Şimdi Ara

Cooler master silencio 352

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cooler master silencio 352 kasası için sistem tavsiyesi yapabilir misiniz. Mikro atx am3+ anakart bulmakta sıkıntı çekiyorum.

Uzun saatler bilgisayarda çalıştığım için sürekli gelen gürültü artık rahatsız etmeye başladı.Özellikle geceleri. Bütcem çok geniş olmadığı için fx6300 almaya karar verdim.

Sistem amacı öncelikli olarak oyun ikincil olarak 3 boyutlu tasarım ve render.
    *Daha küçük ve sessiz bildiğiniz kasa varsa onu da alabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxone

Cooler master silencio 352 kasası için sistem tavsiyesi yapabilir misiniz. Mikro atx am3+ anakart bulmakta sıkıntı çekiyorum.

Uzun saatler bilgisayarda çalıştığım için sürekli gelen gürültü artık rahatsız etmeye başladı.Özellikle geceleri. Bütcem çok geniş olmadığı için fx6300 almaya karar verdim.

Sistem amacı öncelikli olarak oyun ikincil olarak 3 boyutlu tasarım ve render.
    *Daha küçük ve sessiz bildiğiniz kasa varsa onu da alabilirim.

Bütçeni söylersen sana güzel bir sistem önerebilirim kardeşim.. :)
  • Angelmax kullanıcısına yanıt
    Kademeli olarak toplayacağım.

1- kademe işlemci anakart ram 600-800 tl
    2- ekran kartı , psu 700-1000 tl
    3-kasa , ssd 500 tl
    4-monitör 300-500 tl
    5-İşlemci soğutucusu(sessizliği arttırmak ve oc amaçlı)

Hard disk ve dvd rw alınmaycak eski kasadakiler kullanılacak.

Ne zaman geleceğini bilmiyorum ama a10-7850k da ilgimi çekti fazlasıyla.Onu alıp hybrid cf yapma hayali oluştu kafamda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A18D9F459 -- 19 Ocak 2014; 3:34:55 >
  • quote:

Kademeli olarak toplayacağım.

1- kademe işlemci anakart ram 600-800 tl
    2- ekran kartı , psu 700-1000 tl
    3-kasa , ssd 500 tl
    4-monitör 300-500 tl
    5-İşlemci soğutucusu(sessizliği arttırmak ve oc amaçlı)

Hard disk ve dvd rw alınmaycak eski kasadakiler kullanılacak.

Ne zaman geleceğini bilmiyorum ama a10-7850k da ilgimi çekti fazlasıyla.Onu alıp hybrid cf yapma hayali oluştu kafamda.

3 boyutlu tasarım ve render işiyle uğraşacağına göre sana sağlam bir işlemci lazım, A10 7850K senin işine yaramaz, onu unut derim.. :)

Elindeki hard disk ve DVD de SATA bağlantılı değilse yeni alacağın anakartta bu parçaları kullanamazsın, kontrol etmende fayda var derim..

İşlemci: AMD FX X8 8320

Anakart: Gigabyte 970A-DS3P

RAM: Corsair 8 (2x4) GB Vengeance L.P. DDR3 1600 MHz CL9 1.5V

Ekran Kartı: MSI GTX 760 Twin Frozr Gaming O.C. GDDR5 2 GB 256 Bit DX 11.1

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kartı/msi-n760-tf-2gd5-oc-gtx760-twin-frozr-gaming-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidi-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=71434 (%30 indirimle 698 lira)

SSD: Corsair 128 GB Force GS SATA 3.0 (560 MB O. / 535 MB Y.)

İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 212 EVO Intel / AMD

http://www.vatanbilgisayar.com/Soğutma%20Sistemleri/cooler-master-rr-212e-16pk-r1-hyper-212-evo-lga7751155115613662011-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58836 (%30 indirimle 134 lira)

Kasa: Cooler Master HAF XB X-Dock ATX Siyah

http://www.btmagaza.com/RC-902XB-KKN1-HAF-XB-MESH-Usb30-X-Dock-ATX-Desktop-Kasa-PSU-Yok,PR-14999.html

PSU: OCZ ModXStream Pro 600 Watt 80+ Bronze Modüler (12V kanalı 504 Watt)

http://www.vatanbilgisayar.com/Güç%20Kaynağı/ocz-ocz600mxsp-eu-modxstream-pro-serisi-80plus-600w-moduler-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=35126 (%30 indirimle 192 lira)

Monitör: Philips 21.5" 227E4LHAB/00 2 ms LED Full HD HDMI VGA 0.24 px

http://www.vatanbilgisayar.com/Monitör/philips-227e4lhab00-215-227e4lhab00-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=63281 (%30 indirimle 385 lira)

