Şimdi Ara

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu (121. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.442
Cevap
18
Favori
171.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    120. eulogy

Eklendiniz.

Kasa ile ilgili yedek parçaları buradan temin edebilirsiniz. Bende zamanında USB panel almıştım. 2-3 günde gelmişti.

http://www.cmstore-usa.com/cases/?sort=featured&page=7
  • ExECaLiBuR kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamun aleyküm.

Bu 4 kasa arasında kaldım.
    Haf 942
    thermaltake v71
    zalman h1.
    aerocool xpredator

Arkadaşlar , sormam gerekenler var.
    Burada kullanıcısı çok.
    ---- Bu kasada toz filitreleri var mı?
    --- Bu kasanın fanlarının modelleri nelerdir? Ses seviyeleri ve CFM üfleme değerlerini öğrenmem gerekli.
    --- Kasanın üzerindeki USB 3.0 girişleri anakart arkasından mı yoksa, anakart üzerindeki 19 pin ile mi elde edilmekte.?
    --- Kasanın ayakları tekerlek olarak kulanıldığında HDD titreşimini apsorbe edebiliyor mu?
    --- Kasa anakart tablasının arkasında SSD yada HDD yuvası var mı?
    --- Kasanın fanlarının devrini gigabyte anakartım ile kontrol etmem için system information yada easy tune mu kullanmam gerekli? Yoksa 3. parti yazılımlar yeterli midir?
    ---- Dahili fan kontrolcüsü yok sanırım?_ Kasadaki fan kontrolcü eksikliği ve yandaki fanı beğenmemem nedeniyle üste alma isteğim var. Üst tarafa alınca gürültü seviyesi nedir? Yada ne kadar verimli. Önde tek fan olması kötü. Thermaltake v71 daha iyi duruyor bu yüzden.
    --- Kasa içine ekran kartı destek bölümüne 12cm ek fan takılabiliyor sanırım.
    ---- Tak çıkart HDD yuvası 2 adet. bunlar kablo takma derdi olmadan çalışıyor mu?

Çok soru sordum biliyorum. Kusura bakın.

Umarım bilenlerden sağlam bir cevap alabilirim.

V71'mi yoksa bu mu?

Kasa gürültüsü çok mühim.

V71'deki fanlar 129 cfm değerine ve 28 dba gürültü seviyesine sahip, bu fanları düşük devire çekince 600 rpm ve 16 dba gürültü seviyesine düşer. Üstelik 80 cfm hava üfler. Bu fanların eni 3 cm.

Cooler master'da kullanılan fanlar marka model olarak nedir?

• listedeki 4 kasa arasında kalmış olsam 2 ye düşürürdüm : haf x 942 ve aerocool xpredator

sonuçta da Haf x 942 alırdım ama gözüm de hep xpredatorda kalırdı :)

Bende Hax 942 var, kendim el yapımı fan controller yaptım.
    Fanlar filan minimum hızda gayet başarılı soğutma ile beraber sessiz çalışıyor.
    tak çıkar soketteki harddisklerin çalışması - evet kablo sök tak çıkar derdi yok. Yalnız harddisk taktıktan sonra pc nin görmesi için pc kapatıp açmak gerek (bende öyle oluyor en azından)
    bende hep tekerlekli ayaklar var, hdd den ses gelmedi hiç. 1 ssd 1 1,5 tb wd kullanıyorum
    usb 3 girişleri için apaaratlar mevcut, standartı anakart üzerinden direk laıyor, anakartta yoksa , kasanın içindne çıkan aparatla dışarıdaki usbleri alabiliyor ön tarafa.

anakart tablası arksında harrdisk için yer yok, ama ssd için emin değilim , hiç aklıma böyle birşey gelmedi. SSD yi normal bir aparatı ile 3,5" hdd yuvasına takılabiliyor.

benm kasa da 2 üstte 23 cm fan var, 1 önde 23 cm, 1 yanda 23 cm, ekran kartı aparatında var 12 cm fan hiç ses yok :) ama kendi yapımım kontrolcü var dediğim gibi. Oyunlarda fanları fulllüyorum zaten oyun sesinden duyulmuyor.

kendi üzerinde gelen fanlar cooler master client serisi ama model bilmiyorum.

cfm filan okadar ayrıntıya girmedim hiç, aldığım kasa ısınmıyor :)

bazen xpredetor mü alsaydım acaba diyorum (sırf görüntü için ) sonra , ne olduğunu bilmediğim marka diyip vazgeçiyorum...

• Zalman ve thermaltake hakkında bir bilgim yok ancak aerocool'u HAF X'i almadan önce almayı düşünüyordum ancak yaptığım araştırmalar sonucu kasa üzerinde çok fazla (9 adet diye hatırlıyorum) 12cm'lik fan takıldığı için ses yaptığını okumuştum ek olarak malzeme kaliteside bu kadar iyi değildi diye hatırlıyorum.

Bu kasada toz filitreleri var mı?
    Var, ancak çıkarılabilir değil sadece kasanın ön tarafında bulunan fan'a ait toz filtersi çıkarılabilir.

Bu kasanın fanlarının modelleri nelerdir? Ses seviyeleri ve CFM üfleme değerlerini öğrenmem gerekli.
    Egzos fan haricindeki tüm fanlar cooler master megaflow örnek olarakhttp://www.coolermaster.com/cooling/case-fan/megaflow-200-red-led-silent-fan/

Kasanın üzerindeki USB 3.0 girişleri anakart arkasından mı yoksa, anakart üzerindeki 19 pin ile mi elde edilmekte.?
    İki şekildede elde etmek mümkün.

Kasanın ayakları tekerlek olarak kulanıldığında HDD titreşimini apsorbe edebiliyor mu?
    Kasayı aldığımdan beri tekerlekler ile kullanıyorum her hangi bir titreşim durumu söz konusu olmadı.

