merhaba arkadaslar pcye format atılıp yeni windows yukleyip yollamış bu vatan comp. Yazılımsal sorunlar varmış herneyse şimdilik sorun yok ama bana geldiginde bı program yukluydu 'Speedfan'. Burada core:56C olarak gosteriyor sanırım bu ekran kartının derecesi ve de yanında alev işareti var!!! ne yapmam gerek yardımcı olun lutfen!! ekran kartı zotac 8800 GT amp. kasa CoolerMaster rc-690. Fanlar bir altta(içe ufluyor) bir onde (içe ufluyor) bır de arkada (dışarı ufluyor). Alttakı fan mı buna sebep oldu cunku eskıden yandaydı o fan ve yıne içe ufluyordu. Lutfen yardımcı olun.
Panik yapacak bir şey yok. 56 derece çok aşırı bir sıcaklık değil yüksek olmasına karşılık. Speedfan da çok iyi bir program değil çok şikayet geliyor foruma. Everest yüklersen daha iyi olur. Sorunun kalanına gelince o fanların amacı kasa içinde daha iyi bir hava sirkülasyonu sağlamak. Onlarla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Oyun gibi ekran kartını çok zorlayan bir yerden çıkıp baktıysan o sıcaklık normal. Bende şu an (masaüstünde) 47C sıcaklık. Oda ısısı da etkiler. Bir de ekran kartının yazılımında fan hızıyla ilgili bir şey varsa o etkiyebilir. Fan kontrolcüsü olabilir driver ile gelen yazılımda. Ona da bir bak.
hmm saol ya baska bır programla bır deniyicem eger orda da boyleyse bır sorun var demektir. Kesinlikle zorlamiorum su an masaustune mouse'u bile kıpırdatmadıgım halde 56C oyunlara girmeye korkuyorum acıkcası.. neyse bir bakayim de olmazsa tekrar donerim.
yok hala 56C ya :((((( bisuru programla baktım ama nafile.. sonuc hep aynı. var mı baska tavsıyesı olan???
arkadaslar laptop cooler var bende onu dayadım kasanın yanına (ekran kartı hizasındaki fan yerine) derece 54C oldu. demek ki fan eksikligi var yan tarafta. alttaki alıp yana takayim dıorum ama kararsızım ve cok ses yapıyor yan tarafta fan olunca.. sizin gorusunuz nedir?
O kadar abartılacak bir sıcaklık değil onu söyleyeyim. Tamam biraz yüksek olabilir ama öyle yanma vs. gibi bir durum olmaz. Bende sapphire x1600 pro var boşta 56 derece şuan bilgisayar neredeyse sürekli açık (download) şimdiye kadar bir problem olmadı çok şükür.
cok saol kardes ben de alttaki fani cikarip yine yerine takicam simdi, tam ekran kartinin kasrisina. ne olur ne olmaz simdi oyun da yok deneyemiorum ama orda kalsa daha ii, cok tesekkurler cevaplar icin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme