Şimdi Ara

Cooler Master 612 V2 skylake işlemcileri büküyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar pc satın almaya karar verdim sistemim hazır ama son anda pürüz oldu ; bi forumda skylake işlemcilerin daha ince olduğunu ve bununla beraber 612 gibi büyük soğutucuların işlemciyi büktüğünü hatta anakartın büküldüğünü söylediler , kimi yok öyle birşey kimi olabilir diyodu . Bu beni gerçekten korkuttu zira işlemcim i5 6600k 900 lira saydım . Siz ne düşünüyorsunuz , doğru mudur ?
    Not : bu benim ilk konum hatalar olduysa af buyurun , altta belirtirseniz düzeltirim. Teşekkürler .

• laterr L kullanıcısına yanıt
    Cooler master 612 üst seviye bir soğutcu gerçekten büyük ve ağır. Skylake işlemcilerde soğutma daha etkin olması için koruyucu plakayı tabakayı daha incelttiler. taktığınızda direk bir sorun olmaz ama kasayı biraz oynattığınızda yük işlemci metaline direk biner.
    bu ezilme sorunu bir efsane değil gerçekten var. Intelin bir hatası değil sadece soğutmanın daha etkin olması için bir tercihidir. Yaklaşık 250 Tl gibi bir fiyat etiketine sahip ürün. Sıvı soğutma tercih ederek bu sorunda kafanızı rahat ettirebilirsiniz. Ayrıca ezilme ne gibi bir sorun yaratır diye soracak olursanız
    1- koruyucu plaka yamulursa işlemci çekirdeğine homojen bir şekilde temas etmez ve soğutma sorunları yaşayabilirsiniz
    2- Eğer çok fazla eğilirse işlemci çekirdeğini ezip kırabilir çok hassas ve kırılmaya dayanıksız bir maddedir çekirdek

Eğer ki OC yapmayacaksanız bu işlemci çok daha hafif soğutuclar ilede soğuyabilir
    ama ben çok düşük derecelerde kalmasını istiyorum diyorsanız sıvı soğutma tercih etmenizi öneririm
    sonuçta ucuz bir işemci değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunahan741 -- 5 Nisan 2016; 10:33:25 >

• yamulan anakart gördüm ama hafif eğilme oluyor ve bozulmuyor. pcb si sağlam anakartlardan alın gigabyte ultra durable gibi mesela. msı anakartların çoğu yamuluyor. ve sabitlendikten sonra bir sorun çıkçağını sanmıyorum
  • HERHANGİBİ SORUN YAŞAMAZSIN DÜZGÜN MONATJINI YAPARSAN VE ANAKARTIN VİDALARINI EKSİKSİZ TAK.
    ÇOK İYİ SOĞUTUCU HAVA SOĞUTMADA ALABİLECEĞİN EN İYİ SOĞUTUCU DİYEBİLİRİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tunahan741
    Intelin bir hatası değil sadece soğutmanın daha etkin olması için bir tercihidir.

Basbayağı Intel'in hatası. Metal plakanın ince veya kalın olması ısı iletimini çok etkilemez, Intel kullanıcıları bu kadar düşünseydi işlemci içinde termal macun yerine lehim kullanmaya devam ederlerdi. Hadi mikro çatlaklar falan filan dedik, neden kaliteli termal macun kullanmıyorlar? Onu da geçtik, PCB'nin inceltilmesindeki amaç nedir?
  • Faustus F kullanıcısına yanıt
    Maliyeti düşürmek, başka bir amacı yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.