Nova ve Vatan Bilgisayar.. Böyle bir sistem gayet güzel işini görecektir kardeşim.. :)

• kasa silencio 352 iyidir kalitelidir. başka da matx sessiz kasa yok zaten. psu olarak cooler master silent pro gold 550w sessizdir rpm i sistem yüküne göre ayarlar modüler değildir fakat kabloları dağınık uzunda değildir sıkıntı çıkarmaz. 80 lira fazla verip yeni seri corsair rm550 alabilirsin tam modülerdir. ses konusunda daha başarılıdır. %40 yüke kadar sıfır rpm fanı çalışmaz. bak sana şunu söyleyeyim 2013-2014 yılı amd için de intel içinde en yalan teknoloji ölü yılları. bu saatte ileriye dönük deyip hiç bir işlemci, anakart alınmaz. 2015-2016 zamanı asıl patlama olacak. 1150 soketi de salla fx serisini de salla. intel refreshleyip refreshleyip 2014 ü atlatacak amd de steamroller ön ayağı olan kaveri ile bu yılı geçirecek. a10 7850k yı bu ayın son haftası büyük ihtimal satışa çıkar. vatan falan mağaza stoklarında vardır nete koymamışlardır. asus a88xm-a al bu anakartı 190-200 tl fiyatı yanına da a10 7850k al soğutucu olarak cooler master 120v 165tl al daya 7850k yı 4.5 ghz a 5 e kadar yolu var. oyunlarda minimum sıkıntı çekmezsin. orta halli render 3d işini görür. hsa da apu cpu+gpu ortak önbelliğin kullanılacağı yazılımlar yayılınca 2014 de göreceğiz ortada ne i5 bırakır ne 8350. yanına da r7 240 alırsan 190tl fiyatı hybrid crossfire yaparsın performans 2 katı artıyor. a10 7850k medium 1080p bf4 u 30+ fps oynatıyor. mantle ile bu 40 a çıkacak. hybrid crossfire ile 1080p high ayarlarda çok rahat oyunları estirirsin. bunların yanına da forumdan bak 2. el 2133-2400mhz 8gb ram ya da sıfırını al.

• tizar kullanıcısına yanıt
    Tam aradığım mesaj çok teşekkür ederim. Bende bu mantıkla apu + Hybrid Crossfire yapmayı düşünüyorum. Çünkü suan 4000 TL Ye de kasa taplasam 3-4 yıl sonra yine birkaç mimari eksiklik yüzünden masrafa gireceğim. Sırf ultra da 1080 p bf4 oynamak için fazladan binlerce lira masrafa girmek istemiyorum . şuanki monitörum de1440*900 zaten.overclock ve Hybrid CF ile high ultra oynanır diye tahmin ediyorum. Mümkün olursa da 3-4 yıl sonra aynı kasa(silencio) ile devam etmek isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tablo doğru ise ben r7 250 gddr5 ile CF yapıp birde overclock yaparsam benim işimi gayette görecek gibi. Heyecanlandım. Tek beklediğim şey fiyatı. Fiyat avantajı saglamayacaksa vazgecebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A18D9F459 -- 20 Ocak 2014; 12:51:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tam aradığım mesaj çok teşekkür ederim. Bende bu mantıkla apu + Hybrid Crossfire yapmayı düşünüyorum. Çünkü suan 4000 TL Ye de kasa taplasam 3-4 yıl sonra yine birkaç mimari eksiklik yüzünden masrafa gireceğim. Sırf ultra da 1080 p bf4 oynamak için fazladan binlerce lira masrafa girmek istemiyorum . şuanki monitörum de1440*900 zaten.overclock ve Hybrid CF ile high ultra oynanır diye tahmin ediyorum. Mümkün olursa da 3-4 yıl sonra aynı kasa(silencio) ile devam etmek isterim.

