Şimdi Ara

Corsa 1,0 Hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu ilk mesajım ve ilk açtıgım konum
    Aslında güncel olsa Corsa 1,0 hakkında yazılmış olan yazılara cevap vermek isterdim ancak maalesef hiçbiri geçerli degil.
    Amacım Forumda Özellikle diğer bir marka yada modelle karşılaştırılırken Opel Corsa nın daha çok tutulması ancak 1,0
    motorlu modellerin Yürümez gitmez çekmez gibi ifadelerle bir nevi küçümsenmesinden dolayı Corsa 1,0 kullanıcısı olarak
    Sizlerle bilgilerimi paylaşmak.
    Herşeyden önce araç satın alırken bir nevi kişisel beğeni söz konusu ,Ben Opel Corsa almak istedim bayiye gidene kadar
    1,0 oldugunu bilmiyordum Param ona yetti Test sürüşü yaptım Hoşuma gitti ve aldım Asıl ilginç gelen nokta 1,0 motor hacimli
    aracın klimalı oldugunu öğrenince yaşadım Aslında motor hacmi tam olarak 973 cm3 58 BG ve 930 Kg
    Neden Corsa Derseniz Bana Sınıfının en sevimli aracı olarak geldiği için
    Neden 1,0 motor derseniz Param yettiği için
    Aracım 2003 model 35700 km de Düz vites, Aracımdan çok memnunum ancak toplumdaki ön yargılar küçük motor hacimli araçların sahiplerinin en büyük sıkıntısı hep aynı soru gidiyormu? Zaten bu başlıgı açmamın temelide bu!
    Diğer Corsa modellerinden daha alçak oldugu yazılmış forumda bu benimde dikkatimi çekti ilk işim bunu incelemek olacak
    Gidiş ve yakıt tüketimi ile ilgili hususlara gelince: yol tutuşu çok iyi , ESP direksiyon çok olumlu Frenleri bu motor
    hacmindeki bir araç için yeterde artar Yakıt tüketimi ise aslında her araç için önce kullanıcısıyla alakalı bir olay Ben genelde aracı
    Eşimle beraberken kullanıyorum yani en fazla araçta 2 Kişiyiz, 90 km/H hızın üzerine çıkmam Aracı oldukça sakin kullanırım
    Şehir içi sağlıklı bir rakam veremem ama Şehir dışı 4,75 lt/100 km yakıt tüketimi var
    Eğer aynı yolu aynı hızda aynı zamanda gideceksem niye 1,4 yada 1,6 motor hacimli daha çok yakan vergisi daha çok olan
    bir araç alayım Bazı arkadaşlar sollama yapmanın imkansız olabilecegini yazmış İnanın 90 km/h sabit hızda gidiş geliş yolda
    bana hiç sorun çıkarmadan 5. vitesde sollama yapmamı sağlıyor Tabiki mesafeyi biraz uzun tutmanız lazım .
    Aslolan burda bildiklerimizi paylaşmak olması için yazdım amacım Corsa 1,0 ında sizin araçlarınız gibi içten yanmalı bir motoru
    olduğunu bilmenizdi,Yani genel kanının aksine 4 kalem pille çalışan bir araç değil
    Araç hakkında sorusu olabilecek bütün Arkadaşların sorularını bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışacagım
    Herkese Kazasız Yolculuklar dilerim
    Saygılarımla

• merhaba. bende 2 hafta önce 1.0 motorlu corsa aldım. burda yapılan yorumların aksine beni çok şaşırttı. araç çok rahat 150-160 yapıyor ve hiç zorlanmıyor. daha öncedende cdti corsa kullanmakta idim. bu corsayı daha çok sevdim desem yeri var. Ben kullanıyorum memnunum. şehiriçide 0.18ykr civarı yakıyor. buda beni daha bi memnun etti;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.