine göre lastik performansı değişmektedir... michelin çok iyi diyen birisine karşın contiden vazgeçmem diyenlerde çıkabiliyor..

herkesin bildiği opel astraların sert süspansiyonun karşın ben şahsen michelin tercih edicem,yumuşak lastik olduğundan ve konforlu olduğundan kararım bu yönde... acaba başka tavsiyeleri olan arkadaşlar varmıdır astra için...
  • quote:

Eğer aracınızda Michelin lastikler var ise ve eskimişse Continental takınca yeni lastiklerim harika diyeceksiniz.
    Eğer aracınızda Continental lastikler var ise ve eskimişse Michelin takınca yeni lastiklerim harika diyeceksiniz.

Çok doğru bir yorum, zira lastikler km yaptıkça sertleşiyor, yol tutuş, konfor, sessizik gibi özelliklerini kaybediyor.
    Mesela 4 sene önce arabama Goodyear Eagle F1(çok iyi bir lastiktir) almıştım. İlk taktırdığımda "çok iyi lastikler" demiştim, çok iyi yol tutuyordu, sessizdi, konforluydu. O lastikerle 4 yılda 65.000km yol yaptım, lastik sertleşti, yol tutuşu azaldı, sesi arttı, vs. Geçenlerde eskimiş Goodyear'larımı Bridgestone Turanza ER300 ile değiştirdim, şimdi de "bu lastikler çok iyiymiş" diye düşünüyorum çünkü yeni Birdgestone'lar 65.000 km yapmış, sertleşmiş, özelliğini yitirmiş Goodyear Eagle F1'den çok daha iyi yol tutuyor, daha sessiz ve konforlu.

Muhtemelen 4-5 sene sonra Birdgestone'larla de 50.000 km'den fazla gidince sertleşecek, yol tutuşu azalacak, gürültüsü artacak, vs. vs. ve ben yeni lastik alınca "bunlar çok iyiymiş yaa" dicem gene

• lastikçideyken bir transporter geldi....4 michellin lastikte de 40 bin km'de tel atmıştı,lastikçi mümkünse fransa malı olanı alın dedi böyle brezilya malı michellin,pirelliden de beter dedi..
  • M İ C H E L İ N...
  • bende uzun süredir michelin kullanıyorum üzerindekiler pilot primacy 2005 üretim sanırım 70000 km yol yaptı ama resmen haşat durumda şu anda lastikçiye gittim lastikte oldukca fazla çatlak var balansı cok bozuk lastiği kötülemek için değil yapması gerekn görevi layıkıyla yerine getirdigini düşünüyorum zaten su anda kafamda iki lastik var almayı düşündüğüm michelin pilot primacy ve continental premium contact 2. adac ın sitesinden test sonuclarına baktım conti kuru ıslakta daha iyi , ses konusu ikiside eşit, ama michelin daha uzun ömürlü görünüyor. fiyat olarak cazip gelirse conti alırım sanırım
  • daha önce michelin energy kullandım gayet güzeldi. 2004 yılında 0 km. aldığım arabamda continental orj. ekip. olarak geldi. ilk kullandığım cont. bu ebat ise 175/60-15 H arabam 40 bini geçti lastiklerden hiç bir şikayetim yok. üstelik çok kötü yollarda kullanmama, kanalizasyon logarına düşmeme ramen. hertürlü testi yaptım tek kelime ile harika yanlız mich. den daha sesli okadar. geçen sene diğer aracımdaki bridgestoneleri 20 bin km. deyken çöpe atıp. cont. taktım oda harika. tüm arkadaşlarıma çevreme cont. tavsiye ediyorum alanlar çok menmun bana dua ediyorlar. firma yerli olsa gam yemiyeceğim ama elin ga.....ru. ama sonuçta mal iyi. ayrıca yokohamadan şikayet eden hiç duymadım. çok kaliteli plduğu söyleniyor.kullanıp denemek istiyorum.
  • Arkadaşlar lastik almayı düşünen insanları doğru yönlendirmek yerine lastik konusunda bile fanatiklik yapmışsınız, "continental kullandım çok kötüydü michelin aldım süperdi" gibi yorumları dikkate alıpta lastik alan varmıdır merak ediyorum doğrusu. ADAC firmasının yapmış olduğu ve tüm lastik üreticileri tarafından kabul edilen testlerin sonuçlarına bakarak hareket etmenizi öneririm. Eğer test etme imkanınız olursa kendiniz de test edin tabiki. Continental çoğu araba üreticisinin araçlarında kullandığı bir markadır fakat lüks olmayan araçlara continentalin eco contact serisi lastikler takılıyordu genelde. Continentalin tek memnun kalınmayacak lastiğide eco contact'dır ve üretimi durmuştur. Ayrıca eco contact, michelin energy serisinin neredeyse 3te1 fiyatına satılan bir lastikti. michelin energy ile aynı kalite ve fiyat seviyesinde olan continental premium contact 2 yapılan testlerin neredeyse hepsinde michelin energy lastiklerini geçmiştir, fakat bu michelin kötüdür anlamına gelmiyor tabiki ama, continental berbat bir lastik diyenlerinde düşünmesini gerektiriyor. Michelin lastik konusunda tecrübeli olan çoğu arkadaşında dediği gibi son derece yumuşak ve konforlu olduğu kadar Türkiye'nin yol şartlarına tam olarak uymadığından en fazla balon yapma problemi çıkaran lastikdir. Ben şahsen kullanılan kauçuk oranı michelin kadar iyi seviyede olan continental'i ıslak ve kuru yol performansından dolayı tercih ederim. Lastik alacak arkadaşlarada "Kesinlikle continental/michelin " gibi yorumları dikkate almayıp gerçek testlerin sonuçlarına ve bulunduğu bölgenin mevsim şartlarına göre değerlendirme yapmalarını öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stinger -- 26 Ocak 2009; 19:12:17 >

