Şimdi Ara

Corolla d4d Terra Sedan izlenimlerim... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
7.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: aadnan

toyotanın sitesinde donanımlardan hiç bahsetmiyor, yada ben göremedim. özellikle dizellerde hangi versiyonlarda neler var. bilen varsa yazsın lütfen..

toyota sitesi modeller corolla sedan'a veya hb'ye gir. Donanım bandı altında tüm özellikler var... HB en üst sol var , sedan da terra..
  • toyotanın sitesi çok dandik.
  • gecen baharda toyota nin adapazari fabrikasinda teknik geziye gitmistik, yetkililerden biri 10-15 dak lik tanitimin ardindan sorulari yanitladi, ben de neden dizeli hala piyasaya surmediniz dedim, toyota turkiyedeki mazot kalitesinin yetersiz oldugunu dusunuyor dedi ancak opet in ultra eurodizel (50 ppm kukurt orani) benzini cikali oldukca uzun bir zaman olmuştu... neyse, yani düşüncem toyota dizel piyasasına oldukça geç girdi ve kolay kolay da pay alamayacak gibi geliyor bana, belki MMT şansıman sayesinde alabilir, tam ne olduğunu anlayamadık MMT nin ( hakikaten web sitesi çok çok kötü)...

bir arkadaşım MMT şansımanı denedi ve vazgeçti almaktan, vitesler sarsıntılı ve hissedilir geçiyormuş, başka deneyen olur da paylaşırsa sevinirim...
  • Dizel araçların benzinlilerden pahalı olması D4D motorlu toyota da kendini donanım eksiklikleriyle göstermiş anlaşılan. O kadar ilerledi şu teknoloji, ama neden hala düşmedi üretim maliyetleri ya da dizel teknolojisinin benzinliye olan farkı?

Allah kazasız belasız yolculuklar etmeyi nasip etsin arkadaşım. Hayırlı olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ti4u

gecen baharda toyota nin adapazari fabrikasinda teknik geziye gitmistik, yetkililerden biri 10-15 dak lik tanitimin ardindan sorulari yanitladi, ben de neden dizeli hala piyasaya surmediniz dedim, toyota turkiyedeki mazot kalitesinin yetersiz oldugunu dusunuyor dedi ancak opet in ultra eurodizel (50 ppm kukurt orani) benzini cikali oldukca uzun bir zaman olmuştu... neyse, yani düşüncem toyota dizel piyasasına oldukça geç girdi ve kolay kolay da pay alamayacak gibi geliyor bana, belki MMT şansıman sayesinde alabilir, tam ne olduğunu anlayamadık MMT nin ( hakikaten web sitesi çok çok kötü)...

bir arkadaşım MMT şansımanı denedi ve vazgeçti almaktan, vitesler sarsıntılı ve hissedilir geçiyormuş, başka deneyen olur da paylaşırsa sevinirim...

MMT yi bilmiyorum ama; Toyotanın vitesleri genelde biraz serttir. Benim eski 97 model de öyleydi. MMT için 1500 ytl fark istediler...

• arkadaşlar 5000 km den sonraki kullanıcı yorumlarınızı yazabilirmisiniz?
  • dizel sedan versiyonuna neden sol eklemiyolar anlamıyorum sol benzinli var bende donanım süper gerçekten yok yok tek eksiği cruise control
  • aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakirca -- 3 Ocak 2008; 12:42:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgakirca

