Şimdi Ara

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
897
Cevap
16
Favori
38.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynen hocam seidon 120 m lerde 1400 küsürlerde devir hızı bu sıralar fazla ilgilenemedim bende ama sanki ses daha az rahatsız ediyor bakalım bakıcaz ilerde. bu arada kartınız hayırlı olsun 280x di galiba güle güle kullanın.
  • hitleqend kullanıcısına yanıt
    Seste azalma var ne mutlu size. Umarım sorun kalmamıştır. msi serisi 280x ve hakkını veren bir kart. Daha iyi sizlerin olsun.
  • hayır manuel olarak ayarlamıyorum bende sadece seçeneklerde silent normal ve turbo olarak ayarlanıyor silent'e aldığımda sadece bu hatayı veriyor bütün herşeyi kendi ayarlıyor.
    çokta önemli değil aslında bu halindende memnunum sadece biraz daha sessiz olsaydı daha iyi olurdu.

@FoxPark
  • Seidon 240M incelemesi konunun başına eklenmiştir. Takip eden forum üyeleri linkten incelemesine göz atabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

Seidon 240M incelemesi konunun başına eklenmiştir. Takip eden forum üyeleri linkten incelemesine göz atabilirler.

hocam newegg yorumlarında seidon 120v için bayağı olumsuz yorum var, hepsinin pompalarında sorun varmış, bazılarında tık tık diye ses geliyormuş, bazılarının pompaları ölüyormuş, sizde böyle bir sorun varmı? herkes bu sorundan bahsediyor yorumlardahttp://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835103195

• Psikososyal kullanıcısına yanıt
    Sanırım şuan 120v kullanıcısı yok. Bende 120m var ve soğutma konusunda hakkını veriyor. Ses sorunu pompa sorunu gibi durumlar la karşılaşmadım. Belki ilk üretim serilerinde böyle bir sorun olmuş olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

Sanırım şuan 120v kullanıcısı yok. Bende 120m var ve soğutma konusunda hakkını veriyor. Ses sorunu pompa sorunu gibi durumlar la karşılaşmadım. Belki ilk üretim serilerinde böyle bir sorun olmuş olabilir.

peki teşekkürler
    Bende geçen aralık ayında Cooler Master Seidon 120 xl sıvı soğutma kiti aldım. Maalesef pompadan aralıklarla çıtırtı sesleri geliyor. Pompa hızını Asus AI Suite 2 programıyla farklı devirlere ayarladıysam da çıtırtı seslerini kesmeyi başladım. Tahminimce pompa çalışırken hava kabarcıkları yada kavitasyon yaratıyor. Bir diğer etken de pompa kanatçıklarının dengesinin uzun çalışma sonucunda bozulması. İlginç bir şekilde kasayı yaklaşık 35-40 derece yan yatırarak sesleri kesmeyi başardım. Tabii bunu yapmam, çalışması sırasına düzgün durmaması yüzünden sistemimin hard diskinde sorun çıkmasına sebep olabilir. Pompası sorunlu arkadaş için şu anda pompa 1400 küsür rpm seviyesinde çalışıyor. Açıkçası sıvı soğutma işinde hazır kitler yerine custom parçalar toplayarak işi garantiye almanın en doğrusu olduğunu düşünüyorum. Hazır kitlerde genellikle pompalarda bu tür problemler çok oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: McaMcati

Bende geçen aralık ayında Cooler Master Seidon 120 xl sıvı soğutma kiti aldım. Maalesef pompadan aralıklarla çıtırtı sesleri geliyor. Pompa hızını Asus AI Suite 2 programıyla farklı devirlere ayarladıysam da çıtırtı seslerini kesmeyi başladım. Tahminimce pompa çalışırken hava kabarcıkları yada kavitasyon yaratıyor. Bir diğer etken de pompa kanatçıklarının dengesinin uzun çalışma sonucunda bozulması. İlginç bir şekilde kasayı yaklaşık 35-40 derece yan yatırarak sesleri kesmeyi başardım. Tabii bunu yapmam, çalışması sırasına düzgün durmaması yüzünden sistemimin hard diskinde sorun çıkmasına sebep olabilir. Pompası sorunlu arkadaş için şu anda pompa 1400 küsür rpm seviyesinde çalışıyor. Açıkçası sıvı soğutma işinde hazır kitler yerine custom parçalar toplayarak işi garantiye almanın en doğrusu olduğunu düşünüyorum. Hazır kitlerde genellikle pompalarda bu tür problemler çok oluyor.

