Şimdi Ara

COOLER MASTER Hyper 212 EVO almayı düşünüyorum, önerileriniz nelerdir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam günaydın. Dün soğutucuma ek fan almaya karar verdim. Vatana gittim fakat bana her 120mm lik fanların aynı olmayacağını söylediler, ölçüleri kutu üzerinde yazıyor ama ben almamıştım. Neyse sadece TG2 termal macun aldım sadece. Dün tekrar montaj yaptım. Fakat ısılarda 1-2 derece oynama oldu sadece. Senden ek fan konusunda da yardımcı olmanı istiyorum. Sen nasıl yaptın? Hangisinden almalıyım ve faydası ne kadar olur? Isılarda biraz daha azalma olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enginay10

Hocam günaydın. Dün soğutucuma ek fan almaya karar verdim. Vatana gittim fakat bana her 120mm lik fanların aynı olmayacağını söylediler, ölçüleri kutu üzerinde yazıyor ama ben almamıştım. Neyse sadece TG2 termal macun aldım sadece. Dün tekrar montaj yaptım. Fakat ısılarda 1-2 derece oynama oldu sadece. Senden ek fan konusunda da yardımcı olmanı istiyorum. Sen nasıl yaptın? Hangisinden almalıyım ve faydası ne kadar olur? Isılarda biraz daha azalma olur mu?

Ben tek fan ve çift fan denemesini yaptım. Ortalama 2-3 derece kadar bir azalma oldu. 120 mmlik herhangi bir fan olur. Vatanda eğer boyut açısından farklı olduğunu söylemişlerse yanlış söylemişler. CFM ve ses değerleri açısından söylemişlerse doğrudur. Bir fanda 120 mm yazıyorsa 120 mmdir hepsi aynı kalıp uymam gibi bir problem olmaz. Bazı fanlar var 14 cm'lik fakat 12 cm'e uygun montaj delikleri oluyor o ayrı (Akasa Viper gibi).Gerisi hepsi aynıdır sıkıntı olmaz. Siz sessiz ve cfm değeri yüksek olan bir fan tercih edin. Youtube üzerinden almak istediğiniz fanın modelini yazın ses ve performans testleri çıkıyor. Oradan en azından bir önbilgi sahibi olmuş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sariyerli53_34 -- 22 Temmuz 2014; 19:33:51 >

• sariyerli53_34 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler. Bi araştırmasını yapayım onun o zaman. Dün soğutucunun montajını yaptığımda bi kaç deneme yaptım. Fanı soğutucuya kasanın ön tarafına gelecek şekilde ayarladım. ilk taktığımda da o şekilde takmıştım, fakat demekki soğutucunun içinden çıkan macun kalitesiz bir macun ve ayrıca önceki fazla sürdüğüm macun kalıntılarını falan temizledim. çok fazla bir taşma olmamış ama işlemcinin ilk sıradaki dişlerine bile bulaşmış önce korktum ama sonrada takınca çalıştı Allahtan. Sonra o diş yuvalarındaki macunları falan temizledim. daha sonradan fanı kasanın arka tarafına gelecek şekilde bir deneme yaptım. Bu şekilde pc yi teste sokunca sıcaklık çok arttı. Ben şu kanaate vardım; Soğutucunun fanı havayı çekiyor ve soğutucu bloktan çıkıp gidiyor hava. İşte bu yüzden ikinci bir fanın soğutunun görevini yapmasına çok yardımcı olacağını düşündüm, ikinci alacağım fanı da kasanın egzos fanı tarafına taktığımda böylelikle kasa içinde sirkülasyonun çok iyi olacağı düşüncesindeyim. Bu şekilde sıcak hava daha kolay dışarı atılmış olur. Siz ne dersiniz bu konuda? (Ayrıca sürdüğüm macunda (TG2) çok yoğun bir macundu, hiç işlemcinin üzerine kartla falan yaymakla uğraşmadım, direk soğutucuyu işlemcinin üzerine yerleştirdim. Bence böyle daha iyi oldu.) Tabi ikinci takacağım fanı normal taktığımız fanın tam tersi şekilde takmamız gerekecek bu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enginay10 -- 21 Temmuz 2014; 13:33:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Enginay10

Hocam teşekkürler. Bi araştırmasını yapayım onun o zaman. Dün soğutucunun montajını yaptığımda bi kaç deneme yaptım. Fanı soğutucuya kasanın ön tarafına gelecek şekilde ayarladım. ilk taktığımda da o şekilde takmıştım, fakat demekki soğutucunun içinden çıkan macun kalitesiz bir macun ve ayrıca önceki fazla sürdüğüm macun kalıntılarını falan temizledim. çok fazla bir taşma olmamış ama işlemcinin ilk sıradaki dişlerine bile bulaşmış önce korktum ama sonrada takınca çalıştı Allahtan. Sonra o diş yuvalarındaki macunları falan temizledim. daha sonradan fanı kasanın arka tarafına gelecek şekilde bir deneme yaptım. Bu şekilde pc yi teste sokunca sıcaklık çok arttı. Ben şu kanaate vardım; Soğutucunun fanı havayı çekiyor ve soğutucu bloktan çıkıp gidiyor hava. İşte bu yüzden ikinci bir fanın soğutunun görevini yapmasına çok yardımcı olacağını düşündüm, ikinci alacağım fanı da kasanın egzos fanı tarafına taktığımda böylelikle kasa içinde sirkülasyonun çok iyi olacağı düşüncesindeyim. Bu şekilde sıcak hava daha kolay dışarı atılmış olur. Siz ne dersiniz bu konuda? (Ayrıca sürdüğüm macunda (TG2) çok yoğun bir macundu, hiç işlemcinin üzerine kartla falan yaymakla uğraşmadım, direk soğutucuyu işlemcinin üzerine yerleştirdim. Bence böyle daha iyi oldu.) Tabi ikinci takacağım fanı normal taktığımız fanın tam tersi şekilde takmamız gerekecek bu durumda.

COOLER MASTER Hyper 212 EVO  almayı düşünüyorum, önerileriniz nelerdir?

Resimde soğutma şemasını anlattım (pull&push). Arkadaki ikinci fanı soğutucu bloğa takarken ters yönlü olmasına dikkat edin. Yani fanın ön tarafı soğutucu yüzeyine denk gelmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sariyerli53_34 -- 22 Temmuz 2014; 19:34:19 >

evet tam tahmin ettiğim gibi. Hocam aldığın ikinci fandan memnunmusun? markası modeli nedir?
  • Enginay10 kullanıcısına yanıt
    COUGAR 12CM Blue LED Hydraulic (Liquid) Bearing Ultra Silent Fan 1200RPM, 64.4CFM, 16.6dBA

Bu fanı hepsiburadadan 30 TL'ye almıştım. Fiyatının hakkını verdiğini düşünüyorum. Hem sessiz hem de performanslı bir fan. İşlemci yük altında iken elimi arkasına koyduğumda resmen sıcak havayı hissediyorum. 3 pinli olduğundan devrini kendisi ayarlıyor. Gayet memnunum.
    Hocam çok teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.