Şimdi Ara

Core Duo işlemci hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende Inspiron 6400 ve Intel® Core Duo T2050 1.66 bilgisayar var ve xp yüklü öncelikle ben xp kullanırken işlemci %100 performansla asla çalışmıyor bu vistaya geçsem çözülür mü veya ben işlemcinin performansından nekadar faydalanıyorum.
    2. benim işlemcim 32 bit miş doğru mu doğruysa vistanın 32 bit lik sistemlerinde işlemci performansım %100 olur mu.
    3. Vistaya geçmemi tavsiye edrmisiniz.

Yardımcı Olduğunuz İçin Saolun....

MMK

• %100 performanstan kastettigin ne ,neye göre hesapliyorsun(oyun,program v.s ) birde ram ekran karti v.s özelliklerin ne ?şayethttp://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=98&productId=bd70916 bu ürünse ekran karti intel oldugu ve 512 ram oldugu icin oyunlarda v.s sorun cikarabilir,vistaya gecsen dahada kasarsin benim bildigim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantasticvolk -- 26 Eylül 2007; 1:16:34 >
  • cevap verdiğin için saol zombi ama benim %100 performanstan kastetiğim görev yöneticisindeki CPU kullanımı. Ekran kartı hakkında bişey sormuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: oglakoglak

cevap verdiğin için saol zombi ama benim %100 performanstan kastetiğim görev yöneticisindeki CPU kullanımı. Ekran kartı hakkında bişey sormuyorum

İşlemcinin %100 çalışması istenen bir durum değilki. bir işlem yaparken %100 oluyorsa, başka bir iş yaptırmaya çalışırsan pc'in iyice yavaşlar. Uzun bekleme süreleri,donmalar,takılmalar gelir ötesinde...
  • @ oglakoglak

Bunun nedeni intelin mobil işlemcilerinde kullandığı speed-step teknolojisi. Bu teknoloji ne işe yarıyor, işlemci boştayken çarpanını düşürüyor, yükteyken artırıyor. Böylelikle işlemci hızın dinamik olarak sürekli değişiyor. Peki bu ne işe yarıyor, böylece işlemcin daha az güç tüketiyor çünkü sürekli maximum hızında çalışsaydı pildeyken pilini daha çabuk tüketecek, fişe takılı iken ise daha çok elektrik çekerek elektrik faturanı şişirecekti.

Peki bu söylediğimin doğruluğunu nasıl teyit edeceksin. Divx filmin varsa onu aç yada yoksa büyük boyutlu bir dosyayı ziplemeye çalış o zaman işlemcinin maximum hızında çalıştığını göreceksin. Herşey normal yani panik yapmana gerek yok ve bu güzel bir özellik.

2- Evet işlemcin 32 bit. Vista 32 bitte kursan bu özellik işlemciye mahsus birşey olduğundan birşey değişmez.

3- Sistem ram miktarın 2 gb ve üstü değilse geçmeni tavsiye etmem. Şahsen ben beğenmedim o kadar vistayı. Laptopa yakında format atıp xp 64 bit kurmayı planlıyorum. İşletim sistemine boşuna verdiğim lisans parasına yanıyorum. Malum laptoplar lisanslı işletim sistemleriyle satılıyor. Fiyata, işletim sistemi parasıda dahil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 27 Eylül 2007; 23:34:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

@ oglakoglak

Bunun nedeni intelin mobil işlemcilerinde kullandığı speed-step teknolojisi. Bu teknoloji ne işe yarıyor, işlemci boştayken çarpanını düşürüyor, yükteyken artırıyor. Böylelikle işlemci hızın dinamik olarak sürekli değişiyor. Peki bu ne işe yarıyor, böylece işlemcin daha az güç tüketiyor çünkü sürekli maximum hızında çalışsaydı pildeyken pilini daha çabuk tüketecek, fişe takılı iken ise daha çok elektrik çekerek elektrik faturanı şişirecekti.

Peki bu söylediğimin doğruluğunu nasıl teyit edeceksin. Divx filmin varsa onu aç yada yoksa büyük boyutlu bir dosyayı ziplemeye çalış o zaman işlemcinin maximum hızında çalıştığını göreceksin. Herşey normal yani panik yapmana gerek yok ve bu güzel bir özellik.

2- Evet işlemcin 32 bit. Vista 32 bitte kursan bu özellik işlemciye mahsus birşey olduğundan birşey değişmez.

3- Sistem ram miktarın 2 gb ve üstü değilse geçmeni tavsiye etmem. Şahsen ben beğenmedim o kadar vistayı. Laptopa yakında format atıp xp 64 bit kurmayı planlıyorum. İşletim sistemine boşuna verdiğim lisans parasına yanıyorum. Malum laptoplar lisanslı işletim sistemleriyle satılıyor. Fiyata, işletim sistemi parasıda dahil yani.

+10000
    sonuna kadar haklısın

• Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için sağolun CoolnQuiet in de dediği gibi denedim
    birtane rar dosyası oluşturdum yaparken de görev yöneticisine baktım CPU kullanımı %50-54 arasıydı ikinci rar dosyasını başlattığımda %100 oldu.
    herlde ben size kafama takılan soruyu yanlış lanse ettim bende istemem CPU %100 olsunda bilgisayarım kasılsın.
    Ancak benim başta da dediğim gibi benim işlemcim Intel Core Duo T2050 1.66Ghz
    Şimdi benim kafama takılan asıl soru?
    Bu bilgisayarda rar dosyası açmak veya oluşturmak gibi büyük bir işlem yaptığımda (bilgisayarın işlemcisini zorluyacak bir işlem) bilgisayarım 1.66 Ghz lik bir hızla tek çekirdeği kullanarak mı Çalışıyor veya iki çekirdeği de aktif olarak kullanarak 3.32 Ghz lik daha büyük bir hız mı kullanıyor.
    Benim teşhisim xp çift çekirdeği desteklemiyor ve ben şuan 1.66Ghz lik tek çekirdek hızını kullanıyorum.
    Öncelikle acizane teşhisim doğrumu
    Doğruysa vistanın 32bit sürümlerinde bu destek söz konusu mu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Söylediğin doğru aslında ama onun içinde xp nin bir güncellemesi çıkmıştı. Bulursam linkini koyarım buraya. bekle biraz. Buldum linkleri, kusura bakma gecikti biraz ama iş güç işte.

Bunlar XP için çift çekirdek güncelleştirmeleri, hangisi sana uygunsa onu yükle.

Türkçe XP SP2 32 bit için:http://rapid-share.com/files/45359085/WindowsXP-KB896256-v4-x86-TRK.exe

İngilizce XP SP2 32 bit için:http://rapid-share.com/files/54114341/WindowsXP-KB896256-v4-x86-ENU.exe

Buda intel işlemciler için ayrı bir güncelleme daha çok stabiliteye yönelik, bunlardan hangisi sana uygunsa onu kurman iyi olur.

Türkçe:http://rapid-share.com/files/45359877/WindowsXP-KB936357-x86-TRK.exe

İngilizce:http://rapid-share.com/files/54113351/WindowsXP-KB936357-x86-ENU.exe

rapid-share kelimesindeki - işaretini kaldırın. Direk kelimeyi yazınca forumdaki bir kod **** karakteri çıkmasına neden oluyor, okunsun diye araya - işareti koydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 28 Eylül 2007; 19:20:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.