|
Core Memory
-
-
bu sorduğunu forumda "DOĞRU" cevaplayacak pek kimse çıkacağını sanmam 1-2 kişi belki. oda görür cevap vermek isterse..
-
manyetik olmayan çekirdeğe sahip bobin davranışı ile
manyetik çekirdekli bobin davranışının farkı.
Böyle yazarken de "dene ve gör" dedim kendi kendime..
-
Okuma yapılacak bit değerinin kesiştiği X ve Y hatlarından bir akım geçirilir.
+ Bit değeri "0" ise sense pininde bir değişiklik olmaz
+ Bit değeri "1" ise, x ve y ye uygulanan akım hücredeki manyetik polariteyi değiştirir. Manyetik polaritedeki değişiklik sense pininde indüklenmeye neden olur. Bu elektriksel sinyalde 1 olarak okunur.
İşin ilginç/riskli tarafı bu şekilde "1" lerin okunması o hücredeki polariteyi değiştirdiği için hücredeki değeri "0" a çeker. Dolayısıyla okuma işlemi sonrası hafıza kontrol mekanizmasının bu değeri yeniden hemen yazması gerekir
Yazmayı unutursa/beceremezse o zaman işler karışır
Aşağıdaki grafik okuma durumunda sense kablosunda dataya göre indüklenen gerilim hakkında bilgi vermektedir.
İlave:
Aşağıdaki resimde olay daha sade şekilde anlatılmış. Write için ters yönde akım geçirilerek hücrenin polaritesi değiştirilir.
Okuma (read) için akım yönü değiştirilir. Hücre polaritesi daha önce 1 yapılmışsa, uygulanan okuma akımı ile tekrar 0 a döner. Bu dönüş sense kablosunda yukarıdaki grafikdeki gibi bir voltaj üretir. Bu değer 1 olarak okunur.
İşlem sonunda (okunan değer 1 ise) tekrar hücrenin neden yeniden yazılması gerektiği bu grafikte daha rahat anlaşılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 27 Aralık 2020; 11:23:7 >
-
Bu temassız proplarla ölçmek mümkün müdür acaba? İmkan varsa test edin.
İçerik ekleme;
İZleme listemdeydi sayenizde izledim;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 27 Aralık 2020; 19:17:10 >
-
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler.
(Şimdiye göre, "yokluk dönemi" diyebileceğimiz zamandaki, bu gibi çözümlere bayılıyorum)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X