SELAM ARKADAŞLAR...BENDE TOYOTA VERSO ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM... İNCELEDİĞİM KADARI İLE ELEGANTLAR COMFORTA ORANLA DAHA İYİ VE DAHADA PAHALI TABİİKİ...BENİM ŞU ANDA HYUNDAI ACCENT 1.6 ARABAM VAR. AYRICA LPG.Lİ. ARABAMI DA ÇOK SEVİYORUM...SEVMEME RAĞMEN AİLEMİN KALABALIKLIĞINDAN DOLAYI BİR YERE GİDERKEN ARABAYA SIĞMAMAYA BAŞLADIK...ÇOCUKLARIN BÜYÜMESİNDEN DOLAYI...AMA ŞİMDİ YAKITI ÇOK CİMRİ OLAN BİR ARAÇTAN...VERSOYA GEÇMEK BİRAZ ZOR OLACAK..İNSAN TABİİKİ BAZI ŞEYLEREDE KATLANACAK AMA MESELA BU ARACA LPG TAKILABİLİR Mİ? YADA TAKILIRSA NE KADAR DOĞRU OLUR... PERMORMANS DÜŞÜKLÜĞÜNE GİDER Mİ...DAHA DOĞRUSU ÇEKİŞİ NASIL OLABİLİR...ÇOK BÜYÜK BİR PERMORMANS BEKLEMİYORUM Kİ... ARABAYI YAVAŞ KULLANMAYI SEVERİM....CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
quote:
Orjinalden alıntı: hakanduzel
SELAM ARKADAŞLAR...BENDE TOYOTA VERSO ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM... İNCELEDİĞİM KADARI İLE ELEGANTLAR COMFORTA ORANLA DAHA İYİ VE DAHADA PAHALI TABİİKİ...BENİM ŞU ANDA HYUNDAI ACCENT 1.6 ARABAM VAR. AYRICA LPG.Lİ. ARABAMI DA ÇOK SEVİYORUM...SEVMEME RAĞMEN AİLEMİN KALABALIKLIĞINDAN DOLAYI BİR YERE GİDERKEN ARABAYA SIĞMAMAYA BAŞLADIK...ÇOCUKLARIN BÜYÜMESİNDEN DOLAYI...AMA ŞİMDİ YAKITI ÇOK CİMRİ OLAN BİR ARAÇTAN...VERSOYA GEÇMEK BİRAZ ZOR OLACAK..İNSAN TABİİKİ BAZI ŞEYLEREDE KATLANACAK AMA MESELA BU ARACA LPG TAKILABİLİR Mİ? YADA TAKILIRSA NE KADAR DOĞRU OLUR... PERMORMANS DÜŞÜKLÜĞÜNE GİDER Mİ...DAHA DOĞRUSU ÇEKİŞİ NASIL OLABİLİR...ÇOK BÜYÜK BİR PERMORMANS BEKLEMİYORUM Kİ... ARABAYI YAVAŞ KULLANMAYI SEVERİM....CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
,benim 2005 verso elegantım var yaklaşık 1 ay önce taktırdım şu ana kadar 2 depo LPG bitirdim ölçümlerime göre km de 150ykr yakıyor çok memununum 90-110km/saat arasında kullanırım performas olarak pek bir fark hissetmedim
cevabın için teşekkür ederim.
daha dün hafta sonu için köyüme gittim geldim. benim araba 185 ykr. gibi yaktı.... ortalama 120 - 130 km.hızla.... verso bu kadar az yakabiliyormu... benim araba bu arada hyundai accent 1,6 model ( kıyaslama yapmak istiyanler için ) ayrıca LPG tankını nereye taktırıyorsun.... ve yedek lastiği nereye koyuyorsunuz bunların cevabınıda alabilirmiyim... ilginiz için şimdiden teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: hukaya
quote:
,benim 2005 verso elegantım var yaklaşık 1 ay önce taktırdım şu ana kadar 2 depo LPG bitirdim ölçümlerime göre km de 150ykr yakıyor çok memununum 90-110km/saat arasında kullanırım performas olarak pek bir fark hissetmedim
quote:
cevabın için teşekkür ederim.
