Şimdi Ara

Controller'a Alışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Dün gaza gelip Xbox 360 controller'ı sipariş ettim. Bugün elime ulaştı. Uzun zamandır controller ile oyun oynamaya da hevesliydim açıkçası. Ps4 felan almayı düşünüyordum. Bugün birkaç oyun denedim. Denediğim oyunlar Fifa 18, Dark Souls 3, Assassin's Creed Black Flag, Tomb Raider 2013, Shadow of Mordor, Battlefield 1 ve Witcher 3. Öncelikle BF1'i multiplayer olarak oynadım. Oyuna girmemle çıkmam bir oldu zaten. Controller ile hayatım boyunca fps oynayabileceğimi zannetmiyorum. Öyle bir derdim de yok aslında. Fifa da klavye ve mouse rahatlığını vermese de ( alışmamla alakalı bir durum sanırım ) çok da kötü değildi. Bu iki oyunu direk geçiyorum o yüzden.
    Benim bu controllerı almamdaki amaç tps action oyunlarını oynamaktı daha çok. Ama kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı. Dark Souls 3, Shadow of Mordor, Witcher 3'de karşımdaki düşmanlar arkamda falan kalıyor. Döndürmek için sağ analoğu kullanayım derken hasar yiyorum. Özellikle Dark Souls'de bunu çok yaşadım. Witcher'da da bayağı yaşadım. Tuşların yerlerini felan karıştırıyorum sürekli. Assassin's Creed çok sancılı geçmedi aslında. Onun deneyimi iyiydi. Tomb Raider'da ise başlangıçtaki geyik avlamaya kadar her şey iyiydi. Sonra geyiği avlarken bayağı bir problem yaşadım. Okun crossu bir türlü geyiğe gelmiyor arkadaş bu kadar beceriksizlik olmaz.
    Siz ilk zamanlarınızda bu problemleri yaşamış mıydınız? Ne kadar sürede alıştınız? Klavye ve mouse'un tatmin hissine ulaşmak istiyorum. Nasıl ve hangi oyunlarda antrenman yapabilirim? Herkese kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dysquest -- 27 Aralık 2017; 18:7:51 >

• Hocam bende de logitech f710 var. Ama ben sizin gibi bütün oyun yükünü çeksin diye almadım. Hiç öyle ps, xbox sevdam da olmadı. Ben pc oyuncusuyum. Pc oyuncusununda klavye mouse tan başka birşeyle rahat oyun oynaması ve alışması çok zor. E sen niye aldın dersen, bende sadece futbol benzeri spor oyunları ve araba yarışları için aldım. Birtek onlarda zevk veriyor bu gamepad zırıltısı. Uçuş similasyonları içinde joystiğim var. Onun dışındaki herşey için klavye ve mouse. Bence hiç kendinizi kasmayın. Gamepadle oynamaktan zevk aldığınız oyunlar için sadece gamepad kullanın, diğer türlüsü eziyettten başka birşey değil.
  • Hocam problem de burada işte. Controller ile oynamaktan keyif alıyorum. En azından hevesimi almak istiyorum. Hayatım klavye ve mouse ile geçti. Arkama yaslanıp keyfini çıkara çıkara oynamak istiyorum biraz. O yüzden de alışmak istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunlarda aim yardımcısı gibi bişeyler varsa onu etkinleştir, mesela ps de fps oyunlarda aim desteği oluyor. olmasa alışılamayabilir. aim desteği alışmada büyük yardımcı. pc de oyunda aim desteği yoksa alışmak zor olur fps türü şeylere.

• Alışmamı sağlayan bir şey buldum ve gerçekten biraz da olsa iş görüyor. Sensitivity ayarını artırınca daha rahat oluyor oyunları oynamak.
  • merhaba hocam ben de 360 kontrolcüsü almayı düşünüyorum. iki tane alıp kardeşimle castle crasher, cuphead türü oynarız diyorum.
    ilk defa alacağım için bir baktım, herkes xboxınkileri övmüş. kablolu 360'ı 85'e buldum. fiyat iyi midir, siz kaça aldınız, bana orijinal diye çakma bir şey kakalarlar mı...
    hatta linki de atayım, tavsiye verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
    http://www.hepsiburada.com/microsoft-xbox-360-common-controller-win-kablolu-uzaktan-kumanda-hem-pc-hemde-xbox-360-uyumlu-p-GAMEMIC00005

• Kayser kullanıcısına yanıt
    Hocam 85 lira iyi fiyat ancak belirtmiş olduğunuz gibi piyasada bu ürünün yan sanayileri çok fazla.

Reklam gibi olur mu bilemiyorum ancak:

https://urun.n11.com/microsoft-xbox-360/xbox-360-kablolu-oyun-kolu-pc-uyumlu-aral-garantili-P175818666

Ben ürünü buradan 95 liraya aldım. Almadan önce araştırdığım için orijinal ürün ile fake ürünün farkını, ürün elime geçtiğinde ilk olarak bunu kontrol ettim zaten. Ürün orijinal. En bariz belirti logonun kenarlarındaki ışığın şerit şeklinde yanması. Gelen ürün aral bandrollüydü bu arada. Bir de kargo ücreti almıyorlar.

• dysquest kullanıcısına yanıt
    sağolun, ne aldığımızı bilelim de 10 lira fazla olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıştın mı hocam %100 aynı durumdayız. Ben de gaza gelip 800 liraya xbox controller aldım ama oynayamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-40C5DD97E

Alıştın mı hocam %100 aynı durumdayız. Ben de gaza gelip 800 liraya xbox controller aldım ama oynayamıyorum

klavye farede oynamaya alıştığınız oyunda gamepade geçince sıkıntı yaşarsınız o normal. aim konusunda aim assist açabilirsiniz hikayeli oyunlarda. klavye fareye göre aim konusunda zayıf olduğu kesin zaten. tp oyunlarda düşmana kilitlenme ayarını kullanarak ayrı bir kolaylık sağlayabilirsiniz kolda (sekiro vs tarz oyunlar.)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.