demekki newegg'de o kadar olumsuz yorum alması boşuna değilmiş, çok teşekkürler hocam (gerçi newegg'de asus m5a97 r2.0'ye bile saydıranlar var )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikososyal -- 13 Ocak 2014; 23:13:06 >

Pompada seramik rulman kullanıldığı için Seidon 120xl'i tercih etmiştim. Radyatörün hortumlarını alt tarafta durmasını sağlayacak şekilde bir daha montaj yapmayı deneyeceğim. İnşallah sesi keser. Olmazsa pompa ölene kadar kasayı yan yatırmaya devam ederim veya hava soğutmaya dönüş yapmak durumunda kalırım. Sonuçlardan herkesi haberdar edeceğim.
  • McaMcati M kullanıcısına yanıt
    Eğer ürünün garanti durumu söz konusu ise bunlarla cebelleşeceğinize gönderin. Muhakkak varsa bir sorunu çözülecektir. Ekstra harcayacağınız zamana yazık. Ayrıca bende kasaya montajlarken radyatör hortumları yukarı doğru yaptım ama geri vazgeçtim. Şuanda alt konumda montajlı şekilde duruyor.

Birde geçen hafta radyatörün fanları ile ilgili bir arkadaş tarafından öneri aldım. Fanlar dışardaki havayı içeri üflesin sıcaklıklarda değişme oluyor. Kullandığım 500R kasanın ön tarafından ki 12cm'lik ledli (görsel açıdan hoş gözükmesi için) fanları direk yukarıya taktım. Havayı dışarı üfleyecek şekilde. Önde bir tane içeri hava girişi sağlayacak 12cm lik fan bıraktım. Radyatördeki 2 adet fan da dışardaki havayı içeri üfleyecek şekilde ayarladım. Yan kapakta 20cm lik kasanın kendi fanı bulunmakta. Bir de en altta psu nun arkasında montajlı 14cm lik fan bulunmakta. Üste bulunan ızgarayı da çıkardım ve sonuç 3-4 C fark etti.

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 14 Ocak 2014; 12:39:05 >

• Arkadaşlar bende seidon 240m alarak aranıza katıldım fakat bir aydır duruyor. Kasam ilk seri CoolerMaster CM690, anakartım da Asus Sabertooth 990FX R2.0 fakat kasanın üst boşluğu yeterli olmadığı için kuramadım seidonu.
    Şimdi kasa değiştirmek yada durmak arasında gidip geliyorum. Daha ambalajını bilem açmadım kutusunun.
  • ney69 kullanıcısına yanıt
    Aynı kasanın CM 690 II modelini kullandım ve baya sağlam bir kasa. Kasa değişikliği yaparak soğutucunuzdan faydalanma zamanı gelmiş ve beklemek yerine imkanlar dahilinde CM veya Corsair serilerinden bir tane alın derim. Kendi kullandığım kasayı önerebilirim.
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    İnşallah, fakat kasa konusunda da kararsızım. CM690'ın sadeliğini çok seviyorum bu sadelikte ve seidona müsait kasa bulunca takacağım.
    belki cm690 III.
    teşekkürler
  • Beyler bende almayi düşünüyorum. Cift fan kullansam nasil olur? Montajı baya basitmis paylaştığınız videolardan gördüğüm kadarıyla.

• Kullandığınız kasaya göre çift Fan düşünebilirsiniz. Birde alacağınız modeli hangisi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ney69

İnşallah, fakat kasa konusunda da kararsızım. CM690'ın sadeliğini çok seviyorum bu sadelikte ve seidona müsait kasa bulunca takacağım.
    belki cm690 III.
    teşekkürler

Merhaba,

693 bence çok iyi bir seçim olacaktır, yakında biz de Golddaki standımıza koymak için bir pc toplayacağız, 693 + 240m düşünüyoruz, hazır olduğunda size birkaç foto yollayabiliriz.
    120m modelini düşünüyorum fiyati makul kurulumu basit diye. Tt element t kasa kullanıyorum gayet geniş sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum..forumdan ikinci el kovaliyorum bakalim bulabilirsem alırım.

• Anakart ile pcb arasında ki boşluk çok önemli. Çünkü mosfetlerin üzerinde ki soğutuclar ikinci fanın takılmasına engel. Çünkü bunu birebir yaşadığım için eksoz kısmında montajlamak zorunda kaldım.
    Hangi fanlari önerirsiniz performansı baya yükseltmem lazım..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.