daha dün hafta sonu için köyüme gittim geldim. benim araba 185 ykr. gibi yaktı.... ortalama 120 - 130 km.hızla.... verso bu kadar az yakabiliyormu... benim araba bu arada hyundai accent 1,6 model ( kıyaslama yapmak istiyanler için ) ayrıca LPG tankını nereye taktırıyorsun.... ve yedek lastiği nereye koyuyorsunuz bunların cevabınıda alabilirmiyim... ilginiz için şimdiden teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: hukaya
quote:
ben 90-110 km/saat arasında araç kullanan biriyim 3 Eylül de tatilden döndüm dönerken toplam 107 ytl lik LPG aldım yaptığım yol şuan 690 km ışığım yanıp sönüyor hala LPG var. yol bilgisayarı yakıt tüketimini 6.6 gösteriyor. LPG tankını yedek lastik yerine yani dışarıya taktırdım aracın orjinalliğinde herhangi bir bozulma olmadı sadece yedek lastik problemi yaşıyorum şuan için lastik bagajda duruyor lastikler için hava komprasörü aldıktan sonra onuda depoya kaldıracağım onun haricinde şimdiye kadar herhangi bir sıkıtı ve problem yaşamadım.
Hukaya çok teşekkür ederim. bilgilerin için.... Hayalimde canlandırdırdığım ve olması istediğim tüm isteklerimi harfiyen sıralamışsın.. şimdi daha da heyecanlandım... bir an önce bu arabaya sahip olmak adına....yanlız yedek lastik konusun da bir sorum var...lpg tankını taktıktan sonra yedek lastik bagajdaki 2 koltukta kalkık vaziyette iken arkada bir boşluk kalıyor. oraya mı yerleştiriyorsunuz. yani o dar yere sığıyormu?...Eğer sığıyorsa hangi amaçla lastiği depoya kaldırmayı düşünüyorsunuz....ayrıca hava kompresörüne neden ihtiyaç duyuyorsunuz...lastikleriniz patlama riskine karşı hava kompresörü yeterli olacak mı...Bundan önce ki aracım için gerektiği için hava kompresörü almıştım 20 ytl civarında.... Bu alet yeterli olacaksa eğer bu iş hepten ballanmaya başladı....vermiş olduğunuz ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Tüm herkese sevgilerimle
Hakan bey dikkat edin, aracın altındaki stepne yerine takılan tüpler artık yasak. Ruhsata işletirken yapılan sızdırmazlık muayenesinden geçemezsiniz. Bende 2002 Verso var ama onun stepne yeri içerde ve araç 5 koltuklu oldugundan sorun olmadı. Belki sızdırmazlık muayenesini bir aracıya yaptırırsanız sorun etmezler. Bence ilk iş bir aracıya danışın. 100 Lira fazla para verirsiniz ama sıkıntınız olmaz. Ben yine de güvenlik açısından aracın altına takılan tankları tavsiye etmiyorum. Saygılar...
Hakan bey umarım bir an önce alır ve güle güle kullanırsınız gelelim sorunuza ben bagajdaki koltukları kaldırıp denemedim ama dediğiniz gibi çok az bir yer kalıyor oraya lastik koymak bana mantıklı gelmiyor şehir içerisinde pompanın iş göreceğini düşünüyorum sonuçta heryerde benzin istasyonları var ama şehirdışında sıkıntı olabilir bu yüzdende tatile giderken yanımda götürdüm.