Kasa anakart tablasının arkasında SSD yada HDD yuvası var mı?
    Tam olarak anlamadım ancak tüm HDD ve SSD yuvaları anakartın sağ tarafında

Kasanın fanlarının devrini gigabyte anakartım ile kontrol etmem için system information yada easy tune mu kullanmam gerekli? Yoksa 3. parti yazılımlar yeterli midir?
    Fanları direk PWM olarak geliyor, anakarta bağlar ise anakart ile kontrol edebilirsin.

Dahili fan kontrolcüsü yok sanırım? Kasadaki fan kontrolcü eksikliği ve yandaki fanı beğenmemem nedeniyle üste alma isteğim var. Üst tarafa alınca gürültü seviyesi nedir? Yada ne kadar verimli. Önde tek fan olması kötü. Thermaltake v71 daha iyi duruyor bu yüzden.
    Fan kontrolcüsü yok, bende tüm yuvalarda fan var sesli diyemem ancak oluşan hava akımının yarattığı seste yok değil neticede bir adet 14cm üç adet 20cm bir adette 24cm fan mevcut kasada

Kasa içine ekran kartı destek bölümüne 12cm ek fan takılabiliyor sanırım.
    Aynen takılabiliyor, ancak ben kullanmıyorum kasa içerisindeki hava akımı zaten yeterli ek fan ek ses oluşturmasına gerek yok

Tak çıkart HDD yuvası 2 adet. bunlar kablo takma derdi olmadan çalışıyor mu?
    Aynen kasa içerisinde SATA ve POWER kablolarını bağlıyorsun, bundan sonra o yuvalara sadece HDD oturtup takman kalıyor. Anakartında hotplug özelliği var ise HDD taktığında bilgisayarını yeniden başlatmak zorunda kalmazsın

• HAF-X 942 kasamı uzun süredir severek kullanmaktayım. Tek sıkıntım PSU'nun kabloları kısa kaldığından ek uzatma kabloları kullanmak zorunda kalmak. Hatta geçen yıl içerisinde bu uzatma kablolarından biri bildiğiniz yandı, anakart gücü kesti, hasarsız atlattık.

Sitem değişikliği yapıyorum, bu vesileyle yeni PSU'ya ihtiyacım var. Bu kasaya uygun uzun kablolu önerebileceğiniz bir model var mıdır, yoksa kablo uzunlukları genellikle standart mıdır?

Modüler kablolu sistemler daha mı az sıkıntılı olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 29 Mayıs 2016; 16:25:04 >
  • Beni de ekleyebılırsınız Hocam
  • bende corsair ve frisby cougar 750w var.. kablo uzunlukları yetiyor rahat rahat...
  • Arkadaşlar slm,
    Benim kasanın tekerleği kırıldı, yenisini bulamıyorum, var mı öneri,link, Vs? İstanbul ikametim ama internet kargo Vs alabilirim.
    Eu store ve us store baktım stok yoktu.
    Bilgi verir misiniz?

• Haf 932 nin katılma şansı var mıdır kasanızın abisidir bi eski neslidir.
  • Bugün kargodan HAF X 942 kasam geldi, beni de listeye ekle lütfen ExECaLiBuR.  Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu
  • Listeye ekledim arkadaşlar. Hayırlı uğurlu olsun. Aramıza hoş geldiniz.

Ayrıca konuyu da güncelledim. Bazı fotoğrafların linkleri uçmuş. Yenileri ile değiştirdim.
  • Teşekkür ederim. Konuyu güncellemen iyi oldu.
  • kasanın fiyatı uçmuş ucuzlar diye beklerken daha da artmış yuh bu ne yahu 1.000 ila 800 tl arası
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Dolar..

• Herkese iyi akşamlar. İyi forumlar. Sizlere birkaç sorum var.

1-Ön fanı temizlemek için, kapağı nasıl çıkartırım?
    2-Ekran kartı taktığım için yandaki fanın, üfleyici parçasını ve ön taraftan hava üfleyen parçayı(12 cmlik fan takılabilen) çıkardım. Sizce kasanın hava sirkülasyonuna zararı olur mu?
    3-Ön taraftan hava dağıtan parçayı takarsam, ekran kartına değiyor. Sizce değmesi sıkıntı yaratır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslan5888

arkadaşlar bu kasanın camının bir bölümünü aseton iel silmek zorunda kaldım. Cam da buğulu bir görüntü oluştu. bu buğulanmayı nasıl gideririm?
    bilgisi olan yardımcı olsun lütfen veya bu camı alabileceğim bir yer var mı (reklamcılar değil orjinal olarak)

pasta cila çek
  • quote:

Orijinalden alıntı: HPDI

Bu da benim boyanmış x 942 ayrıca h110 montajlanmış. :-)

Not : h110 montaj esnasında çektiğim bir resimdir maksat örnek olması açısından.
     Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu

ustteki buyuk fanları iptal mi ettiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

kasanın fiyatı uçmuş ucuzlar diye beklerken daha da artmış yuh bu ne yahu 1.000 ila 800 tl arası

www.vatanbilgisayar.com
    COOLER MASTER HAF X 942 BLACK EDITION FULL TOWER PENCERELİ SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-haf-x-942-black-edition-full-tower-pencereli-siyah-kasa.html

şuan 546 T bir bakın isterseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: arslan5888

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

kasanın fiyatı uçmuş ucuzlar diye beklerken daha da artmış yuh bu ne yahu 1.000 ila 800 tl arası

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-haf-x-942-black-edition-full-tower-pencereli-siyah-kasa.html
    şuan 546 T bir bakın isterseniz.

evet teşekkürler baya düşmüş

• 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.