• Benim aracımda şu anda 195 45 R16 Continental ContiPremium Contact II lastikler var. Continentalin kalitesinden şüphem yok ancak lastik yanakları çok ince (45) olduğu için çukurlara düşmekten korkarak geziyorum. Heralde fabrika testler yapıp buna göre en uygun lastiği seçmiştir diye düşünüyorum. Daha önceki sayfakarda hep Conti'nin daha sert ve Türkiye koşıllarına uygun olduğundan bahsedilmiş. Belkide balon yapmasın diye bu lastikleri tercih etmişlerdir.
  • KEREM ARIKANTÜRK ve BAL974.bende bugün CONTNENTAL premium contec 2 lastik baktım.4 adedine peşin 800 tl.dediler uygunmu.bu lastiklerin performans ve güvenilirliği nasıl cevabınızı bekliyorum.teşekkürler...bu arada(ARABAM SEAT İBİZA.LASTİKLER:L95/55 R15 V serisi)
  • quote:

Orjinalden alıntı: alidogan888

KEREM ARIKANTÜRK ve BAL974.bende bugün CONTNENTAL premium contec 2 lastik baktım.4 adedine peşin 800 tl.dediler uygunmu.bu lastiklerin performans ve güvenilirliği nasıl cevabınızı bekliyorum.teşekkürler...bu arada(ARABAM SEAT İBİZA.LASTİKLER:L95/55 R15 V serisi)

seat ibiza yol tutuş konusunda başarılıdır bizim yollarımız çok sürprizli olduğundan
    http://www.lastik24.com/default.asp?gb=urun&kat=Lastik&uk=2239
    bu lastikleri uzun dönem kullanabilirsin bizim yolları tanıyan lastik

• BAL 974..lütfen sorumu cevaplayabilirmisin..
  • Arkadaşlar,
    Tüm bu sayılan lastiklerin (adı sanı duyulmamış lastikler hariç) arasındaki farklar minimum düzeydedir (sessizlik, kuru yol, ıslak yol vs.). Memleketimizin yollarında da bu minimal farkı hissetmenize imkan ihtimal yoktur. Pahalı lastiğe parayı bağlayıp da ondan sonra diş derinliği sıfıra ininceye kadar bineceğinize daha hesaplı lastik alın, daha sık değiştirin. Hem daha fazla güvenliğe hem de yüksek konfora ulaşırsınız.
    Gerisi gevezelik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: THY179

Arkadaşlar,
    Tüm bu sayılan lastiklerin (adı sanı duyulmamış lastikler hariç) arasındaki farklar minimum düzeydedir (sessizlik, kuru yol, ıslak yol vs.). Memleketimizin yollarında da bu minimal farkı hissetmenize imkan ihtimal yoktur. Pahalı lastiğe parayı bağlayıp da ondan sonra diş derinliği sıfıra ininceye kadar bineceğinize daha hesaplı lastik alın, daha sık değiştirin. Hem daha fazla güvenliğe hem de yüksek konfora ulaşırsınız.
    Gerisi gevezelik.

aynen katiliyorum.
    Saygılar.
  • continental= cok yol gurultusu, sert olmasından dolayı abs nın hemen devreye gırmesı demek.

michelin= iyi lastik ama uzerınde prc, poland yazmayacak. france olacak.