Yataylimit arkadaşım ben Haziran ayında LPG taktırdım sızdırmazlık raporunu, araç muayenesini ve ruhsata LPG işletmeyi aracı kullanmadan kendim yaptım herhangi bir yasak ve uygunsuzlukla karşılaşmadım. simit tank metal muhafaza içerisine alınmış eğer usulüne uygun yaparlarsa hiç bir problem olmuyor bunu bizzat yaşadım.burda aracınıza LPG yaptırdığınız firmaya büyük görev düşüyor.
saygılarımla...
Veya demek ki muayene istasyonuna göre de değişebiliyor. Teşekkürler.
slm arkadaşlar.benim de 2008 verso comfort aracım var.az çok paylaşmak istediğim konular var.bunların başın da araç gerçekten çok konforlu ve rahat.şu an aracım 11 000 km de.ve ağustos 2008 de araca teleflex lpg kiti takıldı.ilk zamanlar araçta motor arıza ışığı yanma sorunu yaşadık fakat daha sonra araca göre tekrar bir program yazılarak o sorun 1 aydır yok.kit ankarada takıldı lpg deposuda stepne yerine muhafaza içine takıldığı için kontrollerde hiç bir sorun yaşamadım.kontroller tabiiki ankarada yapıldı ve balıkesirde ruhsat a işlndi.yakıt sarfiyatına gelince;benzinli ikende emsallerine göre gayet tutumlu olduğunu gördüm.lpg de ise en son değeri yazayım.300 km de 34,17(lpg 1,71) ytl gaz aldı.yani şu aşamada 0,113 ykr yapmaktadır.gerisini siz düşünün.düşünen ve imkanı olan varsa hiç durmasın derim.
Slm. Arkadaşlar. Çok istememe rağmen Hala verso alabilmiş değilim. Ama sona yaklaştım. Hayırlısı ile inşallah alacağım en kısa zamanda ve aldıktan sonrada burada resmini yayınlarım...Niye ise anlamadım?.... Bir kaç Verso kullanan arkadaşlarıma sorum olacak. Elegant almayı düşünüyorum. Ama comfort ta olabilir...Acaba ikisinin arasındaki fark nedir.. Elegant ta sunroof, hava yastıkları ve klima digital olarak...Comfortlarda ise mesela arka camlar otomatik mi. bana konu ile ilgili ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz lütfen... Elegant değilde comfort ta olabilir mi? Konfor dışında sunroof olması veya klimanın digital olması çokta önemli değil benim için mesela
slm.iki model arasındaki farklar; comfort elegant manuel klima digital klima normal jant çelik jant cruise kontrol
komfor dersen,sürüş olarak hiç bir fark yok.ikiside 7 koltuklu olabiliyor.
Başka bir arkadaşa yazdığım mesajı yapıştırdım, benim gözlemim bu şekilde.
''Yeni Verso'yu galeride inceledim ama belirtmem lazım ki mutlaka en üst donanımı almalısın, aradaki fiyat farkına değer. Ayrıca bana göre yeni Verso saydığın seçenekler arasında en dinamik ve güzel tasarımı olan araç diyebilirim.
Beğenmediğim yanları 1. Aracın içinin siyah hakimiyetinde olması. Kir göstermeme açısından avantaj da sayılabilir ama seçenek sunulmalıydı. 2. Cam tavan yok
Beğendiğim özellikler 1. Kapıları açınca yan aynalardan bastığınız yeri gösteren karşılama ışıkları 2. Anahtarsız giriş ve çalıştırma 3. Ortada konumlanmış ama gerçekten güzel ve göz hizasındaki göstergeler 4. kaliteli konsol 5. Koltuk altlarındaki çekmeceler, fonksiyonel kol dayama, bir tanesi soğumalı 2 torpido gözü 6. Geri vitesde ekrana dönüşen ayna 7. Ayrıca tavanda gözlük saklamanın altında bulunan, aracın içini gösteren 2. bir ayna (çocuklu aileler için çok güzel düşünülmüş) 8. Bluetoothlu ses sistemi 9. İleri geri yapılabilen ve sırtlıkları yatırılabilen 2. sıra koltuklar gerçekten konforlu ve ön koltukların arkasında arkasında tepsi yerleri var 10. Yine özellikle çocuklar için çok işe yarayacak karartılmış yan camlar ve yan cam perdeleri 11. 7. sıra koltuklarda bile hava yastıkları 12. Geniş bagaj ve koltukları yatırınca tamamen düz yükleme alanı''
yeni versonun comfort donanımında 5 koltuk var. son sıra koltuklar yok diye biliyorum. kataloglarında ve web adresinde de aynı bilgi var.