TOYOTA ALMAK İSTEYENLERE SESLENİYORUM ÇOK HARİKA BİR ARAÇ. 1 AY ÖNCE D-4D TERRA COROLLA ALDIK.MERAK EDENLERE SÖYLEYEYİM 33000 YTL YE ALDIK. ARABADAN ÇOK MEMNUNUZ VE DAHA ÖNCE NEREDEYDİK DİYE DÜŞÜNÜYORUZ. SENELERCE RENAULT LA TOFAŞLA UĞRAŞTIK NİÇİN. DAHA MI UCUZ DU SANKİ. 6 AYDAN FAZLA BİR SÜRE GEREK İNTERNET GEREKSE PİYASADA ÇOK GENİŞ ÇAPLI BİR ARAŞTIRMA YAPTIM VE EN SONUNDA TABİKİ TOYOTA YI SEÇTİM ÇÜNKÜ 3.000 KM DE MOTORU YANAN PASSATLAR, 1 YAŞINDA MOTOR U DAĞILAN FORDLARI VE 6 AY İÇİNDE SATAMADIĞIMIZ RENAULT SCENİC(HİÇ BİR BOYANANI YOK VE TEMİZDİ) MARKA ARAÇLARI GÖRDÜKTEN SONRA VE KULLANICILARINDAN ŞİKAYETLERİ DİNLEDİKTEN SONRA NEDEN BUNLARI ALAYIMKİ... İLGİNÇ BİR ŞEY DİKKATİMİ ÇEKTİ TOYOTA KULLANICILARI ARABALARINDAN HİÇ ŞİKAYET ETMİYORLAR VE NEDENSE HEP TOYOTA ALIYORLAR. ÇÜNKÜ SORUNSUZ. BEKLEDİĞİMDEN FAZLASINI BULDUM TOYOTA YA TEŞEKKÜRLER.

senin mantığına göre piyasada toyotadan başka araç olmaması lazım.
    araba işi biraz şans işidir.
    burada 0 toyota alıpta kaputu boyalı çıkanlarıda duyduk

• quote:

TOYOTA ALMAK İSTEYENLERE SESLENİYORUM ÇOK HARİKA BİR ARAÇ. 1 AY ÖNCE D-4D TERRA COROLLA ALDIK.MERAK EDENLERE SÖYLEYEYİM 33000 YTL YE ALDIK. ARABADAN ÇOK MEMNUNUZ VE DAHA ÖNCE NEREDEYDİK DİYE DÜŞÜNÜYORUZ. SENELERCE RENAULT LA TOFAŞLA UĞRAŞTIK NİÇİN. DAHA MI UCUZ DU SANKİ. 6 AYDAN FAZLA BİR SÜRE GEREK İNTERNET GEREKSE PİYASADA ÇOK GENİŞ ÇAPLI BİR ARAŞTIRMA YAPTIM VE EN SONUNDA TABİKİ TOYOTA YI SEÇTİM ÇÜNKÜ 3.000 KM DE MOTORU YANAN PASSATLAR, 1 YAŞINDA MOTOR U DAĞILAN FORDLARI VE 6 AY İÇİNDE SATAMADIĞIMIZ RENAULT SCENİC(HİÇ BİR BOYANANI YOK VE TEMİZDİ) MARKA ARAÇLARI GÖRDÜKTEN SONRA VE KULLANICILARINDAN ŞİKAYETLERİ DİNLEDİKTEN SONRA NEDEN BUNLARI ALAYIMKİ... İLGİNÇ BİR ŞEY DİKKATİMİ ÇEKTİ TOYOTA KULLANICILARI ARABALARINDAN HİÇ ŞİKAYET ETMİYORLAR VE NEDENSE HEP TOYOTA ALIYORLAR. ÇÜNKÜ SORUNSUZ. BEKLEDİĞİMDEN FAZLASINI BULDUM TOYOTA YA TEŞEKKÜRLER.

ÇOK DOĞRU SÖYLEMİŞSİNİZ!!!!!!!!!!!!!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: salula

quote:

senin mantığına göre piyasada toyotadan başka araç olmaması lazım.
    araba işi biraz şans işidir.
    burada 0 toyota alıpta kaputu boyalı çıkanlarıda duyduk

[color=#6600FF]TOYOTA GENEL MANADA İYİ BİR ARABA.SÖYLEMİŞ OLDUĞUNUZ(KAPUT BOYALI) DURUM , TOYOTA İÇİN BÜYÜK BİR AYIP. KENDİNİ KABUL ETTİRMİŞKEN , OLMADIK YERE YARA AÇIYOR KENDİNE!!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞANS -- 28 Nisan 2006; 7:21:57 >

• Arkadaşım çok iyi bir seçim yapmışsın güle güle kullanmanı diliyorum. Toyotanın tadını sadece kullananlar bilir
  • araba ancak bu kadar güzel tanıtılabilir, karşılaştırılabilir, çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: myro