monitörünü hemen değiştirmeyeceksen paşa paşa yeter high+ultra oynatır. şu saatte 1080p monitörde alınmaz şahsen 2k lar çoktandır piyasada 4klar 2 yıla yaygınlaşacak. ha dersen ki geniş ekran 1080p isterim orta halli bir şeyler bak derim. benq gw2255 benim kullandığım monitör av paneldir aynı fiyata segmentindeki tn panelleri ağlatır. fiyat performans modelidir. sessizlik odaklıysan öncelik psu, kasa, ssd, soğutucu alacaksın. bunlar kalıcı bileşenlerin olacak 5 yıl gibi düşün. 128gb lık ssdler işini görür kampanya yakalamaya bakarsan 200-220 ye bulursun ya da ikinci el alırsın. ssd de çok pahalıya kaçmana gerek yok 2 yıla fiyatları %50 düşer sonra ben niye bu kadar para verdim dersin. şimdilik işine yetecek kadarını alırsın. anakart, işlemci, ram orta halli alacaksın ki geçiş dönemini rahat atlat. ddr4 anakartlar yeni mimari işlemciler gelince millet başlayacak elindeki sistemleri satmaya. bu apuların bile seneye 8 çekirdeklileri çıkacak şu saatte fazla uçmaya gerek yok. bütçeyi sarsmadan 2, 3 yıl idare ettirecek rahat bir sistemin olur.

• quote:

Bu tablo doğru ise ben r7 250 gddr5 ile CF yapıp birde overclock yaparsam benim işimi gayette görecek gibi. Heyecanlandım. Tek beklediğim şey fiyatı. Fiyat avantajı saglamayacaksa vazgecebilirim.

50 70 lira fazla verip r7 250 almana gerek yok çünkü gddr5 bellekler bir işine yaramayacak. apu gddr3 bellek kullanacak. apudan hızlı harici kart takarsan crossfire olduklarında zaten apunun gücüne inecek en verimli r7 240 ile ikili oluyorlar. gördüğün gibi bir r7 240 takınca performans %100 artıyor. 1080p high ayarlar yeterli oyun deneyimi sağlar yeni nesil konsollardan da öte. sendeki monitör 900p olduğundan bi + 5,10 fps de oradan ekle. ha işlemcide ki igpu ya overclock yapıp 720mhz ı 1000+ çıkarılıp r7 250 takılıp daha fazla verim alınabilir şu an yeterince test yok. ama dediğim gibi gddr5 desteklemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tizar -- 20 Ocak 2014; 13:16:40 >

• tizar kullanıcısına yanıt
    Normalin aksine apularda bellek frekansları fps ' ye çok etki ediyor galiba. Doğru mudur?

• Slencio 352M kullanılarak yapılan sistem toplaması.

https://www.youtube.com/watch?v=V0udN-_Wxgo

https://www.youtube.com/watch?v=FK2yT5fMn_c
  • yaklaşık 6 aydır bu kasayı kullanıyorum. sessizlil için almıştım. aşırı derecede overclock yapan biri değilim, aldığım bileşenlerde sessizliği öne çıkan bileşenler oluyor. sonuç ise dehşete düşüren bir sessizlik. monitor açık olmasa çalıştığını anlamıyorum.

elbette öndeki kapak hava akımını kesiyor, ama görüntüsü güzel. orta yüksek derecede bir sistem için çok memmun kaırsınızz. önde 2 usb 3.0 ve 1 adet usb 2.0 olması harika, birde card reader var. power mavi ışıklı ama çok parlak değil tam kıvamında diyebilirim.

yalnız üst kapakta fan bölümü var ben kullanmadım o yüzden kapalı duruyor. Kullanmak istesenizde anakartdan dolayı yer varmı? bence yok. en azından slim denilen ince fan olabilir.

kablo saklama bölgesi zayıf. tam mödüler corsair rm 650 gibi güç kaynakları çok işinize yarar. benimk yarım mödüler denilende. sorun yaşamadım. ama yinede biraz uğraştırdı.

Önceden dediğm gibi, 6 ay oldu alalı. Geçen gün bir temizlik yapıyım diye içini açtım. Bir gram toz yok!

sistem ortalama 2-3 derece daha sıcak çalışıyor . ama bu sessizlik için değer.

yaz günleri yaklaşıyor, esas sınavını o zaman verecek ama şüphem yok.

• fullflavor1977 F kullanıcısına yanıt
    ben yeni micro atx sistem kurucam ama aklıma takılan birşey var sana sormak istedim düşük bir anakart alıcam 4 slotlu bildiğim kadarı ile ekran kartı ilk 2 slotu kapatıyor
    geriye 2 slot kalıyor birine ses kartı dierine wifi kart takmayı düşünüyorum en sonda olan 2 slotta sorun çıkarmı sizce kart takma açısından googleda fotolara bakıyorum
    ekran kartının fanları 3 slota kadar girmiş eğer böle ise bana kart takmak için slot kalmaz almayacağım siz bir açıp bakarmısınız kendi kasanızın içinde son 2 slot boştamı diye acaba ufak kasa toplamak istememin sebebi yeri geldimi rahat taşıyabilmek aslında mini itx toplardım ama en fazla 16 gb ram takılıyor die vazgeçtim
    şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.