sonuc : uzerınde made ın germany yazan goodyear al gerısını bosver ,sessız ve uzun omurludur,saglamdır.
  • ecocontact lastiklerden bana tanesi 90 tlden 4 adet satıldı.romanya malı .peugeot 206 hdi 2006 van arabaya taktırdım.lastikler yeni takıldı.continental eco lastiklerden memnun kalınmayacağını söyleyen arkadaş ne yapmam gerekir.lastik miadına baktım üretim tarihi 03 -2009 ama burda üretimden kaldırıığı söyleniyor.tanıdıktan aldım bana dört mevsim olduğu söylendi doğrumudur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: skysoblue85

arabanın üzerindeki orjinal lastikler good year dı , çatlamalar meydana geldi ve bana aracın yol tutuğu güven vermemeye başladı araç 9600 km deydi bide, bende gidip michelin energy modeli ni aldım yalnız eski lastikler 175/65/15 ti ben 185/60/15 olarak değiştirdim ve iiyikide değiştirmişim
    michelde ne kadar zorlarsam zorlıyim araçta kayma eğlemi olmuyor, çok memnunum aracın yere yapışmasını sağladı, continental ibi arkadaşım kullanıyor astra sında oda memnun lastiklerinden, sen hangi model kafana yatıyorsa onu al, ama michelin 1 artısı aracın içine gelen lastik sesi az diğer lastiklere göre.

Yeni aldigim Megane da da (sifir) goodyear lastikler var. Yol tutus konusunda bana cok guven vermiyor. Sifir lastigi degistirmek de isime gelmiyor :( (205x55x16 lastikler cok pahali cooook)

• doğuya tayinim çıktığında,çivili lastik mi alsam? 2 tane mi alsam? kauçuk zincir mi alsam derken... 1994 model opel vectra ya 4 adet michelin alpin kar lastiği aldım. arabayı satınca 2001 marea'ya da aynı lastikleri taktım KOP.TENDÜREK.SAÇ. KURUBAS.ZİGANA vs.doğuda nekadar 2800 rakımlı dağ varsa çıktım.indim. zincirli arabaların yolda kaldığını çok gördüm. sürerken şuna dikkat ettim yokuş çıkarken vitesi 1 büyük kullandım.inerken 1 küçük.
    gelelim yazlık lastiğe 2004 laceti de hankok lastikler sertleşmiş, yol tutuş, fren mesafesi, ses alma berbattı.2009 şubat ayında michelin energi saver 195/55/15 taktırdım.nitrogen basıldı.sanki arabaya gazlı amartisör takıldı.50 ile korka korka girdiğim alt geçit viraja 60 ile rahatlıkla girdim. kedi gözlerinin üzerinden geçtiğimi dahi zor hissettim. uzun yola çıkarken lastikciğe tekrar uğradım. 30 havayı 32 yap diye... adam demesin mi bunlar zaten 32...hava fazla iken bile araba pamuk gibiydi..
    lastik alırken yandaki rakamlara bakın orada imal tarihlerini görürsünüz.1608 bunun anlamı 2008 in 16.haftası imal edilmiş demek. lastik dediğin 4*5 yılda kurur ömrünü doldurur.

• Haziran ayında 195 60 R15 Continental ContiPremium Contact II aldım.
    Yeni gelmiş Mayıs üretimi tanesi 137,5 tl
    2000 km oldu . Gayet iyi
    Daha önce yaptığım uzun yolda bu sefer daha az yaktım bilmiyorum ama lastiklerin etrkisi olabilir mi
  • Lastik memnuniyeti araç kullanım alışkanlıkları, yol durumu, aracın mekanik ayarları, hava şartları gibi birçok sebebe göre ve kişiye göre değişir. Eğer kişisel beklentilerimizi mevcut lastiklerimiz karşılıyor ise bence problem yok.

Fakat lastikleri yapılan testler doğrultusunda değerlendirecek olursak; Mart2009 TUV-SUD testlerinde (Rap No:76236753) Goodyear EfficientGrip yakıt tasarrufu konusunda en yakın rakibi Michelin Energy Saver lastiklerini geride bırakmıştır. Co2 salınımındaki test sonuçları yine Goodyear EfficientGripleri en çevreci lastik olarak nitelendirmekte.

Birde dikkatimi çeken lastiklerde balon yapma olayına değinilmiş. Her lastik balon yapar. Çukur ve kasislere girdiğimizde , lastik aşırı esneme sonucu yanaklarda kırılmalar meydana gelir ve dışa doğru şişlik oluşur. Tehlikeli bir durumdur ve bazen janta da hasar verir. Bu durum her çukura girdiğimizde olucak diye bir kaide yok... Biraz şans ve dikkat işidir ... Balondan yana Goodyear Performans lastikleri haricinde hiç bir markada uygulanmayan garantisinden hariç 1 yıl sigorta vardır. Yoldan kaynaklanan hasarlara karşı ... Balon yapmaları garanti kapsamına girmez...

Yapılan km lerden de bahsedilmiş. 50 bin yapan var 40 bin de bitiren var. Km işi kullanıma, yol, yük, ısıya endekslidir. Aynı lastik değişik koşullarda farklı km ler yapabilir. En sağlıklı olanı 50.000 km de değiştirilmesidir.

• Lastik denilince akla gelen 3 marka vardır herzaman....

Michelin , Dunlop ,Continental

Benim araçta arkalar conti önler michelin
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.