Daha önce 98 Corolla 1.3 ; Megane HB 2002 1,6 Expression; Avensis 2005 1,6 Elegant kullandım. Bu çerçevede Corolla d4d hakkında izlenimleri paylaşmak istedim. Araç beklediğimden daha sert çıktı. Süspansiyonlar oldukça sert. Altı yeterince yüksek. Eskileri çok alçak olduğı için kullanımı zorlaştıryordu. Özellikle kaldırım kenarı parklarda. Direksiyon orta yumuşaklıkta hızda biraz sertleşiyor. Arabanın yolda duruşu oldukça iyi. Güven veriyor. Avensis le kıyaslanmaz. Performansı fena değil. Kalkışlarda falan oldukça iyi. Megane kadar atak değil ama Avensis kadar atak diyebiliriz. Virajları da epey iyi. Megane dan iyi Avensis kadar iyi değil. Kabin içi orta kalitede. Gösterge paneli çok sade ve çok güzel. Ama CD player tarafı çok vasat. Hele LCD göstergesi kalitesizlik örneği. Yol bilgisyarı da yetersiz, detaylar eksik. Ses sistemi fena değil. Vitese geçişleri klasik toyota işi. Biraz sert ve birbirine yakın. Vites topuzunu sevmedim sırf plastik. Belki daha iyi bir şey yapılır. Direksiyon üç kollu. Görünüşü güzel. Yüksekliği ayarlanıyor ama yeterli değil. En aznıdna bana göre. Ara hızlanmaları güzel. Sırtını koltuğa yapıştırıyor. Sürat de güzel. 170'i çok rahat görüyor. Yaklaşık 4000 devir civarı. Daha fazla zorlamadım ama 180-190 gider herhalde. Kırmızı 5000 de başlıyor. Frenler çok iyi. Bastın mı araba resmen çakılıyor. Frenlerden hafif bir ses geliyor ama herhalde biraz kullanınca geçer. Sanki daha alışmadı gibi. Sarfiyat şu an oldukça iyi. Şehir içi kullanıyorum ve 7lt/100km. gibi bir değer. Yaklaşık 150.00 tl ye geliyor km de. Şehir dışı 130-140 lara gelir herhalde. Plastik kalitesi orta seviyede. Ama şunu söyleyeyim herşey yerli yerinde ve bu bakımdan her şey donksiyonunu sağlıyor. Uzun süre Megane kullandım ve onda gördüğüm ufak tefek sorunlar bunda yok. Ivır zıvırlardan bash ediyorum. Megane da daha ilk gün arka camlarda sorun çıkmıştı. Ayrıca arka tavandaki kapaklardan biri düşmüştü ve bir daha takılamadı. Bu tip ıvır zıvırlar yok. Genel ataklık olarak araba Avensis 1.6 kadar iyi, Megane'nın yanından geçemez. Motor çok sessiz özellikle 4000 e kadar. Ama 4000 den sonra garip bir hırıltı çıkmaya başlıyor. Araç 34.000 YTL ... İki tercih sebebim vardı biri Toyota olması diğeri dizel olması...

corolla 1.3 nasıldı?almak üzereyiz de

• quote:

Daha önce 98 Corolla 1.3 ; Megane HB 2002 1,6 Expression; Avensis 2005 1,6 Elegant kullandım. Bu çerçevede Corolla d4d hakkında izlenimleri paylaşmak istedim. Araç beklediğimden daha sert çıktı. Süspansiyonlar oldukça sert. Altı yeterince yüksek. Eskileri çok alçak olduğı için kullanımı zorlaştıryordu. Özellikle kaldırım kenarı parklarda. Direksiyon orta yumuşaklıkta hızda biraz sertleşiyor. Arabanın yolda duruşu oldukça iyi. Güven veriyor. Avensis le kıyaslanmaz. Performansı fena değil. Kalkışlarda falan oldukça iyi. Megane kadar atak değil ama Avensis kadar atak diyebiliriz. Virajları da epey iyi. Megane dan iyi Avensis kadar iyi değil. Kabin içi orta kalitede. Gösterge paneli çok sade ve çok güzel. Ama CD player tarafı çok vasat. Hele LCD göstergesi kalitesizlik örneği. Yol bilgisyarı da yetersiz, detaylar eksik. Ses sistemi fena değil. Vitese geçişleri klasik toyota işi. Biraz sert ve birbirine yakın. Vites topuzunu sevmedim sırf plastik. Belki daha iyi bir şey yapılır. Direksiyon üç kollu. Görünüşü güzel. Yüksekliği ayarlanıyor ama yeterli değil. En aznıdna bana göre. Ara hızlanmaları güzel. Sırtını koltuğa yapıştırıyor. Sürat de güzel. 170'i çok rahat görüyor. Yaklaşık 4000 devir civarı. Daha fazla zorlamadım ama 180-190 gider herhalde. Kırmızı 5000 de başlıyor. Frenler çok iyi. Bastın mı araba resmen çakılıyor. Frenlerden hafif bir ses geliyor ama herhalde biraz kullanınca geçer. Sanki daha alışmadı gibi. Sarfiyat şu an oldukça iyi. Şehir içi kullanıyorum ve 7lt/100km. gibi bir değer. Yaklaşık 150.00 tl ye geliyor km de. Şehir dışı 130-140 lara gelir herhalde. Plastik kalitesi orta seviyede. Ama şunu söyleyeyim herşey yerli yerinde ve bu bakımdan her şey donksiyonunu sağlıyor. Uzun süre Megane kullandım ve onda gördüğüm ufak tefek sorunlar bunda yok. Ivır zıvırlardan bash ediyorum. Megane da daha ilk gün arka camlarda sorun çıkmıştı. Ayrıca arka tavandaki kapaklardan biri düşmüştü ve bir daha takılamadı. Bu tip ıvır zıvırlar yok. Genel ataklık olarak araba Avensis 1.6 kadar iyi, Megane'nın yanından geçemez. Motor çok sessiz özellikle 4000 e kadar. Ama 4000 den sonra garip bir hırıltı çıkmaya başlıyor. Araç 34.000 YTL ... İki tercih sebebim vardı biri Toyota olması diğeri dizel olması...

hayırlı olsun gayet objektif araç hakkında bilgilendirici yorum olmuş.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: muzy16

öncelikle aracın hayırlı olsun.benim merak ettiğim megane ile avensis in motor performansları çok mu farklı.avensis çok mu ağır kalıyor?avensis almak istiyorum da,o açıdan soruyorum.

Megane atak bir araba. Avensis Megane kadar atak değil. Ama Avensis alacaklar herhalde daha önde konforu tutarlar. 1.6 Avensisi kaldırmıyor diyenler o sınıfdaki arabadan ne bekliyorlar bilmiyorum. Avensisle epey uzun yol yaptım. Çok konforlu. Yoldaki duruşu süper. Her virajı her hızda alır sanıyorsun. Sışarıdan izolesin ne motor sesi ne yol sesi. Şu destek sistemleri epey iyi iş yapıyor. Elagant ta olanlardan bah ediyorum. Performansdaki hantallığı 1 ve 5. viteste hissedersin. 2.3.4 çok rahat. Şöyle de söyliyeyim Avensisle düz yolda 180 rahat basıyor. Yokuş aşaığı 220 gördüğüm oldu.

evet 1.6 motor avensis çok rahat kaldırıyor.Sonuçta konfor aracı hız yapmak için alınmıyor.çok kaliteli bir araç .zaten bütün toyotalar öyle...

• arkadaslar 2006 d4-d hatcbak sahibiyim suana kadar bi sorun yasamadım ama bence aracın performansı ii değil ama 10 numara bir arac
  • madem konu canlanmış; hala buralardaysan yakıt tüketimi 1 yıl sonra ne durumda? bende 7.4 ile başlamıştı gösterge, 5.8 e kadar düştü. (multimode)
  • 2006 corolla terra D 4D 8500 km de ve 8 ay geçti henüz bir problem yaşamadık. ordu da ki yollara iyi tahammül ediyor araba gerçekten çok sağlam. henüz çıt ses gelmiyor içeri ama gelse de arabanın suçu yok o elinde geleni yapıyor. şehir içi ortalaması da 6.5- 7 litre ama ekonomik kullanılırsa 6 litreyi geçmez. şehirler arası yazın 3.9 litre ile gittim.
    KISACASI DÜŞÜNEN VARSA TAVSİYE EDERİM.
    O VARSA SORUN YOK
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.