bir de yeni verso için forumda başka bir konu açılmış durumda epey bir bilgi de var. yazışmak için orayı kullanırsanız daha faydalı olur. herkesle paylaşım sağlanır.
quote:
Orjinalden alıntı: skydıvıng
slm.iki model arasındaki farklar; comfort elegant manuel klima digital klima normal jant çelik jant cruise kontrol
komfor dersen,sürüş olarak hiç bir fark yok.ikiside 7 koltuklu olabiliyor.
arkadaşlar 200 binde 2005 verso comfort a 23 24 milyar verilirmi sizce. araçta darbe boya yok,temiz ve bakımlı olduğuı söyleniyor.
Benim şuan 2008 astra sedan dizel aracım var 50tl mazotla 360 km yol yapıyorum şehir içinde arabam dan çok memnunum satışa koydum 32000 veriyorlar ama ben kararsızım satma konusunda.Ama aile geniş olduğu için Toyota verso alıp lpg taktırmayı düşünüyorum.versodan memnun kalırmıyım bilmiyorum lpg nasıl olur.sanırım 110 beygir ama kasa biraz büyük ,araca chip taktırıp torkunu yükseltmek istiyorum.Bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa cevaplarsa sevinirim
Selam Arkadaşlar....yaklaşık 2 aydır VErso elegant kullanıcısıyım...Sonunda aracıma kavuştum...2008 model elegant...Süper konfor süper rahatlık...hayallerimin fazlasını karşıladı...Araca binerken zevk alıyor...İnmek istemiyorum...Uzuun Uzuuun yolculuklara çıkıyorum....Ammmmaaaa şu yakıt derdi yok mu...onu hiç sormayın.....Yakıtı ile nasıl başa çıkacağım bilemiyorum...LPG li araçtan inip bu tarz bir araba bana bayağı bir dokunuyor....LPG taktırmayı kesin olarak düşünüyorum...ARacım 7 kişilik...LPG tankı anladığım kadarı ile srun olacak yedek lastik yerine montajjı yapılabilir mi? bana ileride bir sorun çıkarır mı acaba...BU konuda LPG hangi markayı önerirsiniz acaba...Prins, BRC ve OVML arasında gidip gelmekteyim... Benim aracıım gibi olupta yedek lastiğe monte ettirenler varmı varsa resim gönderebilirler mi acama....Verso süper bir şey arkadaşlar...Allah her isteyene nasip etsin inşallah....Ayrıca kalkışlar için hiç te o kadar belirtildiği gibi yavaş değil...Zaten istanbul trafiğinde kalkışınız hızlı olsa ne olur ki...2 mt.sonra zaten duracaksınız..Onun için kalkışın seri olmasının ne önemi olabilir ki...İşin şakası bir tarafa
Versocular uğramaz olmuş artık buraya. Ben de ağustostan beri 2004 model MMT 1.8 verso kullanmaktayım. Genel düşüncelerim olumlu, çok geniş ve ferah bir araba.
verso araştırıyorum. şuanakadar aklıma yatan 2007 elegant oldu ne dersiniz
Verso çok iyi bir araç ancak kullanıcıları maalesef diğer markalardaki kullanıcılar kadar heyecanlı ve paylaşımcı değiller. O yüzden Verso forumu ölü durumda.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme